سفید شدن پوست با لیزر اندولیفت از طریق مهار کردن تولید ملانین (رنگدانه ها و لکه های سیاه روی پوست) انجام می شود. روشن کردن پوست با لیزر یک روش پزشکی است که در آن پرتوهای متمرکز از نور پالس کوتاه بر روی مناطق هدفمند پوست تابیده می شوند تا پوست لک شده و یا آسیب دیده از بین برود. این روند رشد جدید سلولهای تازه پوست را تحریک می کند که درنهایت منجر به ایجاد رنگ های روشن تر پوست می شود. روش هایی که برای روشن کردن پوست استفاده می شوند معمولاً تولید ملانین در پوست را کاهش می دهند. اندولیفت یک روش سرپایی و کم تهاجم برای جوانسازی پوست با لیزر است.
شایع ترین اشکال تیرگی پوست در اثر آسیب نور خورشید، به ویژه در اثر پرتوهای فرابنفش به وجود می آیند. تیرگی پوست همچنین می تواند در اثر تغییرات هورمونی ناشی از اختلالات مادرزادی یا هورمونی (همانگونه که در بیماری آدیسون رخ می دهد) یا ترکیبی از عوامل نظیر نور خورشید یا واکنش های پوستی (در اثر حساسیت نسبت به یک ماده شیمیایی یا گیاهی) نیز به وجود بیاید.
تیرگی پوست ممکن است در اثر تعدادی از اختلالات مادرزادی یا ژنتیکی به وجود بیاید که عبارتند از:
تیرگی پوست همچنین در اثر تغییرات هورمونی و در بیماری های زیر دیده می شود:
تیرگی پوست می تواند در اثر قرارگیری در معرض عوامل محیطی به وجود بیاید. در این حالت عواملی نظیر موارد زیر در ایجاد تیرگی موثرند:
تغییر رنگ پوست از سبزه به سفید با لیزر به طور کامل و دائمی امکان پذیر نیست. لیزر می تواند در بهبود مشکلات خاص پوستی مانند لک های تیره، کک ومک، یا تیرگی ناشی از آفتاب سوختگی مؤثر باشد، اما تغییر دائمی رنگ طبیعی پوست با این روش ممکن نیست. رنگ پوست افراد توسط عوامل ژنتیکی و میزان ملانین در پوست تعیین می شود، و لیزر نمی تواند به طور کلی سطح ملانین را کاهش دهد.
قبل از شروع کار، پزشک موضع را آغشته به مواد بی حسی نموده سپس کار خود را شروع می کند. استفاده از این مواد بی حسی موجب می شود تا فرد حین استفاده از لیزر متوجه درد خاصی نشود. اشعه هایی که به واسطه دستگاه های مخصوص لیزر روی ناحیه تیره تابانده می شوند رنگدانه های جمع شده زیر پوست را از بین برده سبب رفع تیرگی ها میشود.
برای اینکه از مزیت های روش اندولیفت به طور کامل بهره ببرید بهتر است تا یکسری مراقبت های قبل و بعد از آن را به دقت انجام دهید. البته نکات مراقبتی قبل از اندولیفت چندان زیاد و سخت نیست. فقط کافی است قبل از انجام آن صورت خود را به خوبی با آب و صابون بشویید تا هیچگونه مواد آرایشی بر روی پوست شما باقی نماند. تمیز بودن صورت شما شرط اصلی کار برای جلوگیری از حساسیت و یا عفونت در حین کار است.
حداقل زمان ماندگاری اندولیفت بین 2 تا 3 سال می باشد.
وسعت ناحیه درمان: هرچه ناحیه ای که تحت درمان قرار می گیرد بزرگ تر باشد، هزینه بالاتر خواهد بود.
تعداد جلسات: روشن سازی پوست ممکن است به بیش از یک جلسه نیاز داشته باشد. تعداد جلسات مورد نیاز بر اساس نوع پوست و شدت مشکلات پوستی تعیین می شود.
تخصص پزشک: تجربه و مهارت پزشک در انجام این روش تأثیر زیادی بر هزینه دارد. متخصصان با تجربه معمولاً هزینه بیشتری دریافت می کنند.
موقعیت جغرافیایی: کلینیک های واقع در شهرهای بزرگ یا مناطق گران تر معمولاً تعرفه های بالاتری دارند.
تجهیزات و تکنولوژی: استفاده از دستگاه های پیشرفته و به روزتر ممکن است هزینه درمان را افزایش دهد.
وضعیت پوست: نوع و شدت مشکلات پوستی فرد، از جمله تیرگی ها، چین وچروک ها، یا افتادگی، در تعیین هزینه تأثیرگذار است.
خدمات تکمیلی: برخی کلینیک ها خدمات جانبی مانند مراقبت های قبل و بعد از درمان یا ترکیب اندولیفت با روش های دیگر (مثل تزریق ژل یا میکرونیدلینگ) را ارائه می دهند که می تواند هزینه کلی را تغییر دهد.
بهترین راه برای اینکه بدانید هزینه دریافت این خدمات چقدر است یک جلسه مشاوره حضوری با پزشک متخصصتان می باشد.
اندولیفت به دلیل این که یک روش کم تهاجم است، از عوارض و معایب کمتری برخوردار می باشد. البته باید این را در نظر داشت که هر روشی علاوه بر مزایا دارای معایب هر چند اندک خواهد بود. پس از انجام لیزر اندولیفت ممکن است در عوارض خفیفی چون تورم، کبودی یا قرمزی مشاهده شود که طبیعی است و با گذشت چند روز بهبود خواهد یافت.
نسخه اصلی مطلب روشن سازی نواحی تیره پوست با لیزر اندولیفت را در سایت دکتر علیرضا واعظ شوشتری بخوانید.