مي دانيم كه اسيد چرب امگا 3 از خانواده چربي هاي غير اشباع چند گانه و يكي از اسيدهاي چرب ضروري براي بدن مي باشد .
اسيد چرب ضروري امگا 3 در ماهي هاي روغني و بعضي دانه هاي گياهي يافت مي شود.
اگر چه اين اسيد چرب ضروري مي تواند در بدن از اسيد چرب ضروري آلفا لينولينك اسيد موجود در پنبه دانه و شاهدانه ساخته شود اما از آنجائيكه گاهي اين عمل به خوبي انجام نمي شود ماهي هاي روغني هنوز بهترين منابع امگا 3 هستند.
بهترين منابع امگا 3 ، ماهي هاي پر چرب آب سرد نظير ماهي آزاد ، ساردين ، شاه ماهي شمالي ، ماكارل و ماهي قزل آلا هستند . اين اسيدچرب 15 تا 30 درصد روغن موجود در اين ماهي ها را تشكيل مي دهد.
ماهي هاي روغني حاوي اين اسيد چرب ضروري بايد بطور معمول و ترجيحا با پوست خورده شوند.
ماهيهاي تازه طبيعي از نوع پرورشي آن بهتر هستند زيرا ماهي هاي پرورشي ويتامين C و اسيد چرب اومگا 3 كمتري در مقايسه با ماهيهاي طبيعي دارند .
ماهيهاي تازه از نظر محتواي چربي امگا 3 بهتر از انواع كنسرو شده يا يخ زده اند.
يك رژيم غذائي حاوي امگا 3 داراي مزاياي بسياربراي سلامتي و بدون زيان است . بعنوان مثال امگا 3 خطر بعضي سكته هاي مغزي را تا 30 درصد كاهش مي دهد.
بر طبق يك تحقيق جديد منتشر شده در ژورنال انجمن پزشكي آمريكا زناني كه همه هفته حد اقل 5 سهم ماهي مي خورند در مقايسه با زناني كه ماهيانه يكبار يا كمتر مصرف مي كنند 30 درصد كمتر به نوع خاصي از سكته مغزي دچار مي شوند.
به نظر مي رسد اسيدچرب امگا 3 در ماهي روغني خطر انعقاد و ايجاد لخته در خون را كاهش مي دهد.