کک و مک یا لک قهوه ای عبارت است از یک خال یا لکه تیره رنگ که بر روی پوست به وجود می آید و بیشتر در پوست صورت، سینه، جلوی بازوها و پشت دست ها دیده می شود. کک و مک یک عارضه پوستی است که به صورت ژنتیکی به افراد منتقل می شود و بدون هیچگونه درد و عارضه جانبی است که بیشتر در افراد دارای پوست روشن به وجود می آید. این لکه ها معمولاً در اوایل عمر هر فرد بر روي پوست او ظاهر مي شوند و معمولاً تعداد آنها در ماه های تابستان زیاد می شود و در زمستان به خودي خود محو می شوند. دانشمندان در سال های اخیر موفق شده اند تا تعدادی از عوامل مؤثر بر این عارضه ی پوستی را کشف نمایند و روش های مختلفی را برای درمان این مشکل به دنیای زیبایی ارائه دهند. در ادامه می توانید با برخی از روشهای درمان این مشکل پوستی بیشتر آشنا شوید.
دکتر لادن ناظمی، با سالها تجربه در زمینه درمان کک و مک در اصفهان، آماده ارائه خدمت در این زمینه به شما مراجعین محترم می باشد. اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتری در این زمینه هستید؛ یا تمایل دارید جهت انجام اقدامات جوانسازی ، درمان مشکلات و بیماری های پوستی و دیگر خدمات مراکز پوست از تجربه و مهارت ایشان بهره مند شوید؛ با شماره تلفن 32240913 - 031 تماس حاصل فرمایید.
هیچ نشانه یا علامت خاصی از کک و مک به جز نقاط قابل مشاهده وجود ندارد. با این حال، کسانی که کک مک بیشتری دارند در معرض ابتلا به بیماری های جدی مانند سرطان پوست هستند. کک و مک را می توان بر اساس اندازه و رنگ آنها به دو نوع تقسیم کرد. اگر این عارضه به صورت لکه های مایل به قرمز یا قهوه ای و با اندازه ای پهن تر است، اغلب در تابستان اتفاق می افتد و در زمستان محو می گردد. فردی که دارای رنگ پوست روشن تر است بیشتر در معرض ابتلا به این نوع از کک و مک قرار دارد.
ترتینوئین یک ماده ی شناخته شده برای کمک به پاکسازی لکه های تیره ناشی از افزایش سن، آکنه ولگاریس، کک و مک و سایر موارد می باشد. ترتینوئین را باید در زمان خواب روی پوست استفاده کرد (این ماده در طول روز نباید استفاده شود). ترتینوئین را روی پوست هم زمان با دیگر محصولاتی که شامل بنزوئیل پراکسید یا اسید گلیکولیک هستند، استفاده نکنید. ابتدا صورت خود را بشویید و سپس اجازه دهید تا ترتینوئین به مدت حداقل ۳۰ دقیقه روی پوست باقی بماند.
لایه برداری با مواد شیمیایی یک روش بسیار کارآمد برای درمان لک صورت و برطرف کردن کک و مک و خال های پوست است. در این روش، ابتدا ماده مورد استفاده برای لایه برداری با غلظت بیشتری بر روی کک و مک ها مالیده می شود و در مرحله بعد تمام سطح پوست به طور یکنواخت با این ماده پوشانده می شود. به این ترتیب، اثر درمانی ماده لایه بردار در بهبود ساختار پوست و کم رنگ کردن یا رفع کامل کک و مک ها مشاهده خواهد شد.
در این روش درمانی، لیزر به عمق پوست نفوذ می کند و در عین حال هیچ آسیبی به بافت سالم پوست وارد نمی کند. در این روش برای روشن کردن پوست، لایه ی خارجی پوست برداشته می شود و بافت سالم زیر این لایه، لایه ی جدید و سالمی را روی پوست تشکیل می دهد که هیچ لکه ای روی آن وجود ندارد. در این روش، اشعه لیزر از عناصر کربن دی اکسیدکربن، هلیوم، نیتروژن و هیدروژن تشکیل شده است. این روش دارای نتایج بسیار چشمگیری است؛ اما نیازمند دوره ی ریکاوری بلند مدت می باشد. به همین علت در برخی موارد ممکن است در رنگ پوست شخص تغییر کمی به وجود بیاید.
امواج رادیو فرکانسی (RF) برای از بین بردن لکه های ناشی از افزایش سن استفاده می شوند. رادیو فرکانسی (RF) پس از اعمال بیهوشی موضعی انجام می گردد. پس از درمان علائمی مانند تورم جزئی یا قرمزی ممکن است به نظر برسند که این علائم ظرف مدت چند روز بهبود می یابند. با این حال، یک عیب بزرگ این روش آسیب رساندن دائمی به رنگدانه ها است به طوری که بعداً ناحیه ی تحت درمان رنگدانه های کمتری را خواهد داشت.
کک و مک صورت را می توان با لیزر لایه بردار درمان کرد. انرژی نور خارج شده از لیزر موجب شکستن رنگدانه و تبدیل آن به میکرو ذرات می شود. پس از آن، مکانیسم طبیعی بدن این میکروذرات را جذب کرده و آنها را از بین می برد. برای کاهش یا از بین بردن هر گونه ناراحتی، یک کرم بیحس کننده موضعی ۳۰ دقیقه قبل از شروع درمان در ناحیه هدف استفاده می شود. معمولاً بلافاصله پس از درمان با لیزر احتمال خاکستری شدن یا سفید شدن موقت ضایعه وجود دارد. سپس این ناحیه به حالت قرمزی که شبیه آفتاب سوختگی است، تغییر رنگ می دهد. بسته به شدت ضایعات رنگدانه قرمزی پوست ناحیه ی تحت درمان ممکن است برای مدت ۲ تا ۷ روز طول بکشد. ضایعات رنگدانه ای با گذشت ۷ تا ۱۰ روز پس از لیزر درمانی تیره تر شده و سپس پوسته پوسته یا محو می شوند. پس از آن، پوست طبیعی و تازه رشد می کند و جایگزین کک و مک های از بین رفته می شود.
آی پی آل (IPL) مشابه لیزر عمل می کند. نور توسط سلول های هدف خاص دارای رنگ در پوست جذب می شود. سپس انرژی نور به انرژی گرمایی تبدیل می شود تا بتواند منطقه ی هدف خاصی را تحت تأثیر قرار دهد. آی پی آل دقیقاً همان لیزر نیست؛ زیرا آی پی آل طول موج های رنگی بسیاری را در هر پالس رها می کند در حالی که لیزر تنها قادر به ارائه یک طول موج است. تعداد بیشتری از آی پی آل ها قادر به نفوذ بدون استفاده از انرژی بیش از حد هستند؛ زیرا این دستگاه ها مجهز به یک فیلتر برای اصلاح انرژی خروجی جهت درمان مناطق خاص می باشند. آی پی آل قادر به هدف قرار دادن اجزای خاصی از پوست که نور را جذب می کند، می باشد. درمان با آی پی آل بدون از بین بردن اپیدرم (لایه های فوقانی پوست)، درم (لایه های عمقی تر پوست) را هدف قرار می دهد. به همین دلیل است که از آن به عنوان روش متداول غیرتهاجمی یاد می شود. مزیت استفاده از آی پی آل روی سطح آسیب دیده این است که آی پی آل حداقل آسیب را ایجاد می کند.
روش های درمانی رفع کک و مک با عوارض جانبی کمی همراه هستند از جمله، تغییر رنگ پوست، تیره تر یا روشن تر شدن پوست، عفونت، به جا ماندن جای زخم و به جا ماندن رگه های رنگی روی پوست که ممکن است بعد از جلسه درمانی اول ایجاد شوند. این مشکلات با انجام جلسه ی درمانی دوم به راحتی برطرف می شوند.
هزینه ی درمان کک و مک با توجه به ناحیه تحت درمان، روش درمانی مورد استفاده، تعداد جلسات درمانی و دستمزد پزشک، متفاوت است.
تزریق ژل یا فیلر در اصفهان توسط دکتر لادن ناظمی، در محیطی ایمن و مبتنی بر پرتوکل های بهداشتی، بسته به معیارهای شما و با استفاده از معتبرترین برندها انجام می پذیرد. لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های 32240913 - 031 و 09336900224 تماس حاصل فرمایید.