کدام آجیل را باید به رژیم غذایی اضافه کرد؟
نوع مغز دانه ای که انتخاب می کنید، چندان اهمیت ندارد. اغلب آنها حاوی مواد مغذی با کیفیت هستند و می توانند بر سلامت بدن تأثیر مثبت داشته باشند.
این مواد تامین کننده ی مواد مغذی متعددی از قبیل پروتئین،آهن،روی ،کلسیم،پتاسیم،سلنیوم،...میباشد
در سراسر جهان این مواد کاربردهای سنتی متعددی دارند.درطب چینی،نوشیدنی تهیه شده از بادام زمینی برای آرام کردن سرفه و خس خس سینه مصرف میشود
در طب هندی،عقیده برآن است که بادام توانایی ذهنی و روحی فرد را شمل میدهد،پسته برای ناراحتی های ریه و به صورت خام و بدون نمک برای بند آوردن خونریزی استفاده میشود.نوشیدنی که از پوست آن درست میشود برای مبتلایان به فشار خون به کار میرود.در طب چینی از گردو برای افزایش نیروی جسمی و توانمند شدن قوای ذهنی استفاده میکنند
آجیل منبع غنی از این مواد غذایی است:
اسید چرب امگا ۳
چربی تک غیراشباع و چربی چند غیراشباع
فیبر غذایی
ویتامین آ، ب و ای
مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن)
استرول های گیاهی
فواید خاص آجیل
تقویت سیستم ایمنی/کمک به رشد/کمک به درمان بالا بودن کلسترول/کمک به پیشگیری بیماری قلبی/پیشگیری از پوکی استخوان
بادام:
بادام دارای نشاسته، پروتئین ،کلسیم،فسفر،آهن و نیاسین، قند و مقدار زیادی اسید چرب است. بادام را می توان به عنوان یکی از بهترین مغز دانه ها در نظر گرفت چرا که موجب کنترل میزان کلسترول بدن می شود و سلامت سیستم قلبی عروقی را حفظ می کند.
فندق:به طور کلی مواد مغذی آن شبیه به بادام میباشد ولی کالری تیامین و چربی آن بیشتر از بادام ولی پروتئین کلسیم ،فسفر و آهن و نیاسین آن کمتر از بادام است
از آنجایی که فندق حاوی فولیک اسید است، یک ماده غذایی مفید برای زنان باردار محسوب می شود. این مغز دانه از بیماری قلبی جلوگیری می کند و حجم فیبر موجود در آن احساس سیری را برای مدت طولانی تری نگه می دارد. فندق مقدار زیادی ویتامین ای دارد و می تواند عوامل مربوط به بیماری قلبی را کاهش دهد.
بادام زمینی: بادام زمینی در حقیقت از خانواده بقولات محسوب می شود ولی اغلب افراد آن را به عنوان آجیل می شناسند. بادام زمینی ترکیباتی از جمله فولیک اسید، پروتئین با کیفیت بالا و ایزوفلاون دارد. این ماده غذایی برای سلامت قلب مفید است و از کم خونی جلوگیری می کند.
پسته:از نظر مواد مغذی شباهت زیادی به بادام را دارد فقط میزان آهن و تیامین آن بیشتر از بادام است
پسته یک میان وعده مناسب برای جلوگیری از گرسنگی در بین وعده های اصلی غذایی به شمار می رود. این ماده خوراکی حاوی آنتی اکسیدان و اسید چرب سالم است و احتمال ابتلا به بیماری های مزمن و دژنراتیو را کاهش می دهد.
گردو:گردو سرشار از مواد مغذی مفید به ویژه روی میباشد که بسیار مفید برای رشد،تنظیم سطح کلسترول خون ،اختلالات قبل از قاعدگی،مقابله با عفونت،رفع خشکی و کم آب شدن بدن میگردد
گردو به عنوان منبع غنی از اسید چرب امگا ۳ شناخته می شود. این آجیل می تواند ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عوامل مربوط به آن مانند فشار خون بالا و جریان خون در سیستم قلبی و عروقی را کاهش دهد. این خوراکی به کاهش التهاب و در نتیجه جلوگیری از ابتلا به بیماری های مزمن نیز کمک می کند.
نسخه اصلی مطلب کدام آجیل را باید به رژیم غذایی اضافه کرد؟ را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.