کک و مک صورت یکی از مشکلاتی است که علائم آن معمولاً از سنین نوجوانی پدیدار می شوند و این عارضه به دلیل سیر پیشرونده ی خود می تواند زیبایی شما را به میزان فراوانی تحت تاثیر قرار دهد. کک و مک صورت معمولاً به دلیل ترشّح بیش از حد رنگدانه های پوستی مختلف همچون ملانین ایجاد می شود و دانشمندان در سال های اخیر موفّق شده اند تا تعدادی از عوامل موثّر بر این عارضه ی پوستی را کشف نمایند و روش های مختلفی را برای درمان این مشکل به دنیای زیبایی ارائه دهند
دانشمندان تاکنون موفّق شده اند تا عوامل مختلفی را به ایجاد شدن این مشکل پوستی ارتباط دهند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به مواردی همچون: وراثت، افزایش سن، مواجهه ی طولانی مدّت با نور آفتاب، تغذیه ی نامناسب و مشکلات هورمونی اشاره کرد. البتّه لازم به ذکر است که از میان موارد ذکر شده نقش وراثت در شیوع این بیماری بیشتر از سایر موارد می باشد و بطور کلّی، افرادی که رنگ پوست و موی آن ها روشن تر است بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند و این افراد بهتر است که روش های درمان کک و مک صورت را با جدّیت بیشتری دنبال نمایند زیرا احتمال بازگشت این عارضه ی پوستی در این افراد بیشتر است.
بعد از وراثت، عوامل دیگری همچون مشکلات هورمونی نیز می توانند به میزان قابل توجّهی احتمال شیوع این مشکل پوستی را افزایش دهند و به همین دلیل است که مبتلایان به این عارضه ی پوستی باید ضمن استفاده از روش های درمان برای ریشه کن سازی این مشکل، مشکلات هورمونی خود را نیز برطرف نمایند تا احتمال عود این بیماری کاهش یابد.
لیزر درمانی یکی از بهترین و مفید ترین روش های درمان محسوب می شود و در سال های گذشته تاثیر آن در از بین بردن این مشکل پوستی به مرحله ی اثبات رسیده است. شما با استفاده از لیزر درمانی می توانید بسیاری از لک های پوستی خود را با بازده بالا از بین ببرید و شفّافیت و زیبایی پوست خود را افزایش دهید.
با این حال، باید به این نکته توجّه داشته باشید که لیزر درمانی راه حل نهایی این مشکل نیست و امکان عود مجدّد کک و مک صورت وجود دارد. بنابراین، چنانچه زمینه ی ژنتیکی ابتلا به این بیماری در شما وجود دارد، بهتر است که از مواجهه ی طولانی مدّت با نور آفتاب خودداری نمایید تا پوست شما در معرض این گونه مشکلات قرار نگیرد.
استفاده از روش های مختلف برای لایه برداری از پوست صورت یکی دیگر از تکنیک هایی است که شما می توانید از آن برای درمان کک و مک صورت استفاده نمایید و شفّافیت و زیبایی پوست خود را افزایش دهید. در این رابطه لازم به ذکر است که کرم های لایه بردار از بازده کمی در رابطه با درمان این عارضه برخوردار هستند و چنانچه شما قصد دارید تا از این روش برای از بین بردن کک و مک صورت استفاده نمایید، باید به مدّت حداقل یک سال استفاده از این نوع کرم ها را ادامه دهید تا نتایج مناسبی را کسب کنید.
در این زمینه بهتر است بدانید که لایه برداری مکانیکی پوست از بازده بیشتری در زمینه ی درمان این نوع مشکلات برخوردار است و شما می توانید از روش هایی همچون میکرودرم ابریژن برای لایه برداری پوست خود استفاده کنید و در مدّت زمان کوتاهی به نتیجه قابل قبولی دست یابید. در کل، به این نکته توجّه داشته باشید که استفاده از درمان های ترکیبی نیز می تواند روش مناسبی برای از بین بردن این نوع مشکلات پوستی محسوب شود و می توان با ترکیب روش های ذکر شده به راهکار مناسبی برای درمان کک و مک صورت دست یافت.
کک و مک های طبیعی، که به وسیله آفتاب سوختگی ایجاد میشود شایع ترین آنها از آفتاب سوختگی است که معمولاً تیره تر و بزرگتر هستند. آنها اغلب در قسمت بالای کمر و شانه ها ایجاد می شود اما معمولا روی سلامتی تاثیری نمی گذارد و منجر به سرطان پوست نمیشود.
کک و مک کاملا بی ضرر است. و با سایر مشکلات پوستی اشتباه گرفته می شود ؛ کسانی که لکه های قهوه ای روی پوست خود دارند و مطمئن نیستند که کک و مک است یا خیر، حتما باید به متخصص پوست مراجعه کنند به طور کلی،وراثت یکی از مهم ترین عوامل داشتن کک و مک است بنابراین مبتلا شدن به آن،توسط افرادی با موهای قرمز یا بور، به ارث برده می شود و احتمال ایجاد آن در افرادی که دارای پوست تیره هستند ،کمتر است.
ملانین از عوامل اصلی ایجاد کک و مک محسوب می شود .
بنابراین کک و مک یکی از علائمی است که به این دلیل، روی پوست ایجاد میشود.
کک و مک ها شرایط بسیار شایع هستند ؛ هر کسی، با هر سنی می تواند کک و مک داشته باشد. حتی ممکن است زمانی که افراد یک یا دو ساله هستند نیز روی بدن ظاهر شود ، اگر چه این وضعیت در افراد دارای پوست سفید و موهای نازک یا قرمز شایع تر است. شما می توانید این وضعیت را با کمترین عوامل خطر ،کنترل کنید ؛ برای کسب اطلاعات بیشتر و چگونگی انجام آن با پزشک خود مشورت کنید.
میزان عوارض کرم های لایه بردار در درمان به عوامل مختلفی وابسته است و این عوارض می توانند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند. بطور کلّی، افرادی که به کک و مک صورت مبتلا هستند معمولاً ازپوست حسّاس تری برخوردار می باشند و به همین دلیل است که استفاده از کرم های لایه بردار در این افراد موجب بوجود آمدن عوارض جانبی بیشتری می شود و این عوارض ارتباط چندانی با ماهیّت کرم های لایه بردار ندارند.
استفاده از کرم های لایه بردار برای درمان می تواند عوارض جانبی مختلفی همچون: حسّاسیت های پوستی، قرمزی پوست، خارش پوست، نازک شدن بیش از حدّ پوست و تورّم شدیدی پوستی را به همراه داشته باشد و این مشکلات در افرادی که پوست آن ها حسّاس است با شدّت بیشتری ظاهر می شوند و به همین دلیل است که این افراد نباید خودسرانه برای مصرف این نوع کرم ها و یا محلول های لایه بردار به منظور درمان کک و مک صورت اقدام نمایند.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.