یکی از بیماری های شایع در زنان سرطان سینه است و از شایع ترین علت مرگ ومیر در زنان می باشد. به طور تقریبی از میان هر 8 زن (در جامعه های مختلف) امکان ابتلای یک نفر به سرطان سینه وجود دارد. در سرطان سینه بعضی از سلول ها از حالت منظم و معمولی چرخه سلولی خود خارج می شوند و شروع به رشد و تقسیم غیرعادی می کنند و باعث ایجاد غده های کوچک و ریز می شوند. این بافت های غیرعادی به مرور گسترش می یابند و باعث ایجاد غده های سرطانی بزرگ می شوند که بافت های مجاور خود را درگیر می کنند. اگر این سرطان به موقع تشخیص داده شود قابل درمان است ولی اگر به موقع تشخیص داده نشود احتمال مرگ بیمار بسیار بالا است. یکی از مواردی که به تشخیص سریع این بیماری کمک می کند غربالگری سرطان سینه می باشد.
در واقع غربالگری سرطان سینه به معنی بررسی سینه زنان برای تشخیص زودهنگام سرطان قبل از بروز علائم بیماری است. همه زنان باید از گزینه های غربالگری که برای آنها مناسب است توسط پزشک معالج آگاه شوند. روشهای تصویر برداری غربلاگری سینه از اقداماتی است که با نهایت دقت در رادیولوژی مرکزی اصفهان انجام میشود. لطفا جهت تعیین نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
از برخی روش های آزمایشگاهی و عکس برداری برای غربالگری سرطان سینه استفاده می شود و تلاش می شود این آزمایش ها بیشترین سود و کمترین خطر را برای فرد داشته باشند. سه روش تصویربرداری برای غربالگری استفاده می شود که عبارت اند از:
ماموگرافی می تواند به پزشک شما در تشخیص اینکه یک توده، رشد سلولی یا تغییر در بافت پستان نیاز به ارزیابی بیشتر دارد یا خیر کمک بسیاری کند. علاوه بر این، ماموگرافی توده های پستانی که در معاینات فیزیکی قابل لمس نیستند را به راحتی تشخیص می دهد. ماموگرافی بهترین روش مقابله با سرطان سینه است؛ زیرا معمولاً می تواند سرطان را در مراحل اولیه تشخیص دهد. پیش از آنکه این سرطان به مراحل پیشرفته برسد و برای بیمار خطرآفرین باشد. تحقیقات اخیر نشان می دهد ماموگرافی به طور قابل ملاحظه ای می تواند شانس نجات افراد و درمان سرطان سینه را افزایش دهد.
ماموگرافی یک عکس رادیوگرافی ساده از پستان و ابزاری برای کشف زودرس سرطان های غیرقابل لمس پستان است. ماموگرافی می تواند سرطان پستان را ده سال قبل از آنکه قابل لمس شود، شناسایی کند. همه زنان چهل ساله و بیشتر باید هر دو سال یک بار ماموگرافی انجام دهند. زنانی که افراد درجه یک آن ها (مادر یا خواهرشان) مبتلا به سرطان باشند باید از ۳۵ سالگی ماموگرافی سالانه انجام دهند. بهترین زمان انجام ماموگرافی هفته اول قاعدگی است. (روز اول قاعدگی یعنی روزی که خون ریزی ماهیانه زنانه شروع می شود) چون در این زمان پستان ها حساس نیستند. برای به دست آوردن تصویر خوب نیاز به فشار روی پستان است که ممکن است دردناک باشد. قبل از ماموگرافی دوش بگیرید و از مصرف پودر تالک بوگیر زیر بغل خودداری کنید زیرا این مواد می توانند باعث تفسیر اشتباه ماموگرافی شوند. ماموگرافی نمی تواند و نباید جایگزین معاینه توسط پزشک متخصص جراحی عمومی شود.
انجام اشعه ایکس پستان برای افرادی که علائم و نشانه های سرطان پستان را دارند، به عنوان یک آزمایش تشخیصی بسیار ضروری به شمار می رود. این آزمایش برای افراد با علائم زیر از اهمیت بالایی برخوردار است:
روش تصویربرداری MRI یک روش غیرتهاجمی و اغلب بدون درد بوده که به پزشک در تشخیص بیماری و انتخاب روش درمان مناسب کمک می کند. تصویربرداریام آر آیاز یک میدان مغناطیسی- امواج رادیویی و کامپیوتر برای خلق تصاویری با جزئیات کامل از یک ارگان و دیگر ساختارهای بدن استفاده می کند و تصویر حاصل را می توان در مانیتور کامپیوتر مشاهده کرد. جزئیات ریز و تصاویر دقیق MRI به پزشک اجازه می دهد تا برخی اعضا را بهتر بررسی نموده و قطعاً بیماری هایی که به وسیله سایر روش های تصویربرداری مانند سونوگرافی و سی تی اسکن به خوبی تشخیص داده نمی شوند با این روش به موقع تشخیص و اقدامات لازم را برای درمان صورت می گیرد.
MRI سینه اطلاعات بسیاری را در اختیار پزشک می گذارد؛ ولی جایگزینی برای ماموگرافی و سونوگرافی سینه نیست. MRI ابزاری نسبتاً کامل تر برای کشف و تشخیص و نیز درجه بندی سرطان سینه و سایر ابنورمالیهای سینه می باشد. به کارگیری ام آر آی در کنار سایر روش های تصویربرداری کمک شایانی به کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان سینه نموده است.
تصویربرداریبا سونوگرافی سینه یک آزمایش پزشکی غیر تهاجمی است که به پزشکان در تشخیص و درمان بیماری های سینه کمک می کند. سونوگرافی داپلر یک روش سونوگرافی ویژه است که حرکت مواد در بدن را بررسی می کند. این سونوگرافی اجازه می دهد تا پزشک جریان خون را از طریق شریان ها و رگ های بدن مشاهده و ارزیابی کند. سونوگرافی سینه تصویری از ساختارهای داخلی سینه را تولید می کند. در طول معاینه سونوگرافی سینه، پزشک در حال انجام آزمایش ممکن است از روش های داپلر برای ارزیابی جریان خون یا عدم وجود جریان در هر توده سینه استفاده کند. در بعضی موارد، این کار ممکن است اطلاعات بیشتری درباره علت توده ارائه دهد.
روشهای رادیو گرافی و سونوگرافی از جمله اقدامات تشخیصی هستند که در بیشتر موارد در صورت عدم دقت، می توانند مسیر تشخیص، کنترل و درمان بیماری را تغییر دهند و حتی به قیمت جان بیمار ختم شوند. امروزه مراکز رادیولوژی و سونوگرافی مجهز، دقیق و مدرن زیادی در اغلب شهرها از جمله اصفهان وجود دارد که گزینش و مراجعه به آنها می تواند نتایج مثبتی در پی داشته باشد.