سونوگرافی یکی از روش های درمانی پرکاربرد است که با تصویر برداری از نقاط مختلف بدن به پزشک کمک می کند تا روش درمانی مناسبی را برای بیمار اتخاذ کند . در این مقاله آمادگی های لازم برای انجام سونوگرافی را بیان می کنیم.
شما می توانید برای انجام انواع سونوگرافی و رادیولوژی در تهران به مرکز تصویربرداری شقایق واقع در منطقه یوسف آباد یاتهران- ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونک مراجعه نمایید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با این مرکز از طریق تماس با شماره تلفن 88553155 - 021 | 02188203875 | 02188782900 اقدام نمایید.
قبل از انجام سونوگرافی مثانه باید پر از آب باشد ، زیرا مثانه پر همانند یک ذره بین عمل میکند و باعث می شود رحم و تخمدان ها به صورت شفاف در تصویر سونوگرافی ظاهر شوند . همچنین مثاثه پر ، گازهای روده را که مزاحم سونوگرافی هستند به بالا رانده و آنها را از صحنه تصویربرداری دور می سازد . برای پر کردن مثانه مایعاتی مانند آب ، چای و ابمیوه بنوشید . همین کار برای پر کردن مثانه کافی است و نیازی به استفاده از دارو های ادرار اور نیست .
برای نوشیدن مایعات هرگز از نوشیدنی های گازدار استفاده نکنید زیرا گاز داخل معده مانع درست دیده شدن احشاء شکمی خواهد شد .
همچنین برای انتخاب مایع مناسب برای نوشیدن به وجود بیماری های زمینه ای همچون دیابت و فشار توجه کنید . نوشیدنی های شیرین برای بیماران دیابتی و نوشیدنی های حاوی نمک مانند دوغ برای بیماران دچار فشارخون مناسب نیست . خوردن مایعات (غیرچرب) بلامانع و در برخی موارد ضروری است .
برای مصرف مایعات طوری زمان بندی نمایید که در صورت معطلی در مرکز سونوگرافی دچار فشار مثانه و ناراحتی نشوید .
در سونوگرافی از خانم های باردار ، تا هفته دوازدهم حاملگی ، مثاثه باید کاملا پر باشد ، ولی برای ماه های بالاتر نیازی به پربودن مثانه نیست .
برای انجام سونوگرافی واژینال نیازی به پر بودن مثانه نیست و مثانه ی نیمه پر کفایت می کند . در سونوگرافی از واژن اگر مثانه خیلی پر باشد در انجام سونوگرافی مزاحمت ایجاد می کند .
انجام سونوگرافی داخل واژن در ماه های پایین حاملگی مشکل زا نخواهد بود . اگر در مواردی قرار باشد سونوگرافی از روی شکم انجام گیرد و سپس سونوگرافی واژن انجام شود ، ابتدا با مثانه پر مراجعه نمایید . سپس پس از انجام سونوگرافی از روی شکم کمی از ادرار داخل مثانه تخلیه شده و سونوگرافی داخل واژن انجام می شود .
در صورتی که تراکم مو در ناحیه ی سونوگرافی اندک باشد مشکلی در روند سونوگرافی ایجاد نمی شود اما اگر در ناحیه ی سونوگرافی بیش از حد مو وجود دارد ، قبل از انجام سونوگرافی مو ها را بتراشید .
سونوگرافی باید از روی پوست و با ژل مناسب انجام شود . هنگام داشتن زخم باز نمی توان سونوگرافی انجام داد ، زیرا ژل سونوگرافی موجب تحریک زخم یا آلودگی بیشتر آن می شود .
حتما قبل از انجام سونوگرافی ، پزشک خود را از عمل های جراحی که قبلا انجام داده اید مطلع نمایید .
در مواردی که علاوه بر پر بودن مثانه لازم است ناشتا باشید ، از نوشیدن مایعات چرب مانند شیر و دوغ پرهیز کنید . زیرا مایعات چرب باعث ترشح صفرا می شوند که مانع بررسی کیسه صفرا خواهد شد .
برای ناشتا بودن لازم است حدود ۶ تا ۸ ساعت قبل از انجام سونوگرافی غذا میل نفرمایید . بهتر است در وعده غذایی قبل از شروع دوره ناشتا بودن ، از مصرف غذاهای نفاخ و سنگین پرهیز کنید . توجه داشته باشید در دوره ی ناشتا بودن مصرف داروهای بیمار به هیچ وجه نباید ترک شود .
بطور کلی برای سونوگرافی کلیه های کودکان هیچ آماده سازی لازم نیست . با این حال ، اگر خون در ادرار کودک مشاهده شود لازم است مثانه و یا قسمت پایین حالب بررسی شود ( در اغلب موارد چنین بررسی در کنار ارزیابی کلیه ها لازم است) . در این زمان لازم است که مثانه کودک شما پر باشد و نباید قبل از انجام معاینه ، مثانه اش را خالی کند . مصرف آب بیش از حد خود هم ممکن است مشکل زا باشد و مانع تشخیص برخی از مشکلات گردد . لذا نوشیدن حداکثر یک لیوان آب کافی خواهد بود . مصرف زیاد آب جهت پر کردن کامل مثانه معمولا در بررسی احشا لگنی (مخصوصا دختران) لازم است .
در سونوگرافی داپلر تصاویر از اجزاء درحال حرکت مانند گلبول های قرمز خون، با اندازه گیری امواج صوتی بوجود می آید که روشی مناسب برای سونوگرافی پستان است. شما می توانید برای انجام سونوگرافی دقیق داپلر در تهران به رادیولوژی و سونوگرافی یوسف آباد یا تهران- ونک - خيابان ملاصدرا - خيابان پرديس - پلاک 15 - واحد 12 - طبقه چهارم - راديولوژي و سونوگرافي پرديس ونکمراجعه نمایید.