ریزش مو در زنان معمولاً زمانی مشخص می شود که فرد به طور غیرمنتظره ای، مقدار زیادی مو از دست می دهد. به طور طبیعی همه ی ما روزانه ۵۰ تا ۱۰۰ عدد تار مو از دست می دهیم. ریزش موها بخشی از چرخه ی طبیعی رشد مو است، موهای قدیمی می ریزند تا جا برای موهای جدیدتر باز شود. وقتی تعادل بین رشد موهای جدید و ریزش موهای قدیمی به هم می خورد، با مشکل ریزش مو یا طاسی مواجه می شویم. به ریزش موی بیش از حد در علم پزشکی، آلوپسی یا طاسی گفته می شود. هر زن جوان یا میانسالی می تواند تحت تأثیر انواع ریزش مو قرار گیرد، اگرچه ریزش مو معمولاً در زنان بالای ۴۰ سال، زنانی که تازه بچه دار شده اند، زنانی که شیمی درمانی کردند یا تحت تأثیر داروهای دیگر قرار گرفتند، شایع تر است. روش های مختلفی برای درمان ریزش مو در زنان وجود دارد. داروهای موضعی، هورمون درمانی، نوردرمانی و کاشت مو از روش های رایج درمان هستند. رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالم به سلامت مو کمک میکند.
همشهریان گرامی! جهت بررسی علل و استفاده از بهترین روشهای درمانی مشکلات پوست و موی خود، همچنین روشهای جوانسازی پوست، لیزر درمانی و ... می توانید به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسی های لازم، مناسب ترین روش را برای شما تجویز کرده و اعمال نماید.
کم پشتی مو در بالای سر میتواند ارثی باشد که همان الگوی ریزش موی زنانه یا آندروژنیک است.
ناراحتی تیروئید، دیابت، لوپوس یا کم خونی از جمله بیماری هایی به شمار می آیند که ابتلا به آنها ریزش ناگهانی مو را در پی دارد و ریزش مو غالباً نخستین نشانه بیماری است. عفونت قارچی، سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) و بعضی از درمان های سرطان نیز منجر به ریزش مو در زنان می شود.
افراد گاهی اوقات پس از پشت سر گذاشتن رویدادها و حوادث ناراحت کننده و تنش زا با ریزش شدید مو مواجه می شوند. در این حالت اگر بر استرس غلبه کنیم یا منبع استرس برطرف شود، ریزش مو موقتی و طبیعی خواهد بود.
یکی از عواقب مستقیم نداشتن تغذیه مناسب، ریزش مو است. بدن برای تأمین مواد ضروری اندام های حیاتی مانند قلب و مغز از ذخیره مواد مغذی استفاده می کند و سهم موها با توجه به کمبود مواد مغذی موجود کاهش می یابد. کمبود آهن، پروتئین، ویتامین D و کلسیم به ریزش مو می انجامد.
یائسگی و افزایش سن موجب ریزش مو در بسیاری از زنان می شود. حتی در سنین بالای هفتاد یا هشتاد سال نیز بیشتر خانم های سالمند دچار ریزش موی شدید می شوند تا جایی که حتی بسیاری از نواحی سر آنها کاملاً کم پشت می شوند. این مسئله تا حد زیادی به هورمون ها بستگی دارد؛ چرا که معمولاً تا قبل از یائسگی زنان، هورمون های آنها به طور منظم ترشح می شود و به همین دلیل آنها رشد مناسبی در موهای سر دارند؛ اما در حدود سنین پنجاه سالگی دیگر ترشح هورمون های زنانه (از جمله استروژن) کمتر می شوند و همین مسئله اغلب موجب افزایش ریزش، نازک شدن و یا کاهش رشد موهای سر می شوند.
عدم رعایت بهداشت شخصی، استفاده بیش از حد از مواد آرایشی و شیمیایی، کشیدن موهای سر به سمت پشت (مدل دم اسبی) و یا مدل آفریقایی می توانند موجب افزایش ریزش و کم پشت شدن موها شوند (که به آن طاسی سر کششی می گویند). به ویژه اگر موهای خیس را به حالت های نامبرده بخواهید درآورید.
کاهش شدید وزن و پیروی از رژیم های غذایی محدودکننده می تواند روی موهای شما تأثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده است که ۶ تا ۱۲ هفته پس از کاهش وزن شدید (عمدی یا غیرعمدی)، موها دچار ریزش ناگهانی و شدید می شوند. این بدان معناست که هرگونه کمبود تغذیه ای اغلب در موها ظاهر می شود.
داروهایی که موجب ریزش می شوند، معمولاً دو ساز وکار دارند:
یک روش غیر تهاجمی است که در آن ترکیب های خاصی در لایه های سطحی پوست تزریق می شود. این مواد در زیر لایه اپیدرم پوست تزریق شده تا به بافت هدف برسند. ترکیب تزریقی می تواند شامل مواد بسیاری باشد که بر اساس نیاز افراد، می توان آن را برای هر بیماری به صورت خاص تهیه نمود. ترکیب این مواد تزریقی می تواند شامل مواد معدنی، ویتامین ها، اسیدهای آمینه، اسیدهای نوکلئیک و کوآنزیم ها باشد.
یکی دیگر از راههای درمان ریزش مو و تقویت مو ، لیزر تراپی یا لیزر سرد است. که با سطح انرژی و جریان کم و اثر بخشی بالا صورت میگیرد. در این روش، جراحی انجام نخواهد شد و به بافت و بازسازی ریشه مو و تقویت آن کمک میشود و باعث میشود موها ضخیم تر، با کیفیت ساقه اضافه، بدون ریزش و براق تر شود.
یکی از روش های درمان ریزش مو تزریق پلاسمای غنی از پلاکت است. در این روش پلاسمای غنی از پلاکت به پوست سر تزریق می شود. این روش به ترمیم مو کمک می کند. تزریق پلاکت یا ( PRP ) باعث کاهش ریزش مو و بهبود تراکم و قطر مو می شود.
درصورتی که ریزش مو به علت عدم تعادل هورمونی باشد، معمولاً از هورمون درمانی برای توقف ریزش مو استفاده می شود. از داروهای ضدبارداری یا هورمون استروژن و پروژسترون برای درمان ریزش مو در زنان استفاده می شود. داروهای ضدآندروژن مانند اسپیرولاکتون نیز برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرند. آندروژن ها هورمون های مردانه هستند که در برخی زنان مبتلا به تنبلی تخمدان، سرعت ریزش مو را تسریع می کنند. داروهای ضدآندروژن، تولید هورمون مردانه را متوقف می کنند و از ریزش مو در زنان جلوگیری می کنند.
تزریق ژل و بوتاکس در اصفهان با استفاده از با کیفیت ترین مواد و مهارت در تزریق توسط متخصص پوست، در کلینیک دکتر علیرضا واعظ شوشتری انجام می پذیرد. در صورت تمایل به کسب اطلاعات در این زمینه، با شماره تلفن 36284487 - 031 تماس حاصل فرمایید.