دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

توانبخشی گرفتگی،خشکی و اسپاسم عضلات کمر

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

گرفتگی عضلات کمر غالباً در نزدیکی نخاع یا در مجاورت ریشه های عصبی منتهی به نخاع یا خارج شونده از آن رخ می دهد و به یکی از این عصب های حساس فشار می آورد و در نهایت منجر به بروز دردی شدید می شود. گرفتگی عضلات معمولاً هنگام تحت فشار قرار گرفتن یا وارد شدن انرژی زیاد به آنها بوجود می آید ، اسپاسم عضلات کمر در زمان بلند کردن اشیاء سنگین، ورزش کردن یا شرکت در فعالیت های ورزشی طاقت فرسا پیش می آیند. به علاوه چنانچه حین انجام هر یک از فعالیت های اشاره شده، از ابتدا آب بدنتان در حد مطلوب نباشد یا میزان ذخیره کلسیم و پتاسیم بدن پایین باشد، در آن صورت بیش از پیش مستعد ابتلا به گرفتگی عضلات کمر خواهید بود.

آنچه در این مطلب میخوانید

بعضی از مواقع گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر پیامد دیگر اختلال ها یا تحریک خارجی عصب متصل به آن عضله خاص هستند. برای مثال، دیسک برجسته غالباً به عصب های ستون فقرات فشار می آورد و موجب درد و اسپاسم عضلانی می شود، حال آن که در عارضه تنگ شدن مجرای نخاع، نخاع به دلیل کاهش عرض مجرای نخاع یا دهانه هایی که عصب ها از آنجا خارج و در سراسر ستون فقرات گسترش می یابند فشرده می شود؛ به دلیل تنگ شدن این فضا های توخالی (فرایند استنوسیس) فشار در نزدیکی عصب ها بالا می رود. در ادامه به علت, علائم و درمان گرفتگی کمر می پردازیم.

اگر دچار گرفتگی عضلات کمر شده اید و با درمان های خانگی بهبود نیافته اید؛ بهتر است به متخصص طب فیزیکی مراجعه نمایید. شما می توانید جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، از طریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

علت

گرفتگی کمر معمولاً هنگام تحت فشار قرار گرفتن یا وارد شدن انرژی زیاد به آنها، مثلاً زمان بلند کردن اشیاء سنگین، ورزش کردن یا شرکت در فعالیت های ورزشی توان فرسا پیش می آیند. به علاوه چنانچه حین انجام هر یک از فعالیت های اشاره شده، از ابتدا آب بدنتان به میزان کافی نباشد، ذخیره کلسیم و پتاسیم بدن پایین باشد یا مبتلا به عارضه ای باشید که باعث تضعیف عضلات شده باشد، در آن صورت بیش از پیش مستعد ابتلا به اسپاسم عضلانی خواهید بود.
عدم تناسب، شرایط نا مساعد جسمی و گرفتگی عضلات کمر و پشت بدن نیز می تواند علت گرفتگی عضلات باشد، از جمله این شرایط که می تواند علت گرفتگی کمر باشد در زیر اشاره شده است:

توانبخشی گرفتگی،خشکی و اسپاسم عضلات کمر

گرفتگی و اسپاسم عضلات کمر و پشت بدن گاهی واکنش به درد ناشی از بیماری دیگری است. بعضی از موارد گرفتگی و خشکی کمر پیامد اختلال هایی معین یا وارد شدن فشار به نخاع یا دیگر عصب های گسترش یافته در نخاع هستند. اختلال های مسبب گرفتگی عضله کمر و پشت بدن عبارت اند از:

گرفتگی، خشکی و اسپاسم عضلات کمر و پشت بدن در بعضی از موارد علامت بیماری وخیم یا مرگباری است که باید بی درنگ در مرکز فوریت های پزشکی بررسی و درمان شود. این بیماری های کشنده و جدی عبارتند از:

درمان گرفتگی عضلات کمر

متوقف ساختن فعالیت ها: حتی اگر احساس می کنید که گرفتگی عضلات چندان شدید نیست، باید بی درنگ انجام فعالیت های دامن زننده به گرفتگی را متوقف سازید. ناحیه دردناک را جهت تسکین درد ماساژ دهید یا بمالید.

  1. زانو ها را بالا تر از سطح مفصل ران قرار دهید.
  2. سعی کنید در حالت نشسته قسمت پایین پا یا قوزک را روی زیر پایی یا چهار پایه قرار دهید.
  3. بالش های بیشتری را زیر پا بگذارید.
  4. روی کف زمین یا تخت سفت دراز بکشید و قسمت پایین پا را روی صندلی به گونه ای قرار دهید که زانو ها با زاویه ای ۹۰ درجه خم شوند.

تکنیک های آرام سازی: اکثر افراد مبتلا به گرفتگی، خشکی و اسپاسم عضلات کمر و پشت بدن معمولاً احساس راحتی نمی کنند، اما تکنیک های خاصی برای مقابله مؤثر با درد همراه با گرفتگی عضلات وجود دارد. اگر بتوانید به موضوعی دیگر فکر کنید (یا درد را از خاطر ببرید)، احساس راحتی بیشتری خواهید کرد و بهتر نفس خواهید کشید و به این ترتیب سفتی عضلات کمتر شده و درد تسکین خواهد یافت. صحبت کردن با عزیزان، تماشای برنامه تلویزیونی، مطالعه و مدیتیشن از روش های پرت کردن حواس از درد به شمار می روند.

  1. پشت بدن را صاف نگه دارید، زانو را بیشتر از حد طبیعی بلند کنید و راه بروید. این نوع راه رفتن زمانی تأثیر بیشتری دارد که از ناراحتی یا گرفتگی عضلات کمر رنج می برید.
  2. با بالا بردن بازو ها و قرار دادن آنها روی سر، تمرین های کششی ملایم را روی عضله های پشت بدن اجرا کنید. این حرکت را می توانید ۱۰ بار، هر بار به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه، ۳ تا ۴ نوبت در روز تکرار کنید.
  3. روی کف زمین با زانو های خم شده دراز بکشید و کف پا ها را روی زمین قرار دهید، سپس یک زانو را به آهستگی به طرف قفسه سینه ببرید، ۱۰ ثانیه صبر کنید و سپس پا را به پایین برگردانید و همین حرکت را با زانوی دیگر انجام دهید. این نرمش را ۵ تا ۱۰ بار و ۲ تا ۳ نوبت در روز برای هر پا تکرار کنید، البته به شرطی که موجب تشدید درد نشود. این نرمش را در صورت تشدید علائم گرفتگی عضلات کمر انجام ندهید.
  4. این تمرین ها را در شروع گرفتگی عضلات انجام ندهید. اجازه دهید تا درد کاهش یابد یا گرفتگی به حداقل برسد.

گرفتگی عضلات کمر یا گرفتگی کمر بیماری نسبتا شایعی می باشد که می تواند در بارداری نیز رخ دهد، در صورتی که در دوران بارداری دچار گرفتگی عضلات شدید در مورد انجام هر کدام از روش های درمانی فوق با پزشک معالج خود مشورت کنید. بارز ترین علائم گرفتگی عضلات، درد می باشد که این درد ممکن است خفیف یا شدید باشد، در هر صورت اگر بعد از استراحت هیچ تغییری در گرفتگی عضلات کمر بوجود نیامد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

توانبخشی گرفتگی

گرما درمانی

گرم کردن عضلات کمر به گردش خون کمک می کند و عضلات را شل می کند؛ در نتیجه گرفتگی عضلات تا حدی برطرف می شود. پد های گرم کننده و موارد مشابه کمک موثری برای بیماران دچار کمر درد است.

سرما درمانی

سرما درمانی به روشی کاملاً متفاوت با گرما درمانی به رفع گرفتگی عضلات کمر کمک می کند. عضلات به این روش سرد می شود و فرایند التیام شتاب می گیرد. به این ترتیب عضلات بهبود می یابد و خشکی و گرفتگی عضلات کمر برطرف می شود.

ماساژ

ممکن است آن قدر خوش شانس باشید که بتوانید مشکل خشکی و گرفتگی عضلات کمر را به راحتی با ماساژ برطرف کنید. گاهی ماساژ شانه برای تسکین درد کفایت می کند و گاهی لازم است که کل پشت بدن ماساژ داده شود. ماساژ عضلات خشک و گرفته را شل می کند.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

درمان دستی

درمان دستی شاخه ای از پزشکی است که بر منظم کردن ستون فقرات استوار است. متخصصین درمان دستی معتقد اند که یکی از دلایل اصلی درد، به هم خوردن هم ترازی مهره های ستون فقرات است. این گروه از متخصصین از روش هایی چون لمس، فشار، ماساژ، دستکاری ستون فقرات با دست، برنامه های ورزش درمانی و مشاوره سبک زندگی بهره می گیرند. این تکنیک ها التهاب، ورم، درد و گرفتگی عضلات کمر را کاهش می دهد.

الکتروتراپی به روش TENS

اسپاسم عضله ای که هنوز بهبود نیافته است باید با تحریک الکتریکی عصب آن به روش تنس تحت درمان قرار گیرد. دستگاه تحریک الکتریکی عصب (TENS) از محرک های الکتریکی برای تعدیل احساس درد پایین کمر با ارسال سیگنال های درد به مغز کار می کند. معمولاً برای بار اول الکتروتراپی با دستگاه تنس به صورت آزمایشی انجام می شود و در صورتی که بیمار کاهش درد را احساس کند می توان از دستگاه تنس در منزل برای درمان های بلند مدت درد کمر استفاده کرد.

اولتراسوند تراپی

اولتراسوند یک شکل از گرما دادن عمیق است که در آن گرمایی که به وسیله امواج صوتی تولید می شود از طریق پوست به درون بافت نرم نفوذ می کند. اولتراسوند برای کاهش درد های حاد مفید است و باعث بهبودی بافت ها می شود.

دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان می باشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... می توانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت می گیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا، می تواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

نسخه اصلی مطلب توانبخشی گرفتگی،خشکی و اسپاسم عضلات کمر را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
عكس راديولوژی برای تشخیص شکستگی بینی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
علت به وجود آمدن کیست کلیهدکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]
ریزش موی اندروژنیک یا مردانهدکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
همه چیز درباره تزریق بوتاکسدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
بهترین و جدیدترین روش غیر جراحی جوانسازی پوستدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
آیا در سونوگرافی NT جنسیت جنین مشخص میشود؟دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
تنظیم دریافت ویتامین ها و املاح در معرض خطر در ورزشکاران گیاه خوارشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
علت و درمان درد دنبالچه (کوکسی داینیا) را بشناسیددکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]
دانستنی ها در مورد پیوند مودکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت