دکتر آناهیتا شاهین گوهر - متخصص پوست و مو

هر آنچه باید درباره ریزش مو بدانید

دکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drshahingohar.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خانه اصفهان ، خیابان سپاه ، نبش کوچه سپاه ، مجتمع پارمیدا 8 ، طبقه اول تلفن مطب : 34416545 - 031

ریزش مو اگر به تعداد ۵۰ تا ۱۰۰ عدد در روز باشد طبیعی است. اما اگر تارهایی که در طول روز از سر شما ریزش می کند بیشتر از ۱۰۰ عدد باشد، وضعیت جدی است. این وضعیت می تواند علت های مختلفی داشته باشد. همچنین درمان ها برای این وضعیت متفاوت است. این عارضه می تواند موقتی یا دائمی باشد. ریزش مو ممکن است نتیجه وراثت ، تغییرات هورمونی ، شرایط پزشکی و یا بخشی از روند طبیعی افزایش سن باشد. همه در معرض ریزش مو قرار دارند ولی زنان در مقایسه با مردان معمولاً موهای بیشتری در روز از دست می دهند. هیچ راهی برای سنجش دقیق و واقعی این تفاوت وجود ندارد زیرا حالت دهی روزانه مو با ابزار حرارتی و رنگ کردن مکرر موها نقش بسزایی در ریزش آن ها دارد.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل ریزش موی شدید

گاهی ریزش مو به اندازه ای شدید و ناگهانی است که بدترین احتمال ها به ذهنمان خطور می کند. خوشبختانه این عارضه به ظاهر ترسناک ، قابل درمان است و ممکن است یک دلیل ساده داشته باشد، اما در صورت عدم اقدامات درمانی به موقع و مناسب ، غیر قابل جبران و برگشت ناپذیر می شود. در ادامه به علت های ریزش غیر عادی و ناگهانی مو می پردازیم.

ریزش مو آندروژنیک

از متداول ترین دلایل ریزش مو در زنان و مردان ریزش مو آندروژنیک می باشد. که ریشه در وراثت و ژنتیک دارد. این نوع ریزش در مردان معمولا در نواحی فرق سر و شقیقه ها رخ می دهد و در زنان، مو در همه نقاط سر، نازک تر از حد معمول می شود. ریزش مو آندروژنیک از هر زمانی بعد از سن بلوغ می تواند شروع شود و با افزایش سن شدت می گیرد.

ریزش مو تلوژن افلوویوم

فردی که بیش از 6 ماه ریزش مو را تجربه می کند و موهای جدید، جایگزین موهای ریخته نشود به عنوان فرد مبتلا به تلوژن افلوویوم مزمن شناخته می شود این بیماری اغلب برگشت پذیر است. فرد مبتلا به این بیماری تمام موی سر خود را از دست نمی دهد و ریزش به ناحیه خاصی از سر محدود نمی شود، اما ممکن است تارهای موی او به طور قابل توجهی نازک شود. تلوژن افلوویوم نوعی اختلال ریزش مو است که از طریق افزایش ریزش تارهای مو قابل تشخیص بوده و معمولا در خانم ها اتفاق می افتد و اغلب ناشی از اختلال در چرخه ی مو است.

ریزش مو بعد از زایمان

در دوران بارداری به دلیل سطح بالای هورمون ها ریزش مو کاهش می یابد و موها پرپشت تر می شوند. در واقع سطح بالای هورمون ها، موهای باقی مانده را حفظ می کند و مانع ریزش آنها می شود. بعد از زایمان، سیستم بدن به حالت طبیعی خود بر می گردد. در نتیجه، تار موهایی که چرخه رشد آنها به پایان رسیده، می ریزند . به همین خاطر، زنانی که تازه زایمان کرده اند یکباره دچار ریزش موی شدید می شوند. معمولاً بعد از 2 سال بعد از زایمان، موها به حالت طبیعی خود بر می گردند.

ریزش موی سکه ای

علت این نوع ریزش، اختلال در سیستم دفاعی بدن است که به اشتباه به فولیکول های سالم مو حمله می کند. در این حالت موها در قالب تکه های کوچک از پوست سر، ابروها و یا مژه ها می ریزند. همچنین الگوی ریزش مو به شکل بیضی یا مدوّر است و در بعضی موارد ممکن است قبل از ریزش مو پوست آن ناحیه دچار خارش یا درد شود. ریزش سکه ای مو دائمی نیست و بعد از گذشت شش ماه تا یک سال، موها دوباره شروع به رشد می کنند.

درمان ریزش موی هورمونی و غیر هورمونی

سندرم تخمدان پلی کیستیک

زنانی که به این بیماری مبتلا هستند، دچار اختلال های هورمونی هستند. هورمون های مردانه (یا آندروژن) در بدن زنان هم تولید می شود ولی در افرادی که تخمدان پلی کیستیک دارند، تولید هورمون ها بیشتر از حد معمول است. که باعث می شود موهای زائد در صورت و بدن شما بیشتر شود و این اتفاق در حالی می افتد که موهای سرتان در حال کم پشت شدن است. اختلال در تخمک گذاری، ایجاد آکنه و افزایش وزن از علائم دیگر این سندروم هستند. گاهی ریزش موی سر به تنهایی می تواند نشانه سندرم تخمدان پلی کیستیک باشد. پس باید خیلی آن را جدی بگیرید.

اختلال تیروئید

غده تیروئید هورمون هایی تولید می کند که موجب تنظیم متابولیسم بدن می شود. اگر اختلالی در مقدار تولید این هورمون ها به وجود بیاید باعث ریزش مو افزایش یا کاهش وزن، حساسیت به سرما یا گرما و ضربان قلب نامنظم می شود و اگر همراه با ریزش مو این نشانه ها را داشتید، در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید و آزمایش تیروئید بدهید.

مصرف بعضی از داروها

اثرات جانبی برخی داروها می تواند باعث ریزش مو شود که دو دسته هستند، داروهایی که باعث ریزش موهایی می شوند که در فاز رشد (آناژن) هستند و آنهایی که باعث ریزش موهایی می شوند که در فاز استراحت (تلوژن) هستند.
متداول ترین این داروها عبارت اند از:

(آندروژن ها و بعضی داروهای ضد بارداری)

(والپروئیک اسید، کاربامازپین و فنی توئین)

(مثل هپارین، وارفارین، ریواروکسابان، دابیگاتران، اپیکسابان)

(کارودیلول، آتنولول، بیزوپرولول، متوپرولول، کاپتوپریل، لیزینوپریل، انالاپریل)

روشهای درمان ریزش مو توسط پزشک متخصص

گزینه های درمانی مختلفی برای درمان ریزش مو با تراکم کم و جزئی که فولیکولهای مو در سطح سر به طور کامل از بین نرفته اند و قابل برگشت هستند وجود دارد، از جمله داروهای موضعی و پرتو درمانی، هورمون درمانی و گزینه های جراحی و کاشت مو. همچنین می توان با استفاده از روش های درمانی دیگر مانند تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی، استفاده از ترکیبات دارویی گیاهی و درمان های خانگی و سایر روشها، درمان را انجام داد. در ادامه به معرفی متداول ترین درمان های پزشکی می پردازیم :

درمان ریزش مو با پی آر پی مو

پی آر پی (پلاسمای غنی از پلاکت) یکی از روش های درمانی درماتولوژی است که برای تقویت ریشه های مو انجام می گیرد. این روش که به عنوان درمان غیر جراحی شناخته می شود، برای رشد موهای بیشتر بسیار مفید است و تأثیر شگفت انگیزی دارد. روش انجام پی آر پی مو به این شکل است که خون شما را از بازوهایتان می گیرند و با پردازش خون توسط دستگاه سانتریفیوژ، پلاکت آن را جمع آوری می کنند. سپس این پلاکت را از راه تزریق به ریشه موهایتان می رسانند. پلاکت به عنوان یک عضو از خون انسان ، مسئولیت حمل مواد مغذی را به عهده دارد. متخصصان پوست و مو پلاسمای خون با پلاکت غلیظ را در چند جلسه منظم به ریشه های مو تزریق می کنند. در این روش درمانی بیوپروتئین ها و مواد مغذی ریشه مو را تقویت می کنند و به مرور زمان مشکل ریزش مو حل می شود. در واقع شواهد و مطالعات نشان داده است که پی آر پی مو علاوه بر کمک به جلوگیری از ریزش مو، می تواند رشد و تقویت موها را هم به همراه داشته باشد.
در بسیاری از موارد، بعد از کاشت مو و برای تقویت موهای کاشته شده، پزشک تزریق پی آر پی مو را پیشنهاد می دهد.

درمان ریزش مو با مزوتراپی

مزوتراپی مو جهت تقویت رشد موها بر پایه تزریق فاکتورهای رشد و ویتامین ها، آنزم ، دارو، عصاره های گیاهی و هورمون انجام می شود که نوع مواد تزریقی به بیمار بستگی به وضعیت ریزش مو و تشخیص پزشک دارد.
در این روش، مواد مغذی و ویتامین ها به صورت تزریقی به پوست سر تزریق می شوند تا رشد موها را بهبود بخشند. این روش با توجه به نیازهای هر فرد با مواد متفاوتی انجام می شود. این روش اجزای تغذیه کننده فولیکول های مو را قادر می سازد تا به راحتی در مو بنشینند. مزوتراپی موهای نازک را ضخیم می کند، ریزش مو را متوقف می کند و موها را قوی تر و درخشان تر می کند. این روش با توجه به نیازهای هر فرد و نظر پزشک با مواد متفاوتی انجام می شود.

درمان ریزش مو با تزریق هیر فیلر

هیر فیلر یک روش غیر تهاجمی است که در آن ماده ای شفاف رنگ که حاوی مجموعه ای از پپتید های بیومیمتیک و اسید هیالورونیک به عنوان مواد فعالی است که گردش خون را در پوست سر تقویت می کند. همچنین، این فرمول حاوی آنزیم ها، فاکتورهای رشد، مواد معدنی و ویتامین ها است که عملکرد مشترک آنها باعث افزایش رشد مو و البته تعلیق ریزش مو می شود. همچنین اسید هیالورونیک فولیکول های مو را هیدراته می کند و فیبروبلاست ها را تحریک می کند و از سلول های مو در برابر عوامل خارجی که باعث آپوپتوز سلول های فولیکول مو می شوند، مانند استرس، تابش خورشید و غیره محافظت می کنند. این روش از مرگ سلولی جلوگیری می کند و سلامت ناحیه تزریق شده را تضمین می کند. به همین علت ریزش غیرطبیعی موها قطع و درمان می شود. این نوع فیلر موجب سلامت و شادابی موها می گردد.

برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟

نقش تغذیه در ریزش مو بیشتر از آن حدی است که تصور می کنید. مواد غذایی مصرفی تاثیر مستقیم بر سلامت پوست سر و فولیکول مو دارند. از موادی که باید در رژیم غذایی مصرف شود می توان به آهن، پروتئین، امگا 3 ، بیوتین، زینک و ویتامین E اشاره کرد.

درمان قطعی ریزش مو با کاشت مو

کاشت مو یک نوع جراحی تخصصی است که توسط جراح متخصص انجام میشود. جراح فولیکولهای مو را، از آن بخشهایی که طاس نیستند یا از موهای موجود بر سطح پوست بدن برمیدارد و در نواحی طاس سر قرار میدهد. عمل کاشت مو باعث میشود، فولیکول های آسیب دیده ترمیم شوند و دوباره رشد کنند.
این فرآیند سه مرحله دارد که مراحل آن عبارتند از:

کاشت مو با روشهای مختلفی انجام می شود که متناسب با شرایط هر فردی و با توجه به نظر جراح متفاوت است.

نسخه اصلی مطلب هر آنچه باید درباره ریزش مو بدانید را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

همه چیز درباره مزوژل؛ کاربردها، مزایا و هزینه

دکتر سیامک ترابی نژاد [ طب سوزنی ]
تشخیص و درمان انواع آسیب های تاندون دستدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
درمان ریزش مو با فیناسترایددکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
راه های درمان پیرچشمیدکتر سیروس بخت آور [ متخصص چشم پزشکی ]
اختلال صوتی در چه افرادی مشاهده می شود ؟لیلا رستم شیرازی [ آسیب شناسی گفتار و زبان ]
علت و علائم کاهش بینایی در کودکاندکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
زاویه سازی صورت مردان چگونه انجام می شود؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
آیا تشخیص سرطان روده با سونوگرافی امکان پذیر است؟دکتر غلامرضا سیف [ متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ]
عاقبت بوتاکس مکرردکتر محمد شیزرپور [ متخصص پوست و مو ]
لیزرهای پوستی در چه مواردی استفاده میشوند؟دکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
واکسیناسیون چه نقشی در پیشگیری از هپاتیت دارد و چالش های حاضر چیست؟دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
آیا طب سوزنی باعث لیفت و رفع افتادگی صورت می شود ؟دکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزوتراپی چربی سوز برای رفع غبغب و افتادگی پوست گردندکتر آناهیتا شاهین گوهر [ متخصص پوست و مو ]
روشن کردن بیکینی با لیزر مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
دستگاه کوتر؛ مزایا،کاربردها ومراقبت های قبل و بعد درماندکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
روش های سفید کردن دندان در کودکاندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
رفع افتادگی پوست با تزریق فیلردکتر ایمان نیکخو [ پوست ، مو و زیبایی ]
مزوتراپی؛ بررسی مزایا، عوارض و نتایج آندکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FUT مزایا،عوارض و مراقبت های لازمدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
روش های درمان افتادگی سینهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اصلاح لبخند لثه ای (گامی اسمایل) با تزریق بوتاکسکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اثرات طولانی مدت تستوسترون پایین درمان نشده در مردان چیست؟دکتر میترا مولائی نژاد [ متخصص سلامت جنسی و باروری ]
درمان و کاهش دردهای سیاتیک توسط متخصص طب سوزنیدکتر فریبا خضرایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره سنگ کلیه ؛ از تشخیص تا درمان قطعیآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
تعیین جنسیت با روش IVF چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
دلیل بی اختیاری ادرار در خانمها و راههای درمان آندکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
راهنمای کامل استفاده از ترمیا برای بستن منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
تزریق چربی نانوفت چیست؟دکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
بررسی علل، پیشگیری و درمان فلوروزیس دندانی در کودکاندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
برجسته سازی لب ها با تزریق چربی؛ مزایای و معایبدکتر ایمان نیکخو [ پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق ژل به دست؛ جوانسازی دستها با تزریق فیلردکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FIT و نتایج طبیعی آندکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر سید سلمان فاطمی - متخصص داخلی مغز و اعصاب
دکتر سید سلمان فاطمی

متخصص داخلی مغز و اعصاب


www.dr-salmanfatemi.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر مهین عباسپور - پوست ، مو و زیبایی
دکتر مهین عباسپور

پوست ، مو و زیبایی


www.drabbaspour.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت