کلوئید یا گوشت اضافه چیست و چگونه درمان میشود؟
دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]آدرس وب سایت : www.doctornazemi.irآدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111 تلفن مطب : 32240913 - 031
زمانی که به پوست آسیبی وارد شود که موجب التهاب یا زخمی شدن آن گردد، پوست بلافاصله یکسری از فرایندها را جهت ترمیم پوست فعال می نماید، این فرایند ها تلاش می نمایند که تا ترمیم پوست را تا جای ممکن انجام دهند و به میزان بسیار مختصری از آسیبی که به پوست وارد شده است اثری باقی بماند، در برخی از موارد نادر فرایند ترمیم به شکل نرمال و طبیعی پس نرفته و پس از ترمیم میزانی از زخم به شکل بافت قرمز و سفت باقی می ماند که به گوشت اضافه ای که باقی مانده است کلوئید گفته می شود. تحقیقات وسیعی در خصوص پیدایش کلوئید صورت گرفته است؛ اما به محققان و پزشکان به نتیجه دقیقی نرسیده اند. طبق آماری که ارائه شده است در اشخاص سیاه پوست ایجاد شدن کلوئید شایع تر می باشد. یکی دیگر از دلایل کلوئید میتوان به استعداد خانوادگی و وراثتی در ایجاد کلوئید اشاره کرد. از عوارض پیرسینگ، ایجاد گوشت اضافه یا کلوئید نیز است. ممکن است بعد از انجام پیرسینگ، در ناحیه مورد نظر بافت اسکار رشد کند و تبدیل به گوشت اضافه شود. این مسئله در اثر تقسیم زیاد سلول برای بهبودی بافت ایجاد می شود.گوشت های اضافه می توانند خیلی بزرگ و آزار دهنده باشند. افراد می توانند برای جلوگیری از تشکیل کلوئید، برخی اقدامات را انجام داده و یا در صورت بروز این عارضه از روش های درمانی برای رفع آنها و از جمله درمان کلوئید پیرسینگ بینی نیز استفاده نمایند.
دکتر لادن ناظمی در اصفهان می توانند انواع مشکلات و بیماری های پوستی را با جدیدترین روشها درمان نمایند. ایشان با استفاده از امکانات به روز و مدرن، به شما در بهبودی و رفع مشکلات پوستی، همچنین زیبای و جوانسازی پوست یاری می رسانند. برای آشنایی با روش های درمانی مطب دکتر لادن ناظمی یا جهت رزرو نوبت با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل نمایید .
علائم کلوئید
علائم و نشانه های کلوئید عبارتند از:
- گسترش بیش از حد بافت کلوئید در منطقه ی آسیب دیده
- بافت کلوئید سفت و برجسته است. سطح بافت صاف است. در برخی افراد، گوشت اضافه ممکن است تیره رنگ همراه با رنگدانه باشد.
- بافت های کلوئید ممکن است دردناک بوده و همراه با خارش باشند.
- سابقه تروما (ضربه) معمولاً موجود است. هرچند، تروما ممکن است بسیار جزئی باشد. در بعضی از افراد، تروما به اندازه ای گسترده نیست که بتواند چنین بافتی را به وجود آورد.
- نواحی رایج که کلوئید در آنها تشکیل می شود عبارتند از صورت، لاله ی گوش، بازوها و پشت
- مشاهده ی گوشت اضافه در نواحی تناسلی، کف دست و کف پا غیر معمول است. همچنین گوشت اضافه یا کلوئید به ندرت در اطراف چشم به وجود می آید
افراد مستعد کلوئید
گوشت های اضافه بیشتر در افراد زیر بروز می کنند:
- افراد با سابقه خانوادگی کلوئید، به ویژه آفریقایی یا آسیایی تبار
- افرادی که تغییرات هورمونی را تجربه می کنند، مانند بارداری یا بلوغ
- افراد دارای بیماری زمینه ای مانند فشار خون بالا
- افراد بین سنین 10 تا 30 سال
- با شرایط نادر، مانند سندروم روبنشتاین- طیبی و سندروم گئومین
درمان کلوئید
- استفاده از ژل های سیلیکونی و فشار درمانی
- رایج ترین درمان برای کلوئید تزریق مکرر آمپول های کورتونی توسط پزشک است که با فواصل مشخص تزریق می شود. این تزریق ها معمولاً اندازه و خارش ضایعه را کم می کند. تزریق داخل ضایعه داروهایی مثل Bleomycin یا 5FU هم در درمان کلوئید مفید است. تزریق با دوز یا غلظت نامناسب یا در سطح غلط ممکن است موجب فرورفتگی در محل شود.
- بهترین روش برای کاهش حجم و قرمزی ضایعه لیزر PDL می باشد. IPL هم در بعضی از با موفقیت به کار رفته است. معمولاً سه جلسه لیزر برای درمان کلوئید کافی است ولی در مواردی احتمال دارد جلسات بیشتری موردنیاز باشد. استفاده هم زمان از تزریق داخل ضایعه پوستی و لیزر مؤثرتر از کاربرد هر کدام به تنهایی می باشد.
- سرمادرمانی نیز در درمان کلوئید مؤثر است. این روش معمولاً همراه تزریق داخل ضایعه به کارمی رود. معمولاً چند جلسه کرایوتراپی پوست برای درمان لازم است.
- نهایتاً در صورتی که بیمار به همه روشهای فوق مقاوم باشد باید از جراحی برای درمان کلوئید استفاده کرد. قبل و بعد از جراحی باید از تزریق داخل ضایعه و تابش اشعه استفاده کرد تا شانس عود ضایعه به حداقل برسد. دقت کنید که جراحی مخصوصاً در محل های خاص مثل سینه و پشت ممکن است با عود بدتر از ضایعه اولیه همراه باشد.
روشهای جلوگیری از ایجاد کلوئید
- از جراحی های غیر ضروری علی الخصوص در نواحی سینه، شانه، آویزه گوش، چانه و پشت حتی الامکان بپرهیزید.
- پس از هر اسکار تا مدت طولانی حتی تا یک سال پس از ظهور اسکار از آن ناحیه مراقبت کنید و در صورت مشاهده علائم کلوئید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
- در صورتی که کلوئید در ژنتیک شما وجود دارد، بهتر است از سوراخ کردن گوش یا سایر اعضا و تاتو کردن بپرهیزید.
- پس از وارد شدن هرگونه ضربه به اسکار و ملتهب شدن آن سریع به پزشک مراجعه کنید.
- در صورتی که زخم یا اسکار شما در مناطق مستعد کلوئید می باشند، بهتر است تا مدتی از سونا و سولاریوم و اقداماتی که این محل را گرم می کند، پرهیز کنید.
عوارض کلوئید
عوارض احتمالی کلوئید عبارتند از:
- گوشت اضافه معمولاً ظاهری نامطلوب داشته و از لحاظ زیبایی مشکلاتی را به وجود می آورد.
- کلوئید یا گوشت اضافه ممکن است احساس خارش پوستی را به وجود آورده و گاهی اوقات می تواند تبدیل به یک زخم پوستی شود. در چنین مواردی پوست ممکن است آلوده شده و باعث ایجاد عوارض بیشتر گردد.
- عود مجدد کلوئید پس از عمل جراحی و از بین بردن آن
در مطب دکتر لادن ناظمی ، تزریق ژل لب در اصفهان با استفاده از بهترین برندهای ژل یا فیلر موجود و با تکیه بر دانش و کسب سالها تجربه در این زمینه انجام می پذیرد؛ و به همین جهت نتایج درخشانی نیز حاصل می گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.
نسخه اصلی مطلب
کلوئید یا گوشت اضافه چیست و چگونه درمان میشود؟ را در سایت دکتر لادن ناظمی بخوانید.