انواع لک :
در اینجا می خواهیم درباره علل ایجاد لک و انواع آن توضیح مختصری بدهیم.
به بخش هایی از پوست که به دلایلی مانند آفتاب سوختگی ، افزایش سن ، اختلالات هورمونی ، آکنه و جراحات ، کک و مک وبارداری دچار تغییر رنگ می شوند ، لک گفته می شود. البته دلایلی که ذکر شد علل رایج ایجاد لک هستند.
لک های ناشی ازآفتاب سوختگی :
این نوع لک های به دو رنگ قهوه ای و سفید روی پوست ایجاد می شوند. لک سفید نوعی حساسیت به اشعه UV خورشید است و اغلب برای درمان آن باید صبور بود. اما لک های قهوه ای راحت تر درمان می شوند.
لک های ناشی از افزایش سن :
خیلی از افراد با افزایش سن دچار لک هایی با اندازه های متفاوت در جاهای مختلف بدن می شوند که گاهی به آنها لک های بدی نیز می گویند. احتمال می رود که با مشکلات کبدی در ارتباط باشد. این نوع لک ها از افزایش رنگدانه ها در معرض نور خورشید ایجاد می شود. این لک ها سطحی هستند ولی اگر خارش ، سوزش و بادرد همراه بودند حتما به متخصص پوست مراجعه کنید.
لک های ناشی از اختلالات هورمونی :
نارسایی غدد فوق کلیوی ، پرکاری تیروئید ، داروهای ضدبارداری خوراکی، میزان بالای کورتیکواستروئیدها در خون موجب اختلالات هورمونی و در نتیجه ایجاد لک روی پوست می شوند.
لک های بجا مانده از آکنه وجراحات :
جوش در واقع نوعی التهاب است و انواع مختلفی دارد. اغلب جوش هایی که موجب فرورفتگی و لک می شوند از نوع پاپول ، پوسچول و یا کیستیک هستند، که اغلب متورم ودردناک و ملتهب می باشند . فشار دادن این نوع جوش ها و تخلیه آنها باعث ایجاد لک و اسکار می شود. جالب است بدانید وقتی زخمی روی پوست ایجاد می شود بدن برای ترمیم بافت و سلول گاهی ملانین بیش از اندازه تولید می کنید و ملانین همان چیزی ست که مسئول رنگدهی به پوست شماست و همین ملالین بیش از حد نیاز ایجاد لک می کند.
کک و مک :
کک و مک یا لکه قهوه ای عبارت است از یک خال یا لکه تیره رنگ که بر روی پوست به وجود می آید و بیشتر در پوست صورت، سینه، جلوی بازوها و پشت دست ها دیده می شود. کک و مک به صورت لکه های کوچک قهوه ای رنگ است که در افراد دارای پوست روشن، موی بلوند یا قرمز و چشم روشن ها به وجود می آید. این لکه ها معمولا از بدو تولد همراه این افراد هست و معمولاً در تابستان زیاد و در زمستان به خودي خود محو یا کم می شوند.
لک های بارداری یا ملاسما :
اغلب خانم ها در دوران بارداری در اثر افزایش هورمون های استروژون و پروژسترون دچار لک های تیره تر از حالت عادی و به صورت محدوده های نامشخص یا اصطلاحا جغرافیایی می شوند که اکثرا بعد از زایمان تیرگی زاید آنها کم می شود و به مرور از بین می روند ولی در بعضی از افراد این لک ها نیاز به درمان دارد.
به طور کلی علل ایجاد اکثر لک ها نورخوشید ، هورمون و ژنتیک است. استفاده از ضدآفتاب توصیه ی همیشگی پزشکان است پس از آن و خواص فوق العاده ی آن غافل نشوید. اکثر لک ها درمان دارند فقط کافی ست کمی حوصله کنید. مزوتراپی یکی از روش هایی ست که به درمان سریع لک کمک می کند . در این روش با تزریق داروهای روشن کننده بر روی لک ها، باعث کمرنگ شدن و در نهایت از بین رفتنشان می شود.
نسخه اصلی مطلب انواع لک را در سایت دکتر مهین عباسپور بخوانید.