در زمان خندیدن، لب های افراد از یکدیگر فاصله می گیرند و قسمتی از فضای دهان و دندان مشاهده می شود. به طور کلی نمایش لثه در هنگام لبخند زدن در مردان و زنان و البته در سنین مختلف متفاوت است. در مردان به طور معمول باید در حدود ۱ الی ۲ میلی متر و در زنان در حدود ۳ الی ۴ میلی متر از لثه در هنگام خندیدن مشخص نمایان می شود. لبخند لثه ای به لبخندی گفته می شود که در حالت خندیدن لثه فرد بیشتر از حد نرمال دیده می شود که می تواند دلایل و عوامل مختلفی داشته باشد که سبب ایجاد چنین حالتی شده است. از آنجا که لبخند لثه ای ظاهری نازیبا ایجاد می کند، افرادی که لبخند لثه ای دارند اعتماد به نفس خود را از دست داده و به دنبال درمان این عارضه هستند. خوشبختانه راهکارهای درمانی برای رفع این مشکل وجود دارد که در ادامه به بررسی این روش ها می پردازیم. افزایش اعتماد به نفس در بیمار و بهبود زیبایی لبخند و اصلاح شکل دندان ها هنگام لبخند زدن از مزایای درمان لبخند لثه ای است.
لبخند لثه ای به حالتی گفته می شود که بخش زیادی از بافت لثه هنگام لبخند زدن مشخص شود و نسبت بین لثه به دندان متناسب نباشد.
دلایل بسیاری برای لبخند لثه ای وجود دارد که تعداد بسیاری از آنها ژنتیکی است. در ادامه به چند دلیل مربوط به لبخند لثه ای اشاره می کنیم:
شما می توانید برای اصلاح لبخند لثه ای و سایر ناهنجاری های فک صورت به مطب دکتر پدرام دانش کاظمی در کرج مراجعه نمایید.
یکی از شایع ترین علل لبخند لثه، برجسته شدن بیش از حد استخوان فک است. این استخوان، در واقع، در برخی موارد می تواند بیش از حد طبیعی بیرون زده باشد و این امر بدیهی است که منجر به قرار گرفتن بیشتر در معرض لثه ها هنگام لبخند زدن می شود.
عضله اوربیکولاریس دهان مسئول لبخند لثه است. به لطف این عضله ما می توانیم لبخند بزنیم و اگر انقباض عضله اوربیکولار بیش از حد اتفاق بیفتد، لب بالایی بیش از حد طبیعی کشیده و بلند می شود و باعث قرارگرفتن بیشتر در معرض لثه ها می شود.
فک بلند زمانی اتفاق می افتد که رشد بیش از حد عمودی فک بالا وجود داشته باشد. این حالت نیز منجر به بیرون زدن لثه می شود.
هنگامی که یک ناهنجاری در طول روند رویش دندان رخ می دهد، بخشی از تاج دندان توسط لثه پوشانده می شود.
پوزیشن دندانی پایین، در اثر رویش بیش از حد دندان های ثنایای فوقانی به دلیل عدم تماس با دندان های تحتانی ایجاد می شود.
پوشانده شدن ارتفاع بیشتری از تاج توسط لثه. این حالت معمولاً در موارد ملایم دیده می شود.
برای اینکه امکان درمان لبخند لثه ای برای افراد وجود داشته باشد باید شرایط زیر را دارا باشند:
شماری از مزایای درمان لبخند لثه ای به شرح زیر است:
در درمان لبخند لثه ای و برای اصلاح لبخند روش های متخلفی مثل جراحی یا غیر جراحی وجود دارد که عبارتند از :
ارتودنسی اصلاح لبخند لثه ای : در این روش با توجه به موقعیت قرار گرفتن دندان ها و یا اینکه موقعیت قرارگیری دندان ها از فک جلوتر از حد معمول باشد ممکن است لثه ها هنگام لبخند زدن بیشتر و برجسته تر از حد معمول مشخص شوند. در درمان لبخند لثه ای با ارتودنسی نامرئی هم میتوان نحوه قرارگیری دندان ها به اندازه فک را درمان کرد تا میزان کمتری از لثه ها هنگام لبخند زدن مشخص میشود.
اصلاح لبخند لثه ای با جراحی لثه : در این روش متخصص جراحی لثه با انجام روش جینجیوکتومی بافت اضافی روی دندان را برمیدارد تا مقدار بیشتری از دندان و تاج دندان مشخص شود.
اصلاح لبخند لثه ای با لیزر : در این روش دندانپزشک مقدار بافت اضافی لثه ها را با لیزر برمیدارد و مقدار باقی مانده را اطراف دندان در موقعیت صحیح شکل میدهد.
افزایش طول تاج دندان : در این روش قسمت اضافی لثه برداشته شده تا قسمت بیشتری از تاج دندان مشخص شود. جراحی لثه در این روش به شکلی است که قسمت تاج دندان ها مشخص نباشند و بوسیله بافت لثه پنهان شده باشند.
بسته به روشی که توسط دندانپزشک انتخاب می شود هزینه و قیمت درمان این مشکل متغییر است.
برای آگاهی از مراحل ارتودنسی دندان ؛ روی لینک کلیک کنید.