امروزه سرطان پستان یکی از تهاجمی ترین سرطان ها میان بانوان است و به عنوان شایع ترین علت مرگ و میر زنان بر اثر سرطان در دنیا شناخته شده است. علی رغم اینکه مرگ و میر در اثر سرطان سینه دارای نرخ بالایی است؛ اما تشخیص به موقع و اقدام برای درمان در مراحل ابتدایی سرطان شانس بهبودی فرد بیمار را تا حد زیادی افزایش می دهد. به همین علت به خانم های بالای ۳۰ سال توصیه می شود حتماً سالی یک بار آزمایش های غربالگری مربوط به سرطان پستان را انجام دهند. سونوگرافی پستان روشی ایمن و بدون درد است که از طریق آن می توان به ناهنجاریهای موجود در بافت سینه پی برد. تصویربرداری از بافت سینه در این روش که به آن اسکن اولتراسوند نیز گفته می شود با کمک امواج صوتی صورت می گیرد. استفاده از سونوگرافی پستان می تواند به واسطه تعیین جامد و یا مایع بودن توده (کیست) تعیین کننده خوش خیمی یا بدخیمی توده موجود در سینه بیمار باشد. پس از آنکه سونوگرافی پستان ها را انجام دادید، جواب این آزمایش باید توسط پزشک تفسیر گردد.
سونوگرافی پستان یکی از روشهای تشخیص فیبروکیستیک سینه و تمیز آن با بدخیمی های پستان است که در مرکز رادیولوژی و سونوگرافی شقایق در تهران، با دقت بالا انجام می شود. شما می توانید جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 اقدام فرمایید.
در بسیاری از موارد باید از سونوگرافی پستان به عنوان اقدام جایگزین یا تکمیلی در روند تشخیص استفاده شود. این نوع از تصویربرداری التراسوند می تواند به واسطه عدم نیاز به استفاده از اشعه های مضر و استفاده از امواج صوتی خطر آسیب به جنین در صورت بارداری و خطر سرطان زایی به واسطه قرار گرفتن بیش از حد در مقابل اشعه ایکس را کاهش دهد و مزایای زیر را نیز به همراه داشته باشد:
نیازی به انجام اقدامات خاصی قبل از سونوگرافی سینه نیست. توصیه می شود بیمار لباس راحت بپوشد. همچنین بهتر است قبل از انجام سونوگرافی سینه، از کرم و لوسیون در ناحیه پستان استفاده نشود.
سونوگرافی پستان توسط پزشک متخصص انجام می گردد. ژلی مخصوص روی سینه کشیده می شود و با مبدل سونوگرافی، همزمان پزشک، تصویر بافت های سینه را در مانیتور مشاهده می کند. اغلب این نوع سونوگرافی 10 تا 15 دقیقه طول خواهد کشید.
بهترین زمان برای انجام سونوگرافی یک هفته پس از پایان چرخه قاعدگی است. در دوره قاعدگی سینه ها حساس شده و همین موضوع ممکن است انجام سونوگرافی در این دوره را کمی آزاردهنده کند؛ به همین دلیل پزشکان توصیه می کنند از یک هفته قبل از چرخه قاعدگی تا ۴ الی ۸ روز پس از اتمام آن برای سونوگرافی اقدام نکنید.
علاوه بر این استفاده از این روش تصاویر را در لحظه ایجاد می کند و می توان به کمک آن به نمونه برداری از طریق بیوپسی پرداخت و استفاده از امواج به جای اشعه می تواند در صورت متراکم بودن بافت پستان داده های مناسبی در مورد توده در اختیار پزشک قرار بدهد.
نقطه های تاریک در سونوگرافی شما به معنای ابتلا به سرطان پستان نمی باشد؛ زیرا این الگو نشان دهنده ی توده های خوش خیم پستانی می باشد. توده های خوش خیم برست شامل موارد ذیل می باشد:
سونوگرافی از اشعه مانند X-ray استفاده نمیکند. بنابراین سونوگرافی روشی امن و بی خطر است و عارضه جانبی ندارد.
شما می توانید در مرکز مجهز سونوگرافی و رادیولوژی شقایق تهران ، انواع سونوگرافی بارداری را با دقت بالا انجام دهید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر از این مرکز با شماره تلفن 88553155 - 021 تماس حاصل فرمایید.