تجمع چربی در کبد می تواند به مرور زمان ایجاد التهاب و تشکیل باندهای فیبروز نماید، در صورت عدم درمان و بهبودی، کبد چرب می تواند به سمت نارسایی کبد و سیروزکبدی (تشکیل بافت فیبروز درکبد) پیشروی نماید. رسوب چربی (عمدتاً از چربی های خنثی مثل تری گلسیرید در سلول های کبدی است) که پیدایش آن در افراد چاق، کم تحرک، مبتلایان بـه دیابت، چربی خـون بـالا، شخصیت های اضطرابی (افراد پراسترس) و مصرف کنندگان طولانی مدت غذاهای دارای مواد نگه دارنده همچون فست فـودها و نوشابه های گازدار بیشتر دیـده می شود. تجمع چربی در کبد می تواند به مرور زمان ایجاد التهاب و تشکیل باندهای فیبروز نماید. در صورت عدم درمان و بهبودی، کبد چرب می تواند به سمت نارسائی کبد و سیروزکبدی (تشکیل بافت فیبروز درکبد) پیشروی نماید.
شما می توانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک ، سونوگرافی کبد را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188782900 تماس حاصل فرمایید.
انواع کبد چرب با توجه به مصرف یا عدم مصرف الکل در فرد به دو دسته ی کبد چرب الکلی (AFLD)و کبد چرب غیر الکلی (NAFLD)، تقسیم بندی می شود که در ادامه به آن ها می پردازیم.
کبد چرب غیر الکلی (NAFLD):کبد چرب غیر الکلی خود انواع مختلفی دارد.
کبد چرب الکلی (AFLD):کبد چرب الکلی را هم از نظر پزشکی به دو دسته تقسیم بندی می کنند.
چنانچه پزشک شما با توجه به علائمی که برای او توضیح می دهید، به بیماری کبد چرب مشکوک شود، سؤالاتی در خصوص مصرف الکل، سابقه ی کبد چرب در خانواده، سوابق دارویی گذشته و حال و همچنین تغییرات وضعیت بدنی از شما خواهد پرسید. چنانچه به تازگی احساس خستگی می کنید، کم اشتها شده اید یا هر مورد ناگهانی دیگر را مشاهده کرده اید، با پزشک خود در میان بگذارید. پزشک با استفاده از ۴ روش می تواند ابتلای به کبد چرب در شما را تأیید کند:
ممکن است پزشک شما با لمس یا ایجاد فشار در ناحیه ی کبد به التهاب آن پی ببرد. چنانچه کبد شما در اثر التهاب بزرگ شده باشد، قابل لمس خواهد بود؛ البته در شرایطی هم کبد شما دچار التهاب شده اما از لحاظ ابعادی بزرگ تر نشده است.
بیوپسی کبد بهترین روش برای تشخیص نوع و شدت بیماری کبد است. البته از این روش زمانی استفاده می شود که روش های دیگر پاسخ قطعی در تشخیص بیماری نداده باشند. در بیوپسی کبد، پزشک با سوزن بخشی از بافت داخل کبد را جدا می کند. در این حالت، برای کاهش احساس درد در حین برداشت نمونه، مقداری بی حسی موضعی تزریق می شود. به این ترتیب، بیوپسی می تواند وجود بیوپسی کبد را تأیید کند.
در بسیاری از موارد، آزمایش خون با مشخص کردن افزایش آنزیم های کبدی می تواند وجود این اختلال را تأیید کند. برای مثال ممکن است پزشک شما از آزمایشگاه بخواهد تا فاکتورهای آلانینآمینوترانسفراز (ALT)یاآسپارتات ترانس آمیناز (AST)را در خون شما اندازه گیری کند.
بالاتر بودن میزان این آنزیم ها از حالت استاندارد، به معنای التهاب کبدی هستند. البته کبد چرب، می توانند یکی از علل مربوط به التهاب کبد باشد و هر التهاب کبدی به معنای کبد چرب نیست. درصورتی که آزمایش خون، التهاب کبدی را تأیید کرد، ممکن است پزشک شما روش دیگری در خصوص تشخیص علت التهاب را تجویز کند.
پزشک برای تشخیص دقیق تر نوع التهاب کبد می تواند، سونوگرافی، MRI یا سی تی اسکن را پیشنهاد دهد. روش دیگری هم به نام الاستوگرافی بافت نرم با امواج فراصوت (VCTE) وجود دارد که با بررسی سفتی بافت ها، بیماری را تشخیص می دهد.
کبد چرب می تواند در اثر تغذیه ی نامناسب گریبان گیر هر فرد یا گروهی در جامعه باشد؛ با این حال، بعضی از افراد به علت شرایط خاص بدنی ممکن است بیش از سایرین در خطر ابتلا به کبد چرب قرار داشته باشند. برای مثال این افراد بیش از سارین در معرض ابتلا به بیماری کبد چرب هستند:
از طرفی نتایج تحقیقات نشان داده است که کبد چرب در زنان بین ۴۰ تا ۶۰ سال، شایع تر از مردان است.در این میان، کودکان هم در معرض بیماری کبد چرب هستند. برخلاف باور عموم که بعضی بیماری ها را مختص دوران بزرگسالی می داند، کودکان هم به دلایلی مانند تغذیه ی ناسالم و تحرک کم ممکن است به بیماری کبد چرب مبتلا شوند. از این رو دقت در وضعیت تغذیه و ورزش کودکان اهمیت زیادی به منظور پیشگیری از بروز این بیماری در آن ها دارد.
عوارض اصلی بیماری کبد چرب غیرالکلی، سیروز کبدی است. سیروز کبدی منجر به
عکس OPG دندانی که به دلیل نمایش شرایط دندان ها از هر جهت می تواند انواع اقدامات دندان پزشکی را با آگاهی هدایت کند؛ با دقت بسیار بالا در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شقایق یوسف آباد در تهران یا ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک قابل انجام می باشد. جهت تعیین نوبت و کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188782900 | 02188203875 تماس حاصل فرمایید.