دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

درمان دردهای ستون فقرات با روش تراکشن یا کشش ستون فقرات

دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]آدرس وب سایت : www.drsalmanfallah.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان حکیم نظامی ، خیابان شریعتی غربی ، نبش کوچه 16 ، جنب مسجد امام حسن عسکری ، طبقه اول تلفن مطب : 91011414 - 031

تراکشن باعث می شود تا دیگر روش های درمانی اثر بیشتری داشته و فرایند بهبودی بدن به نحو بهتری انجام شود. در ترکشن، نیروی وارد شده به ستون فقرات از طریق جاذبه ی زمین برداشته شده و ستون فقرات کشیده می شود. این کشیده شدن ستون فقرات باعث می شود تا ستون فقرات صاف شده و فشار وارده بر روی دیسک های آن کاهش یابد.

آنچه در این مطلب میخوانید

باز شدن ستون فقرات در نتیجه ی انجام تراکشن می تواند عارضه های مختلفی را درمان کند از جمله پینچ و گیر افتادگی عصبی، سردرد، فتق دیسک های کمر، بیماری های از بین برنده دیسک و بسیاری از بیماری های دیگر.

کشش یا تراکشن ستون فقرات نوعی درمان دستی است که گاهی در درمان کمردرد و گردن درد یا مشکلات مربوط به ستون فقرات استفاده می شود. استخوان ها، رباط ها، دیسک ها و اعصاب موجود در بخش نخاعی ممکن است فشرده شده و باعث درد و یا سایر علائم شوند. هدف از کشش باز کردن فضای بین این ساختارها برای از بین بردن فشردگی است. اگرچه ممکن است کشش ستون فقرات خطرناک به نظر برسد اما این روش کاملاً بی خطر است. کشش درمانی برای تقریباً 5 هزار سال وجود داشته است و هیچ شواهدی در مورد عوارض منفی آن به شکل ناهنجار وجود ندارد.

از روش درمانی کشش یا تراکشن ستون فقرات می توان برای بهبود دامنه حرکتی، قبل یا بعد از انجام درمان دستی توسط متخصص طب فیزیکی استفاده کرد. این روش توسط دکتر سلمان فلاح قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح در اصفهان ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

تراکشن ستون فقرات چیست؟

کشش ستون فقرات روشی است که برای رفع کمردرد و درد های ستون فقرات استفاده شده و در طی آن، ستون فقرات به آرامی کشیده شده و فشار وارده بر روی دیسک ها و مفاصل آن با ایجاد فشار منفی برداشته می شود. در نتیجه، دیسک هایی که دچار فتق و بیرون زدگی شده اند به حالت اولیه بازگشته و دیگر بر روی اعصاب و دیگر ساختارهای موجود در ستون فقرات فشار وارد نمی کنند.

مزایا به شکل خلاصه:

انواع تراکشن

متخصصین ما دو نوع متفاوت کشش مکانیکی ستون فقرات یا ترکشن را ارائه می کنند:
تراکشن مکانیکی، که در آن برخلاف تراکشن دستی، از دستگاه های مخصوص برای کشش ستون فقرات و برداشتن فشار از روی آن استفاده می شود. در این روش فیزیوتراپیست کشش ستون فقرات را به کمک دست انجام نخواهد داد. اولین نوع تراکشن که توسط ما انجام می شود، بر روی ناحیه ی پایین کمر متمرکز است. این ناحیه شامل 5 مهره ی آخر ستون فقرات می باشد.
تراکشن دستی، بر روی منطقه ی گردنی ستون فقرات متمرکز می شود. این ناحیه شامل 7 مهره ی اول ستون فقرات که در زیر استخوان جمجمه قرار گرفته اند می باشد. هر نوع تراکشن انجام شده، بسته به محل ایجاد درد و همچنین خود بیمار، نقش مهمی را در برنامه ی درمانی ایفا می کند.

درمان دردهای ستون فقرات

نشانه ها

هدف اصلی از انجام تراکشن مکانیکی، کاهش علائم فشرده شدن ستون فقرات در ناحیه ی گردن یا کمر است. بدین ترتیب که فضای موجود برای عبور اعصاب نخاعی افزایش پیداکرده، بافت های عضلانی طولانی تر می شوند و همچنین حساسیت عضلات کاهش یافته و فشار درون دیسک کمتر شده و جریان خون به دیسک تقویت می شود.
تراکشن مکانیکی می تواند به عنوان بخشی از یک برنامه ی درمانی برای گیر افتادگی اعصاب (که با نام “پینچ عصبی” نیز شناخته می شود) به دلایل زیر، مورد استفاده قرار بگیرد:

تراکشن باعث می شود تا فاصله ی بین دیسک ها افزایش یافته و درنتیجه فشار وارده بر روی دیسک های کمر کاهش یابد. تراکشن همچنین می تواند ساختارهای محافظتی ستون فقرات را تقویت کرده و باعث ترمیم دیسک کمر و درنتیجه برداشته شدن فشار از روی عصب شود.

زمانی که تراکشن ستون فقرات انجام می شود، اندازه ی کانالی که نخاع از درون آن عبور می کند افزایش یافته و درنتیجه فشار یا گیر افتادگی عصبی به دلیل تنگی کانال نخاع کاهش می یابد.

کشیده شدن ستون فقرات باعث می شود تا مفاصل فاست از یکدیگر باز شده، کپسول های مفصلی کشیده شده و اندازه ی کانال نخاعی افزایش یابد. این کار باعث می شود تا تحرک پذیری در ستون فقرات افزایش یابد.

کشیدن آرام و متناوب ستون فقرات می تواند گرفتگی و اسپاسم کمر را کاهش داده و همچنین باعث تسکین درد و تقویت تحرک پذیری آن شود.
تراکشن مکانیکی ستون فقرات می تواند در موارد بی حسی، گزگز و احساس درد در دست و پاها و یا موارد گردن درد و گرفتگی های عضلانی مورد استفاده قرار گیرد. درصورتی که علائم گفته شده در شما وجود دارند، به یک پزشک مراجعه کنید تا پس از معاینه ی فیزیوتراپی مشخص شود که آیا انجام تراکشن مکانیکی برای شما مناسب است یا خیر.

کشش ستون فقرات چگونه انجام می شود؟

به منظور کشیدن ستون فقرات در ناحیه ی کمر، فرد باید در یک دستگاه مکانیکی قرار گیرد. نواری به ناحیه ی لگن فرد بسته شده و یک جلیقه، قفسه ی سینه ی او را دربر می گیرد. حال دستگاه فشار مکانیکی موردنیاز را از این طریق به ستون فقرات فرد اعمال می کند.
برای تراکشن گردن، فرد می تواند به حالت نشسته یا خوابیده قرار گیرد. درصورتی که فرد در موقعیت نشسته قرار گیرد، یک دهنه بر روی فک او بسته می شود. این دهنه به یک دستگاه قرقره دار متصل می شود که وزنه ی کوچکی در آن قرار دارد. زمانی که بیمار به راحتی بر روی صندلی نشسته است، این وزنه نیروی موردنیاز برای کشش مکانیکی گردن را فراهم می کند. درصورتی که بیمار در حالت خوابیده قرار گرفته باشد، برای انجام تراکشن به یک دستگاه مخصوص احتیاج است. از بیمار خواسته می شود تا به پشت خوابیده و پیشانی خود را به دستگاه ببندد. حال، از یک پمپ پنوماتیک برای فراهم کردن نیروی موردنیاز برای تراکشن گردن استفاده می شود.
درمان با این روش بین 10 تا 45 دقیقه زمان بردن و ممکن است در چند جلسه انجام شود. قبل یا بعد از انجام تراکشن، ممکن است درمانگر از روش های درمانی دیگری از جمله موارد زیر نیز استفاده کند:

مزایای تراکشن ستون فقرات

کشش ستون فقرات، نوعی درمان رفع فشار است که متخصصین طب فیزیکی یا فیزیوتراپیست ها به طور مکرر از آن برای درمان تعداد زیادی از بیماری هایی مرتبط به کمردرد و گردن درد استفاده می کنند. این درمان می تواند برای بیماران از چند طریق سودمند باشد.

نوعی آسیب متداول که توسط متخصصان کایروپرکتیک قابل درمان است فتق دیسک نام دارد. این وضعیت غالباً در اثر ضربه ای است که باعث پارگی یکی از دیسک های بین استخوان های ستون فقرات می شود. بعدازاین اتفاق قسمت داخلی دیسک به سمت بیرون زده می شود و اگر دیسک بیرون زده به ریشه های عصبی مجاور فشار وارد کند باعث درد، بی حسی یا ضعف برای فرد می شود. برای کمک به بهبود دیسک، پزشکان گاهی کشش درمانی ستون فقرات را توصیه می کنند که مقداری از فشار وارد شده بر دیسک آسیب دیده را کاهش می دهد و باعث تسریع بهبودی شده و فشار ریشه عصب را برطرف می کند.

اگر از درد سیاتیک رنج می برید نیز می توانید تراکشن تراپی ستون فقرات را امتحان کنید. در بعضی موارد سیاتیک زمانی ایجاد می شود که دیسک نخاعی پاره یا بیرون زده به ریشه های عصبی متصل به عصب سیاتیک فشار می آورد و باعث بی حسی، درد یا ضعف در کمر، باسن یا پای فرد می شود. اگر سیاتیک در نتیجه مشکل دیسک ایجاد شده است، در نتیجه کشش ستون فقرات می تواند با کاهش فشار ازروی دیسک علائم را کاهش دهد.

کشش درمانی همچنین برای درمان تنگی ستون فقرات یا اسپوندیلوز استفاده می شود تا فشار موجود بر روی سوراخ بین مهره ای (سوراخ هایی در اطراف ستون فقرات که از طریق آنها اعصاب نخاعی به بقیه بدن منتقل می شود) را از بین ببرد. ایجاد فضا اطراف سوراخ بین مهره ای باعث می شود اعصاب بدون مانع و تحریک عبور کنند.

عوارض کشش ستون فقرات

کشش ستون فقرات در اکثر موارد عوارض جانبی زیادی ندارد اما عوارض جانبی ممکن است رخ دهد که شامل آسیب به بافت، حالت تهوع، ضعف یا سردرد می شود.

اینستاگرام دکتر سلمان فلاح

آیا کشش ستون فقرات برای همه افراد بی خطر است؟

درحالی که تراکشن ستون فقرات درمان نسبتاً ساده ای است اما برای همه بیماران مناسب نیست. کشش درمانی ستون فقرات ممکن است برای بیماران با شرایط خاص زیر مناسب نباشد:

نوار عصب و عضله که به عنوان تکمیل کننده معاینات فیزیکی جهت تشخیص میوپاتی در بیماران مشکوک انجام می شود؛ در کلینیک طب فیزیکی دکتر سلمان فلاح با دقت بالا قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح در اصفهان ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

نسخه اصلی مطلب درمان دردهای ستون فقرات با روش تراکشن یا کشش ستون فقرات را در سایت دکتر سلمان فلاح بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
روماتیسم ستون فقرات (اسپوندلیت آنکیلوزان) چیست؟دکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
رادیوفرکوئنسی زانودکتر علی نقره کار [ متخصص درد ]
جوانسازی و رفع چین و چروک بالای لبدکتر پرستو خسروانی [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
علت استفاده از کفی های طبی چیست؟دکتر بیژن فروغ [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
روش شنوایی-کلامی تا چه زمانی باید ادامه پیدا کنددکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
لیزر فراکشنال Co2کلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
تزریق ژل در جوانسازی و رفع چین و چروک صورتکلینیک پوست صدف [ پوست ، مو و زیبایی ]
ترشح خونی یک طرفه و خود به خودی از پستاندکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
در مورد سرطان بیشتر بدانیددکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت