آلت تناسلی دفن شده یا مخفی به آلت تناسلی مردانه ای گفته می شود که با پوست اضافی یا کیسه ی بیضه پوشانده می شود. کیسه ی بیضه کیسه ای است که بیضه ها را در خود جای می دهد و در زیر خروجی آلت تناسلی مردان از ناحیه ی شکمی قرار دارد. آلت تناسلی در این حالت معمولاً طول و عملکرد طبیعی دارد اما به صورت ظاهری مخفی شده است.
آلت تناسلی دفن شده علاوه بر این که می تواند باعث اختلال در ادرار و آمیزش جنسی شود می تواند مشکلات روانی و عصبی را نیز در پی داشته باشد. این بیماری معمولاً توسط جراحی قابل درمان است.
دکتر پیمان صالحی، متخصص ناباروری مردان و اختلالات جنسی در اصفهان، آماده ارائه خدمات درمانی در این حوزه به مراجعین محترم می باشد. برای مشاوره رایگان و دریافت نوبت با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید و برای رزرو نوبت اینترنتی کلیک کنید.
آلت تناسلی دفن شده می تواند به صورت مادرزادی وجود داشته باشد و یا اینکه بعدها در سنین بالاتر ایجاد شود. معمولاً این بیماری در نوزادان و کودکان نوپا بیشتر از مردان جوان و بزرگسال دیده می شود.
برخی از معمول ترین دلایل ایجاد این بیماری شامل موارد زیر هستند:
رباط هایی که آلت تناسلی مردانه را به بافت ها و ساختارهای زیرین آن متصل می کنند ممکن است ضعیف تر از حالت طبیعی باشند. در این حالت ممکن است آلت تناسلی دفن شده ایجاد شود.
وجود چربی اضافی در اطراف شکم و ناحیه تناسلی مردانه می تواند باعث مخفی شدن یا به اصطلاح دفن شدن آلت تناسلی مردان و و ظاهر کوچک تر آن شود.
تورم در اطراف کیسه بیضه به دلیل تجمع مایعات لنفی می تواند ظاهری مخفی شده به آلت تناسلی بدهد.
در صورتی که پوست ختنه گاه کمتر یا بیشتر از حد مناسب برش داده شود می تواند منجر به ایجاد آلت تناسلی دفن شده شود.
در مورد دلایل ایجاد آلت تناسلی دفن شده به نظر می آید که این صفت توارثی نبوده و با تغییرات هورمونی نیز وضعیت آن تغییر نمی کند. در صورتی که علائم غیر طبیعی در حالت تناسلی نوزاد پسر هنگام تولد وجود داشته باشند بهتر است ختنه را تا تشخیص نهایی پزشکی متخصص در مورد وضعیت آلت تناسلی و راهکارهای درمانی به تاخیر انداخت. برای ایجاد نتایج بهتر در درازمدت بهتر است جراحی های درمان آلت تناسلی دفن شده در دوران جوانی انجام گیرند زیرا با افزایش سن در مردان تعداد تجمعی نعوظ نیز بیشتر می شود و چربی بدن در شکم انباشته می شود که در نتیجه ی آن عمل جراحی با چالش روبرو خواهدشد.
معمولاً تشخیص توسط پزشک متخصص و با آزمایشات فیزیکی و مشاهدات معمول صورت می گیرد. پزشك متخصص با بررسي فيزيكي آلت تناسلي بايد قادر باشد تا وجود آلت تناسلي دفن شده يا ميكروپينس (نوعي بيماري كه در آن سايز آلت تناسلي كوتاه تر از حد طبيعي است) را از هم تشخيص دهد.
درمان آلت تناسلی دفن شده هم در کودکان و هم در بزرگسالان ممکن است کمی دشوار باشد. روش درمانی وابسته به دلایل ایجاد آن خواهدبود. در نوزادان و کودکان گاهی با افزایش سن و گذر زمان، آلت تناسلی دفن شده نیز خودبخود رفع می شود. در صورتی که این بیماری در بزرگسالان ایجاد شود و یا با گذر زمان در کودکان حل نشود معمولا نیاز به جراحی خواهدبود. تمام این شرایط بسته به علت ایجاد آلت تناسلی دفن شده، متفاوت بوده و تکنیک های جراحی مخصوص به خود را دارند. با این حال انواع جراحی شامل موارد زیر است:
بايد توجه داشت كه معمولا روش اصلي درماني، جراحي در ناحيه ي تناسلي و بافت هاي اطراف آن است اما براي اينكه بازده جراحي بالاتر رفته و نتايج آن قابل قبول باشند ممكن است روش هاي درماني ديگري نيز همراه با جراحي به كار گرفته شوند. روش های درمانی زیر به عنوان روش های مکمل در کنار جراحی ممکن است به کار گرفته شوند:
جراحی موفقیت آمیز می تواند تاثیرات بسیار مثبتی در زندگی فرد داشته باشد. در صورتی که جراحی با موفقیت همراه باشد مشکلات ادراری و آميزشی برطرف خواهندشد. در صورتی که نیاز به پیوند پوست باشد به مدت چند هفته زمان لازم خواهدبود تا آلت تناسلی سلامتی کامل خود را بازیابی کند. زمانی که بيماري آلت تناسلي پنهان معالجه شود، احتمال برگشت بيماري تقریباً وجود ندارد. در صورتیکه چاقی یا سایر فاکتورهايی که با سبک زندگی در ارتباط هستند از عوامل تشدیدکننده ي آلت تناسلی دفن شده باشند لازم خواهد بود تا سبک زندگی مدیریت شود.
برای درمان اختلالات و بیماری های کلیه و مجاری ادراری در اصفهان، می توانید به کلینیک دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی مراجعه نموده و از خدمات درمانی این مرکز بهره مند گردید. برای دریافت نوبت با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید و جهت رزرو نوبت اینترنتی کلیک کنید.