ارتودنسی یکی از متداول ترین و موفقیت آمیزترین درمان های دندانپزشکی است و برای اصلاح ناهنجاری های دندانی، فکی و اسکلتی صورت انجام می شود. از جمله دلایل انجام ارتودنسی، اصلاح اختلالات ساختاری دندانی مثل شلوغی دندان ها یا فاصله نامناسب بین آنها، بهبود ظاهر صورت و لبخند، بهبود عملکرد جویدن، بهبود گفتارو پیشگیری از پوسیدگی های دندان در آینده است. در این روش از اپلاینس هایی به نام براکت استفاده می شود که به دندان ها چسبانده می شوند. سیم و براکت ها نیرویی آرام ولی پیوسته به دندان ها وارد می کنند تا موقعیت آن ها را به تدریج و در طولانی مدت اصلاح کنند. انواع مختلفی از براکت ها مثل براکت های فلزی، سرامیکی و رزینی وجود دارند. مدت زمان لازم برای ارتودنسی بسته به شدت مشکل، معمولاً بین 1 تا 3 سال است. در طول درمان نیز بیمار باید مرتباً برای کنترل و تنظیم مجدد دستگاه ها به ارتودنتیست مراجعه کند. با توجه به اینکه در ارتودنسی، اصل اول تغییر جایگاه دندانها به شکل برنامه ریزی شده است، بنابراین نباید آسیبی توسط نیروهای خارجی به ساختار دندان یا دستگاه های ارتودنسی وارد شود. برخی غذاها از جمله مواردی هستند که میتوانند نتایج ارتودنسی را با اختلال مواجه سازند. از همین رو، توجه به تغذیه و انتخاب غذای مناسب در زمان ارتودنسی ضروری است. در این مطلب قصد داریم تا اطلاعاتی جامع در مورد تغذیه در زمان ارتودنسی ارائه کنیم، بنابراین تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
تغذیه مناسب در دوران ارتودنسی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. دلایل اصلی آن عبارتند از:
بنابراین رعایت یک رژیم غذایی مناسب در دوران ارتودنسی بسیار حائز اهمیت است.
مطلب پیشنهادی : اصول مراقبت از ارتودنسی دندان
از جمله مواد غذایی نرم که در زمان ارتودنسی مناسب هستند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
بصورت کلی مصرف این مواد غذایی در زمان ارتودنسی دندانها مشکلی ندارد، با این حال، باید با پزشک متخصص نیز مشورت نمود تا بر اساس وضعیت هر فرد، تصمیم گیری مناسب صورت گیرد.
برخی از غذاها در زمان ارتودنسی نباید مصرف شوند. برخی از این غذاها با چسبیدن به براکت و سیم ارتودنسی منجر به اختلال در فرایند درمانی میشوند. برخی از غذاها نیز به علت سفت بودن، فشار فراوانی به دندانها و ابزارهای ارتودنسی وارد میکنند. از جمله غذاهایی که در دوران ارتودنسی بهتر است از مصرف آنها خودداری کنیم میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
پرهیز از این مواد غذایی برای جلوگیری از آسیب به دستگاه های ارتودنسی و التهاب لثه ضروری است. در صورت نیاز به مصرف، باید آنها را به شکل نرم و پوره یا خرد شده استفاده کرد.
برای آشنایی با انواع ناهنجاری های فکی ، روی لینک کلیک کنید.