تا حالا درباره کربوهیدرات پیچیده و ساده شنیده اید؟ کربوهیدرات ها جزء ضروری رژیم غذایی اند. خلاف نظر عموم کربوهیدرات ها نباید از برنامه غذایی شما حذف شوند. اما مهم است بدانید که کدام انوع کربوهیدرات را بخورید تا به بدنتان ضرری نرسانید. بعضی از انواع کربوهیدرات ها باعث افزایش وزن شما میشوند. چگونه می توانید تفاوت بین “کربوهیدراتهای خوب” و “کربوهیدراتهای بد” را تشخیص دهید؟ تفاوت کربوهیدرات ساده و پیچیده در چیست؟
انواع کربوهیدرات کدامند؟
1.کربوهیدرات پیچیده و خوب
کربوهیدرات های پیچیده از مولکول های قندی تشکیل شده اند که در زنجیره های طولانی و پیچیده به هم چسبیده اند. کربوهیدرات های پیچیده در غذاهایی مانند نخود، لوبیا، غلات کامل و سبزیجات یافت می شوند. بدن کربوهیدرات های ساده و پیچیده را به گلوکز (قند خون) تبدیل و از آن به عنوان سوخت بدن استفاده می کند.
2.کربوهیدرات های ساده و بد
بدن کربوهیدرات ها را به سرعت تجزیه می کند تا به سرعت از آن برای تولید انرژی استفاده کند. کربوهیدرات های ساده به طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه ها، شیر و فرآورده های شیر یافت می شوند. آن ها همچنین در قندهای فرآوری شده و تصفیه شده مانند آب نبات، شکر ، شربت ها و نوشابه ها یافت وجود دارند. کربوهیدرات های ساده لزوماً بد نیستند. مثلا میوه ها و محصولات لبنی حاوی کربوهیدرات های ساده اند؛ اما تفاوت فاحشی با سایر غذاهای حاوی کربوهیدرات های ساده مانند کلوچه ها و کیک ها دارند. شیرینی های فرآوری شده ، قند تصفیه شده دارند و فاقد مواد مغذی کلیدی که بدن شما برای سالم بودن به آن ها نیاز دارد، می باشند . لبنیات مواد مغذی سالمی نظیر کلسیم، پروتئین و گاهی پروبیوتیک ها (در صورت وجود اورگانیسم های فعال زنده) دارند.
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.