دکتر جمال الدین حسن زاده - متخصص پوست و مو

با شایع ترین مشکلات پوستی در دوران سالمندی آشنا شوید

دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drhassanzadeh.net
آدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم تلفن مطب : 33246361 - 087

پیرشدن پوست، روندی طبیعی است که با افزایش سن اتفاق می افتد؛ اما قرار گرفتن طولانی مدت زیر اشعه خورشید و استفاده از سولاریوم می تواند سرعت پیری پوست را افزایش دهد. سلولهای پوست دارای DNA هستند که این پروتئین حاوی دستورالعملهای مربوط به هدف آن سلول است. در طول عمر ممکن است این ماده آسیب ببیند؛ ولی وقتی سلول جوان است قادر است به صورت کارآمد این آسیب را ترمیم کند. همزمان با افزایش سن سلولها توان خود را در ترمیم DNA از دست می دهند بدین ترتیب DNA آسیب بیشتری می بیند و سلول دیگر کارکرد طبیعی و مؤثر نخواهد داشت که این فرآیند پایه و اساس روند پیری پوست است.

آنچه در این مطلب میخوانید

بیماری های پوستی دوره سالمندی

پیری پورپورا

پوست افراد مسن نازک تر است و به راحتی دچار اختلال و مشکل می شود. عروق خونی نیز به راحتی دچار اختلال می شوند و منجر به کبودی هایی به نام پورپورای پیری می شوند. پورپورای پیری معمولاً در ساعد دیده می شود. وجود آن نشان دهنده کمبود ویتامین یا مشکلات جدی خونریزی نیست. پس از این آسیب، پوست به آرامی بهبود می یابد.

گزروس/اگزمای استئاتوز

با افزایش سن میزان چربی پوست کاهش می یابد و پوست خشک شده و به راحتی پوسته پوسته می شود. خشکی پوست باعث خارش پوست می شود و احساس خشکی و سفت شدن در پیری شایع است. پوست خشک دارای سطحی خشن و پوسته پوسته است. این خشکی در قسمت فوقانی کمر و اندام ها، به ویژه ساق پا دیده می شود. گاهی اوقات اگزمای استئاتوز در مناطق خشک پوست و بیشتر در افراد مسن ایجاد می شود. این بیماری به شکل نقاط تیره قرمز، پوسته پوسته و گرد دیده می شوند. گاهی اوقات، شکاف های پوسته پوسته قرمز متمایز در یک الگوی نامنظم توری شبیه چینی ترک خورده ظاهر می شود.

عفونت های پوستی

شکاف ها و ترک های روی پوست خشک سالمند باعث می شود باکتری ها وارد پوست شده و باعث عفونت سطحی شوند. گال یک عفونت پوستی بسیار خارش آور است که توسط کنه به وجود می آید. این آلودگی اغلب در میان افراد مسنی که در خانه های شلوغ زندگی می کنند، شایع است. گاهی اوقات پوسته پوسته شدن می تواند کل بدن (گال نروژی) را بپوشاند.

مشکلات پوستی در دوران سالمندی

افراد مسن اغلب دچار عفونت کرم حلقوی در ناخن ها و پوست، به ویژه در پاها می شوند. عفونت کرم حلقوی ناخن ها به صورت تغییر رنگ و ضخیم شدن ناخن ها ظاهر می شود. عفونت کرم حلقوی پا ممکن است علاوه بر تغییر رنگ، قرمزی و تاول را نشان دهد.

تغییرات رنگدانه ای

لکه های قهوه ای که شبیه کک و مک هستند یکی از مشکلات پوست صورت در سنین بالا است. گاهی اوقات کک و مک پیری نامیده می شوند؛ اما بزرگتر و نامنظم تر از کک و مک هستند. این لک ها در نتیجه آسیب پوست از نور خورشید ایجاد می شوند. اگر کک و مک ها بزرگتر یا ضخیم تر شوند یا پوسته ای ایجاد کنند، برای بررسی سرطان باید با پزشک مشورت کنید.

افراد مسن می توانند به دلایل مختلف دچار اختلالات تاول شوند. یکی از اختلالات تاول شایع تبخال زوستر است که به آن زونا نیز می گویند که فعال شدن مجدد ویروس آبله مرغان است که فرد مبتلا در جوانی دچار آن شده است. این مشکل به صورت یک نوار تاول در یک طرف سر یا بدن یا در امتداد یک اندام ظاهر می شود و می تواند بسیار دردناک باشد.

مشکلات تاول همچنین می تواند به دلیل اختلال ایمنی باشد. یک بیماری شایع در این گروه از اختلالات، پمفیگوئید بولوس است که در آن فرد تاول های بزرگ زیادی دارد که روی پوست قرمز یا معمولی او ظاهر می شود. این بیماری معمولاً برای سرکوب تاول ها نیاز به داروهای قوی دارد.

برای کسب اطلاعات درباره افزایش سایز آلت تناسلی با تزریق چربی و ژل کلیک کنید.

رشد پوست

افراد مسن نیز ممکن است مستعد رشد پوست باشند. رویش های خوش خیم پوست نیازی به درمان ندارند؛ اما رشد سرطانی باید زودتر برداشته شود تا از گسترش آن به سایر نقاط بدن جلوگیری شود. در صورت شک، همیشه با پزشک مشورت کنید. متخصص پوست می تواند تشخیص دهد که رشد پوست شما خوش خیم است یا سرطانی.

رشد غیر سرطانی پوست

افراد مسن می توانند بسیاری از رشدهای خوش خیم پوست را در انواع مختلف شاهد باشند. اینها شامل کراتوزهای سبورئیک هستند که لکه های زمخت و قهوه ای مایل به سیاه هستند. آنژیوم های گیلاس (برجستگی های قرمز تیره)؛ و هیپرپلازی چربی (برجستگی های زرد متشکل از غدد چربی).

رشد سرطانی پوست

افراد مسنی که در اوایل زندگی خود در معرض نور آفتاب قرار گرفته اند ممکن است رشد پوستی پیش سرطانی به نام کراتوز خورشیدی و سرطان های پوستی مانند کارسینوم سلول های پایه و سرطان سلول سنگفرشی ایجاد کنند. کارسینوم سلول بازال و سرطان سلول سنگفرشی بیشتر در صورت ظاهر می شوند و برخی از مشکلات جدی پوست صورت در سنین بالا هستند. این بیماری ها به صورت برجستگی های کوچک شروع می شوند و به تدریج بزرگ می شوند تا زمانی که زخم می شوند. این زخم ها ممکن است رنگ صورتی یا مشکی داشته باشند. در صورت بزرگ شدن پوست یا زخم غیر قابل التیام به پزشک مراجعه کنید. شایع ترین نوع سرطان پوست کارسینوم سلول بازال نامیده می شود. این یک سرطان با رشد آهسته است. نوع دیگر سرطان پوست کارسینوم سلول سنگفرشی است. این سرطان به صورت لکه های قرمز، پوسته پوسته یا رویش های صورتی ظاهر می شوند. گاهی اوقات می توانند بسیار بزرگ و فراگیر باشند. خال های سرطانی کمتر رایج هستند؛ اما در صورت عدم درمان سریع گسترش می یابند. آنها به صورت خال هایی با حاشیه های نامنظم، رنگهای نامنظم و اشکال نامطلوب ظاهر می شوند.

واکنش نامطلوب دارویی

از آنجایی که افراد مسن تمایل به دریافت داروهای متعدد برای مشکلات مختلف پزشکی دارند، احتمال بروز واکنشهای نامطلوب نسبت به داروها بیشتر است. شایع ترین واکنش نامطلوب به داروها در پوست مشاهده می شود، مشکلاتی که می تواند به صورت بثورات قرمز، خارش دار یا تاول ظاهر شود. لازم است که چنین بثوراتی سریعاً تشخیص داده شود تا داروی مضر قطع شود و در نتیجه از جدی شدن بیش از حد آسیب ناشی از دارو جلوگیری شود. مهم است که مستندات داروهای تجویز شده یا غیرقابل مصرف را ثبت کنید. هنگام مشورت با پزشک حتماً مستندات همه داروها را همراه داشته باشید.

درماتیت استاز

گردش خون ضعیف در برخی از افراد مسن در پاها وجود دارد که منجر به ایجاد بثورات در اطراف مچ پا می شود که به آن درماتیت استاز می گویند. بدون درمان، ممکن است منجر به زخم های پوستی شود.

مراقبت از پوست در سالمندی

مشکلات پوستی سالمندان به یکباره ایجاد نمی شوند و افراد باید از دوران جوانی مراقبت از پوست را آغاز کنند. مواردی که در سلامتی پوست و جلوگیری از مشکلات پوستی مؤثر هستند شامل:

محافظت کردن از پوست در برابر نور خورشید

اگر توصیه می شود که زمان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را محدود کنید، بدین معنا نیست که از خانه خارج نشوید و خود را از قرار گرفتن در معرض آن محروم کنید. بلکه تنها باید در زمان های اوج آفتاب از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب خود داری کنید یا حداقل با محافظت بیشتری در معرض آن قرار بگیرید. آفتاب یکی از عوامل اصلی چروک، لک پوستی سرطان و خیلی از مشکلات پوستی دیگر است.
پس هنگام قرار گرفتن در معرض آن موارد زیر را رعایت کنید:

  1. سعی کنید در تابستان از ساعات 10 صبح تا 4 بعد از ظهر از آفتاب دور بمانید.
  2. از کرم ضد آفتاب با SPF حداقل 15 استفاده کنید و هر 2 ساعت آن را تجدید کنید.
  3. از لباس های پوشیده، کلاه آفتابی و دستکش استفاده کنید.
  4. قرار گرفتن در معرض آب و آفتاب به صورت همزمان می تواند موجب آفتاب سوختگی شود، پس هنگامی که در دریاچه، دریا، استخر و یا اقیانوس هستید مراقب پوست خود باشید.

عدم استعمال سیگار

یکی از مواردی که به پوست سالمندان آسیب می رساند مصرف سیگار است. سیگار کشیدن چین و چروک پوست را افزایش می دهد و آن را پیرتر نشان می دهد. دلیل این اتفاق تأثیرگذاری سیگار بر کلاژن و الاستین پوست است. از طرفی آنها خطر ابتلا به سرطان های پوستی بخصوص سرطان پوست سلول های سنگفرشی را افزایش می دهند. بدین ترتیب اگر سیگاری هستید؛ اما سلامت پوست، اهمیت بیشتری دارد، باید سیگار را ترک کنید.

اینستاگرام دکتر حسن زاده

تغذیه سالم

تغذیه سالم تأثیر زیادی روی سلامتی افراد دارد. سلامت پوست نیز تا حد زیادی می تواند وابسته به تغذیه باشد. مصرف سبزیجات، غلات، پروتئین های بدون چربی و مصرف مایعات نیز روی سلامت پوست تأثیر می گذارند. از طرفی نوشیدن مایعات و مخصوصاً میزان مناسبی آب به صورت روزانه تأثیر زیادی در جوانسازی پوست دارد.

کنترل استرس

همه افراد استرس را در زندگی خود تجربه می کنند؛ اما برای سلامت جسم و روان باید آن را کنترل کرد. درصورتی که سالمند استرس زیاد را تجربه کند، علاوه بر مشکلات جسمی و روانی باید منتظر مشکلات پوستی نیز در او باشید. سعی کنید فضای خانه را آرام نگه دارید و از قرار دادن سالمند در شرایط استرس زا جلوگیری کنید.

لیزر فول بادی و توتال بادی یکی از خدماتی است که در کلینیک دکتر جمال الدین حسن زاده به مراجعان محترم ارائه می گردد. برای آگاهی از هزینه و قیمت لیزر موهای زائد در کلینیک تخصصی پوست و لیزر دکتر جمال الدین حسن زاده در سنندج با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.

نسخه اصلی مطلب با شایع ترین مشکلات پوستی در دوران سالمندی آشنا شوید را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بررسی تأثیر و مزایای آب درمانی در طب فیزیکیدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
تأثیر شگفت انگیز لیزر اندولیفت در جوانسازی پوستکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
تغذیه در بی خوابیشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
درد ریشه مو نشانه چیست و به چه علت است؟دکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
جراحی عیوب انکساری بخش چهارمدکتر سیروس بخت آور [ متخصص چشم پزشکی ]
درمان اگزما دستدکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
ورزش های مفید برای التهاب تاندون دو سر بازودکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت