گردن در طول سال های متمادی، مکرراً در معرض استرس و آسیب های جزئی قرار می گیرد. ممکن است این آسیب ها در زمان رخ دادنشان باعث درد نشوند؛ اما تأثیر این آسیب های مکرر روی هم انباشته شده و در نهایت باعث تخریب مهره های گردن و متعاقباً درد گردن می شود. در اکثر موارد گردن درد ناشی از تغییرات مخربی است که در گردن اتفاق می افتد.
معمولاً وضعیت کلی ستون فقرات گردنی تعیین کننده سرعت بهبودی از یک آسیب دیدگی و امکان تبدیل شدن یا نشدن گردن درد به یک مشکل مزمن است. درمان تراکشن یک روش غیر جراحی است که به طور مؤثری ناتوانی گردن را درمان می کند. تراکشن درمانی به طور مؤثر روند بهبود را افزایش می دهد و موجبات تسکین سریع، مؤثر و اغلب شگفت انگیز درد را فراهم می کند به طوری اکثر بیماران را قادر می سازد تا زودتر به سبک زندگی فعالتر خود بازگردند.
از روش درمانی تراکشن و کشش ستون فقرات می توان برای بهبود دامنه حرکتی، قبل یا بعد از انجام درمان دستی توسط متخصص طب فیزیکی استفاده کرد. این روش توسط دکتر سلمان فلاح قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح در اصفهان ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
درد گردن می تواند به دلیل مشکلاتی در هر کدام از قسمت های تشکیل دهنده آن اتفاق بیفتد. مشکلاتی در استخوان، لیگامان، عضلات و اعصاب. گاهی مشکلات گردن موجب درد می شود؛ ولی بیمار درد را در خود گردن احساس نمی کند. درد ممکن است در شانه یا در اندام فوقانی یا در ستون مهره ای سینه ای احساس شود. علت گردن درد می تواند از آسیب، وضعیت بدنی ضعیف، استرس، سایش طبیعی، بیماری و سایر علت ها باشد. عدم هم ترازی ستون فقرات (برای مثال خمیدگی یا خوابیدن روی شکم) و بلند کردن اجسام سنگین به صورت نادرست بر روی ستون فقرات گردنی فشار وارد می کند و آسیب را محتمل تر می کند.
در کشش یا تراکشن گردن، فرد دراز کشیده و گردن او توسط دو قطعه ی جانبی ثابت نگه داشته می شود. سر روی دستگاه قرار می گیرد و قطعات به آرامی به داخل حرکت می کنند تا گردن را ثابت نگه دارند. سر فرد قفل و ثابت نمی شود و فرد می تواند به راحتی سر را از چهار چوب خارج کند. فیزیوتراپیست دستگاه کشش کامپیوتری را تنظیم کرده و از میزان کشش کم شروع می کند. این میزان از 12 الی 18 پوند (6 تا 9 کیلوگرم) شروع شده و تا 30 پوند (15 کیلوگرم) قابل افزایش است. برای مقایسه، می توان سر انسان را در نظر گرفت که بین 16 تا 22 پوند (8 تا 11 کیلوگرم) وزن دارد. دستگاه دارای دکمه ی ایمنی است. چنانچه بیمار احساس ناراحتی کند، می تواند با فشار دادن این دکمه، دستگاه را متوقف کند. درمان بین 8 تا 25 دقیقه طول می کشد.
درمان با تراکشن به طور قابل توجهی حرکت و فعالیت های بیمار را بهبود می بخشد. حتی پس از درمان، توصیه می شود که ورزش سبک و پیاده روی در تمام طول عمر ادامه یابد. معمولاً محدودیتی در مصرف مواد غذایی وجود ندارد. در مواردی که بیماران دچار عوارض جانبی مانند درد شدید بعد از درمان یا در طی آن می شوند هم جای نگرانی نیست؛ زیرا درد به خودی خود فروکش می کند یا با کمک مسکن کاهش می یابد.
به طور کلی زمانی که بیماری وجود دارد که تحمل بدن به فشار را کاهش میدهد کشش نباید مورد استفاده قرار گیرد. در صورت وجود تومور، عفونت، اختلال عروقی، بی ثباتی التهابی، آرتریت التهابی، جراحی قبلی اسپینال یا شکم و استئوپروز تراکشن بااحتیاط مورد استفاده قرار میگیرد. در شرایط زیر بیمار باید با پزشک مشورت کند:
مشکل هر بیمار منحصربه فرد است، بنابراین واکنش بدن هر بیمار به هر نوع درمانی متفاوت خواهد بود. در نتیجه پیشبینی تعداد جلسات درمان هایی که بیمار برای دستیابی به سطح مطلوب سلامتی نیاز خواهد داشت، دشوار است. بااین حال، بیشتر بیماران نتایج فوری کسب کرده و پس از اولین درمان تسکین درد را تجربه می کنند.
قیمت و هزینه هر جلسه درمان تراکشن و کشش ستون فقرات ، بسته به تکنیک مورد استفاده، میزان مهارت پزشک و نیاز احتمالی به استفاده از ابزارهای جانبی، متغیر است.
هیچ خطر بلند مدتی برای درمان با استفاده از تراکشن ستون فقرات وجود ندارد؛ اما برخی عوارض جانبی ممکن است در طول یا بعد از درمان ایجاد شود. تراکشن ستون فقرات گاهی اوقات می تواند باعث دردی شود که از درد اصلی ستون فقرات شدیدتر است. احتمال دارد که تراکشن ستون فقرات باعث اسپاسم عضلات شود.
برای درمان آسیب های زانو، از جمله آسیب رباط صلیبی زانو ، از روشهای غیر جراحی متعددی با نتایج بسیار درخشان استفاده می شود که توسط دکتر سلمان فلاح، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان قابل انجام است. لطفا جهت ارتباط با کلینیک طب فیزیکی دکتر فلاح ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.