غده تیروئید، غده ای درون ریز در گردن است. . این غده متشکل از لوب راست و لوب چپ است که هرکدام به دو نیم تقسیم شده است و این دو لوب توسط پل کوچکی از بافت تیروئید به نام ایسموس به یکدیگر متصل می شوند. این دو لوب در هر طرف نای قرار دارند. این غده دو هورمون بنام تیروکسین (Thyroxine یا T4) و تری یودوتیرونین (Triiodothyronine یا T3) می سازد که به درون خون ترشح می شوند. این هورمون ها برای عملکرد طبیعی تمام سلول های بدن لازم هستند. اختلالات تیروئید بسیار شایع است و عموماً در خانم ها مشاهده می شود، اگرچه ممکن است در مردان، نوجوانان، کودکان و نوزادان نیز دیده شود. تقریباً از هر ۲۰ نفر یک نفر به نوعی از اختلال تیروئید مبتلا است که ممکن است موقتی یا دائمی باشد.
سونوگرافی تیروئید و گردن از امواج صوتی برای تولید یک سری تصاویر از غده تیروئید استفاده می کند که به وسیله آن پزشک رادیولوژیست متوجه شکل و اندازه این غده در بدن می شود. کم کاری و پرکاری غده تیروئید و یا بیماری هایی که مربوط به آن هستند می توانند سایز و شکل آن را تغییر داده و باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای بیمار شوند. از این رو زمانی که پزشک، متوجه آثاری از بیماری های مربوط به غدد تیروئید در بیمار شود درخواست انجام این تست را می کند.
اگر ساکن اصفهان هستید می توانید برای انجام سونوگرافی تیروئید و گردن به رادیولوژی مرکزی اصفهان مراجعه نمایید و از خدمات تخصصی و ریپورت های دقیق این مرکز برخوردار شوید. لطفا جهت هماهنگی و روزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
سونوگرافی تیروئید وگردن اطلاعات ارزشمندی در مورد غده تیروئید ارائه می دهد. این اطلاعات عبارتند از:
سونوگرافی امکان تشخیص تمام جزئیات حتی ندول های خوش خیم و بدخیمی که با لمس مشخص نیستند را دارد. لازم به ذکر است اکثر ندول های تشخیص داده شده هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند و نیاز به تشخیص و درمان ندارند.
پیش از سونوگرافی باید هرگونه زیورآلات گردن را در بیاورید؛ چرا که ممکن است مسیر تصویربرداری از گلو را مسدود نماید.
پزشک، یک بالش در زیر گردن شما قرار میدهد تا سر خود را به عقب خم کنید و گردن بهتر دیده شود. ممکن است در این وضعیت راحت نباشید؛ اما معمولاً مشکلی ایجاد نمی شود و درد نخواهد داشت. در برخی موارد ممکن است بتوانید در حین سونوگرافی صاف بنشینید. ابتدا یک ژل به گردن شما مالیده می شود تا به حرکت روان دستگاه بر روی پوست کمک کند. هنگام مالیدن ژل ممکن است احساس خنکی ایجاد شود. پزشک مبدل یا پروب سونوگرافی را در روی ناحیه مورد نظر به عقب و جلو حرکت میدهد. این کار خیلی نرم و آسان انجام می شود و هیچ دردی ندارد. تصاویر بر روی یک نمایش جدید می شود و رادیولوژیست با مشاهده مداوم نمایشگر اطمینان حاصل می کند که تصویر دقیقی از تیروئید ایجاد شود.
اگر کلمه غیرطبیعی را در نتایج تصویربرداری اولتراسونیک مشاهده کردید، می تواند نشانه یکی از این موارد باشد:
ندول های تیروئید می تواند بدخیم (سرطانی) و یا خوش خیم باشند. در نتایج سونوگرافی به ندول های تیروئید نمره می دهند. این نمره در نتایج تصویربرداری اولتراسونیک طبقه بندی می شوند. اصطلاحات این طبقه بندی به صورت زیر است:
سونوگرافی به طور کامل روی پوست انجام می شود و به اعضای داخلی بدن اثر نمی گذارد و عوارضی به همراه ندارد.
در سونوگرافی تیروئید از امواج صوتی استفاده می شود که برای بدن ضرری ندارد. سونوگرافی تشخیصی در حالت استاندارد، هیچ خطری برای انسان ندارد.
هزینه با توجه به عواملی مانند نوع سونوگرافی، نوع بیمه، نوع کالای مصرفی و … تعیین می گردد.
ماموگرافی یا گرافی دیجیتال پستان، روشی برای آزمایش و بررسی بافت پستان است که در رادیولوژِی مرکزی اصفهان انجام می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.