گره های لنفاوی ساختارهای کوچک و بیضی شکل هستند که در کل سیستم لنفاوی بدن قرار دارند. آنها نقش مهمی در سیستم ایمنی بدن دارند. عملکرد سیستم لنفاوی زیر بغل یک وظیفه مهم و اساسی دارد و آن هم انتقال مایع شفاف به سمت قلب است. در حالت کلی می توان کارکرد این سیستم را سم زدایی از بدن و همچنین مبارزه با میکروب ها دانست. علل بسیاری زیادی برای توده های زیر بغل وجود دارند که برخی از آنها ممکن است نیاز به درمان داشته باشند. توده های زیر بغل ممکن است در اثر کیست، عفونت یا سوزش هم ایجاد شوند. با این حال، در برخی موارد این توده ها می توانند نشان دهنده یک بیماری جدی باشند.
لنف مربوط به پستان اغلب به سمت غدد لنفی زیر بغل حرکت می کند و ممکن است سلولهای بدخیم را از غده ی سرطانی پستان به این ناحیه حرکت دهد. لذا در جراحی سرطان پستان لازم است علاوه بر بافت پستان، زیر بغل هم ارزیابی و جراحی شوند. نام دیگر سرطان غدد لنفاوی زیر بغل، لنفوم است. ایجاد مشکل در این غدد می تواند سیستم ایمنی بدن را با مشکلات مختلفی رو به رو کند و به نوعی می توان گفت که پس از درگیر شدن این سیستم با سرطان، رشد بدون توقف این غدد شروع می شود. در حالت عادی سیستم ایمنی بدن به هیچ عنوان نمی تواند با این بیماری به مقابله بپردازد و نیاز به درمان پس از ابتلا به این بیماری لازم و ضروری است.
از بهترین روشها جهت تشخیص زودهنگام و درمان این موارد سونوگرافی است. در سونوگرافی یا اسکن اولتراسوند از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از بخشی از بدن استفاده می شود. اسکنر اولتراسوند دارای یک پروب یا مبدل است که امواج صوتی را به داخل اندام های بدن می فرستد، سپس امواجی که انعکاس پیدا می کنند را به رایانه ارسال و رایانه آنها را به تصویر تبدیل می کند.
شایعترین علت تورم غدد لنفاوی، عفونت به ویژه عفونت ویروسی مانند سرماخوردگی است. سایر دلایل احتمالی غدد لنفاوی ملتهب شامل موارد زیر است:
هر نوع از سرطان غدد لنفاوی یک نشانه و علامت واضح و مشخص دارد و آن هم رشد و تورم بیش از اندازه لنفوسیت ها است. همچنین وجود علامت هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا یکی دیگر از علائم این نوع از بیماری است؛ اما در حالت کلی در بیماری غدد لنفاوی زیر بغل، فرد علائمی مانند علائم نام برده شده در ادامه را تجربه خواهد کرد:
در حالت کلی سرطان لنفوم به دو دسته کلی سرطان های هوچکین و غیر هوچکین تقسیم بندی می شوند. بخش زیادی از افرادی که به این نوع از سرطان مبتلا می شوند به نوع لنفوم غیر هوچکین زیر بغل دچار هستند. مبتلا شدن به هر کدام از این دو نوع سرطان لنفوم روند درمانی متفاوت و همچنین در برخی موارد دارای میزان رشد متفاوت است، به همین دلیل پس از آن که فرد دچار این بیماری می شود اولین قدم برای درمان، تشخیص صحیح نوع بیماری است که تنها از عهده پزشک متخصص بر می آید.
سونوگرافی با مزایای بسیاری همراه است:
بیمار بر روی تخت معاینه دراز کشیده و باید دستها را بالای سر خود قرار دهد. رادیولوژیست ، ژل روان کننده را بر روی ناحیه زیر بغل ریخته و یک پروب سونوگرافی را بر روی پوست نگه داشته و آن را روی سطح پوست حرکت می دهد تا تصاویر روی مانیتور ایجاد می شود.
در برخی موارد التهاب غدد لنفاوی وقتی که ناشی از یک عفونت جزئی باشد به حالت عادی بر میگردد؛ اما در صورت بروز علائم زیر بهتر است به پزشک مراجعه کنید:
هیچگونه گزارشی دال بر عوارض بالینی سونوگرافی گزارش نشده و استفاده از سونوگرافی طبق نظر پزشک معالج با رعایت حد اعتدال کاملاً بی ضرر است.
طراحی وب سایت پزشکی از جمله خدمات تخصصی گروه نرم افزاری پزشک آنلاین است. این مجموعه با کسب مهارت و تجربه سالها فعالیت در جهت سئوی سایت پزشکان، توانسته است موفق ترین پروژه ها را ارائه نماید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.