دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

علت و درمان صاف نشدن ارنج دست

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

آرنج، یک مفصل پیچیده است که به شما اجازه می دهد ساعد خود را باز و بسته کنید و دست و ساعد خود را بچرخانید. اغلب حرکات دست، ترکیبی از این فعالیت های بازو و ساعد می باشد. معمولأ مفصل آرنج نسبت به دیگر مفاصل بدن کمتر دچار آسیب می شود. شایعترین آسیب این مفصل شکستگی، دررفتگی و قفل شدن است. آرنج در اندام فوقانی به عنوان مفصل میانی عملکرد بسیار مهمی را ایفا می نماید به طوری که در صورت اختلال در این مفصل بسیاری از توانایی های روزمره فرد از بین خواهد رفت.

آنچه در این مطلب میخوانید

اختلالاتی که می تواند باعث آسیب در این مفصل شود از عملکرد روزانه کاسته و شخص را ناتوان تر می نماید. شناخت علت درد و داشتن تکنیک صحیح و مهارت لازم در درمان آن از مزمن شدن این درد پیشگیری می کند. جهت درمان قفل شدن آرنج، طب فیزیکی به عنوان یک روش مؤثر در بهبود این اختلال، گام مهمی را ایفا می نماید.

علت قفل شدن آرنج

برخی مواقع این آسیب هیچ دلیل مشخصی ندارند و به طور ناگهانی بروز پیدا می کند و حتی ممکن است به خودی خود نیز درمان شود. با این حال همیشه توصیه ما این است که در زمان بروز علائم اولیه نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید تا وضعیت شما بررسی شود؛ زیرا ممکن است مربوط به آسیبی خاص باشد. دلایل دیگری که ممکن است سبب بروز این درد شود شامل:

  1. کشیدگی یا شکستگی که به غضروف های بازو آسیب می رساند و موجب می شود حرکات آرنج برای شما دشوار شود.
  2. کبودی آرنج: اگر فشار بیش از حدی به غضروف وارد شود سطح آن دچار کبودی می شود. بسته به محل کبودی ممکن است حرکات زانوی شما قفل شود.
  3. تشکیل بافت اسکار: حفره های سطح غضروف با بافت اسکار پر می شوند. بافت اسکار به اندازه غضروف مفصلی نرم و صاف نیست.
  4. در رفتگی: اگر آرنج شما در رفته باشد، موجب آسیب پایدار در آرنج می شود. در این شرایط مفصل آرنج برای حرکت با مشکل رو به رو می شود و این تغییر در حرکت موجب فشار بر روی غضروف های مفصلی می شود که آرنج شما قفل می شود.
  5. کوفتگی و گرفتگی: ساده ترین دلیلی که موجب می شود شما احساس قفل شدن در مفصل آرنج داشته باشید مربوط به خشکی مفصل آرنج است.

علائم قفل شدن آرنج

در مورد این موضوع هر کس ممکن است علائم متفاوتی را تجربه کتد. برای برخی از افراد علائم شدید است و بیشتر آن را احساس می کنند و برای برخی دیگر علائم چندان احساس نمی شود. در ادامه شایع ترین علائم قفل شدن آرنج را برای شما آورده ایم:

البته این علائم در مواردی احساس می شود که شدت عارضه در شما شدید باشد، در مواردی که به تازگی به آن دچار شده باشید تنها در زمان های حرکت دست متوجه آن می شوید.

علت و درمان صاف نشدن ارنج دست

تشخیص قفل شدن آرنج دست

تشخیص قفل شدن آرنج نتیجه ی ترکیبی از شرح حال، معاینه فیزیکی و تصویربرداری است . دانستن شرح حال بیمار ضروری است که شامل زمان شروع ، طول مدت درگیری ، ویژگی ها ، پیشرفت علائم ، مداخلات جراحی قبلی یا هر گونه پاتولوژی ضربه ای یا عفونی تأثیرگذار بر مفصل است. وجود یا عدم وجود بیماری های همراه مانند آرتروپاتی های التهابی، هموفیلی یا شرایط عصبی نیز باید در نظر گرفته شود. معاینه ی بالینی آرنج با هدف ارزیابی حرکات فعال و غیر فعال آرنج انجام می شود. محدودیت شدید حرکات مفصل نشان دهنده ی وجود یک مانع استخوانی است در حالی که محدودیت تدریجی سفتی بافت نرم را نشان می دهد.

درمان محدودیت حرکتی آرنج در کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح

اولین کاری که باید انجام بدهید این است که فعالیت هایی که موجب فشار بیشتر به آرنج می شود و اذیت کننده است را محدود کنید. این کار می تواند هم فعالیت های روزانه باشد و هم ورزش. استراحت دادن به مفصل موجب می شود تا درد و خشکی آرنج کمتر شود.

زمانی که آرنج شما قفل می شود باید فعالیت های خود را محدود کنید، در این زمان برای ثابت نگه داشتن و محافظت از آرنج و همچنین تسکین درد، استفاده از اسپیلنت گزینه مناسبی می باشد. با این حال این مورد را هم باید در نظر داشته باشید که بی حرکتی آرنج برای مدت طولانی نیز توصیه نمی شود؛ زیرا می تواند مفاصل آسیب دیده را ضعیف کند.

گاهی مواقع علاوه بر قفل شدن آرنج شما در کنار آن احساس درد نیز خواهید داشت، در این شرایط مصرف دارو گزینه بسیار مناسبی می باشد. دارو هایی مثل استامینوفن و ایبوپروفن درد ناشی از گرفتگی آرنج را تا حد زیادی کاهش می دهد. البته توصیه ما در این است که زیر نظر پزشک اقدام به مصرف دارو نمایید تا عوارضی برای شما ایجاد نشود و دارو هایی متناسب با وضعیتتان تجویز شود.

تزریق کورتیزون به مفصل آرنج می تواند درد شما را به صورت موقت کاهش دهد. کورتیزون نوعی داروی ضد التهابی قوی است که به صورت مؤثری درد و تورم شما را از بین می برد. البته باید در نظر داشت که اثرات آن موقت است و معمولاً برای چند هفته پایدار می باشد. مورد دیگری که شما باید در نظر داشته باشید این است که هر تزریق خطر ابتلا به عفونت را به همراه دارد و در این میان این دارو نیز از این موضوع مستثنا نیست.

این ماده دارای خاصیت ضد التهاب و احیا کنندگی می باشد، از این رو تزریق مستقیم اوزون به داخل بافت و غضروف های آسیب دیده منجر به کاهش درد و التهاب موجود می شود. بنابراین می توان این گونه گفت که تزریق اوزون ، درد آرنج را تسکین داده و با فعال سازی سلول های بنیادی، بازسازی بافت های آرنج را تحریک می نماید.

روش پی آر پی شامل استفاده از نمونه خون بیمار می باشد، در این روش موارد مورد نیاز از خون بیمار جدا می شود و سپس با ترکیبی از سایر موارد به طور مستقیم در داخل بافت تزریق می شود. استفاده از این روش عملکرد مؤثرتری به نسبت تزریق استروئید دارد.

یکی از مهم ترین روش های درمانی برای قفل شدن آرنج رفتن به جلسات فیزیوتراپی می باشد. در جلسات فیزیوتراپی متناسب با آسیب شما بهترین حرکات درمانی ارائه می شود و به طور مؤثری می توان این انتظار را داشت که این عارضه به طور کامل در شما درمان خواهد شد.

اگر قفل شدن آرنج برای شما مربوط به عارضه و بیماری خاصی نباشد می توان انتظار داشت که به کمک درمان دستی و ماساژ درمانی روند بهبودی طی شود. ماساژ درمانی به طور مؤثری برای تسکین درد ناشی از گرفتگی مؤثر می باشد.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

درمان صاف نشدن ارنج دست

فیزیوتراپی آرنج

در طول اولین جلسه درمان، پزشک درباره علائم، سابقه و علت مراجعه شما به مرکز طب فیزیکی سؤالاتی می پرسد. پاسخ دقیق به این سؤالات کمک می کند تا پزشک بتواند یک برنامه درمانی مناسب برای شما طراحی کند. در ادامه به برخی از درمان هایی که ممکن است توسط پزشک استفاده شود اشاره شده است:

تکنیک های درمان دستی، از جمله ماساژ و حرکت مفاصل، می توانند به کاهش علائم و بهبود عملکرد مفصل کمک کنند. فیزیوتراپیست ها اغلب از چنین تکنیک هایی به صورت ترکیبی با ورزش و سایر درمان ها استفاده می کنند.

پزشکان اغلب از ماشین ها و روش های مختلفی برای کمک به کاهش درد، کاهش التهاب یا بهبود حرکت استفاده می کنند. دستگاه های تداخلی، اولتراسوند یا TENS نمونه هایی از این موارد هستند.

ارائه برنامه برای زمان استراحت و فعالیت های روزمره

یافتن تعادل بین استراحت و فعالیت های روزمره در مدیریت علائم مهم است. این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد؛ زیرا همه شرایط یکسان نیستند، بنابراین با پزشک خود در مورد این علائم صحبت کنید.

یخ درمانی و گرما درمانی

بسته به شرایط می توانید از گرما یا یخ نیز برای کاهش درد استفاده کنید. پزشک به شما توصیه می کند که کدام یک از این موارد مناسب تر است.

استفاده از آرنج بند

استفاده از آرنج بند نیز می توانند به کاهش درد و بهبود ثبات در طول فعالیت های روزانه شما کمک کنند.

ارائه تمرینات ورزشی آرنج

تمرینات زیادی وجود دارد که می تواند به مدیریت درد و بهبود قدرت در داخل و اطراف آرنج شما کمک کند. پزشک شما در مورد نوع ورزشی که برای شما مناسب تر است می تواند پیشنهادات خوبی به شما بدهد.

برای آگاهی از خدماتی که در کلینیک پا ارائه می شود؛ روی لینک کلیک کنید.

نسخه اصلی مطلب علت و درمان صاف نشدن ارنج دست را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تغذیه و درمان پوکی استخوان (3)شهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
از کجا بفهمیم بیضه ها سالم هستند یا نا سالم؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
درمان و بازتوانی عضلات با مکانو تراپیدکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تزریق چربی چه کاربردهایی دارد؟دکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
هرپس یا تبخال تناسلی چیست و چطور درمان میشود؟دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]
انواع بیماریهای شبکیه چشم و علائم آنهادکتر بهرام اشراقی [ فلوشیپ پلاستیک و ترمیمی چشم ]
جوانسازی و رفع چروکهای پوست دست با تزریق چربیدکتر رامین مدرسی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آیا پارگی دیسک کمر با استراحت خوب می شود؟دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت