کشاله ران، قسمت فوقانی پا و بین زیر شکم و بالای ران است. کشاله ران در هر دو طرف بدن و در چین و چروک هایی قرار دارد که پا را به قسمت بالا تنه متصل می کند. کشاله ران روی مفصل لگن قرار دارد و چند عضله از عضلات پا در این قسمت قرار گرفته اند. گروهی از غدد (گره های لنفاوی) در کشاله ران قرار دارند که به طور عادی نمی توانید آنها را احساس کنید. غدد لنفاوی توده های کوچکی هستند که در همه قسمت های بدن وجود داشته و بخشی از سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها محسوب می شوند. معمولاً نمی توانید غدد لنفاوی خود را حس کنید؛ اما اگر آنها متورم شوند به صورت توده یا توده هایی احساس می شوند. کشاله ران قسمتی از بدن است که ممکن است دچار این عارضه شود. شایع ترین دلیل تورم غدد لنفاوی، عفونت است. عفونت های اطراف کشاله ران ممکن است باعث تورم گره های لنفاوی شوند. زمانی که غدد لنفاوی به دلیل وجود عفونت متورم می شوند، معمولاً پس از رفع عفونت به اندازه اصلی خود بازمی گردند.
در سونوگرافی یا اسکن اولتراسوند از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از بخشی از بدن استفاده می شود. اسکن اولتراسوند دارای یک پروب یا مبدل است که امواج صوتی را به داخل اندام های بدن می فرستد، سپس امواجی که انعکاس پیدا می کنند را به رایانه ارسال و رایانه آنها را به تصویر تبدیل می کند. غدد لنفاوی که به علت تجمع سلول های سرطانی بزرگ شده باشند در سونوگرافی معمولاً نمای متفاوتی در اثر عفونت دارند.
برخی از علت های ورم غدد کشاله ران عبارتند از:
یک غده لنفاوی بزرگتر از قطر 1 سانتی متر غیرعادی تلقی می شود. غدد لنفاوی متورم ممکن است در هنگام لمس دردناک باشند و بسته به علت، پوست روی آنها قرمز و ملتهب به نظر برسند. اگر غدد متورم شما به دلیل عفونت پایین تنه یا جراحت ایجاد شده باشد، علائم دیگر شما می تواند شامل موارد زیر باشد:
غالباً ورم غدد لنفاوی کشاله ران ناشی از عفونت یا آسیب دیدگی در قسمت تحتانی بدن است که می تواند شامل قسمت های مختلف بدن شود، از جمله:
برای انجام این سونوگرافی نیاز به ناشتا بودن و قطع داروها نیست. به استثنای برخی افراد که قرص های رقیق کننده خون می خورند. برخی از این افراد با دستور پزشک ممکن است لازم باشد که داروی رقیق کننده را به طور موقت قطع نمایند.
در طول انجام سونوگرافی، روی میز معاینه دراز می کشید و مقدار کمی ژل، روی شکم شما مالیده می شود. ژل کمک می کند تا لایه های هوا که بین پوست و پروبی که با استفاده از آن غدد لنفاوی مشاهده میشود از بین برود. سونوگرافیست، پروب را بر پوست کشاله ران فشار می دهد و از نقطه ای به نقطه ای دیگر آن را حرکت می دهد تا تصاویر ایجاد گردد.
سونوگرافی مانند سی تی اسکن و رادیوگرافی از اشعه X-ray استفاده نمیکند، بنابراین سونوگرافی روشی امن و بی خطر است و عارضه جانبی ندارد.
"سرطان چیست و چگونه بوجود می آید؟" یکی از سوالات پرتکراری است که امکان دارد در ذهن شما هم مطرح شده باشد. شبکه اطلاع رسانی پزشک آنلاین با ایجاد بخش مطالب مربوط به سرطان ، بنا دارد آگاهی جامعه را پیرامون این بیماری ارتقاء دهد. شما هم اگر مایل به یافتن پاسخ سوالات خود درباره سرطان هستید؛ مطالب بخش سرطان را مطالعه فرمایید.