معمولا براي دريافت پروتئين غذاهاي حاوي پروتئين هاي حيواني نظير,گوشت ها , شير و تخم پرندگان توصيه مي شوند .اگرچه پروتئين هاي گياهي نيز منابع خوبي براي تامين نيازهاي پروتئيني بدن هستند اما معمولا درمقايسه باپروتئين هاي حيواني قابليت هضم كمتري دارند . علت اين مسئله ناشي از ماهيت پروتئينهاي گياهي و وجود عوامل ديگر مانند فيبراست كه ميتواند تا10 درصد هضم پروتئين هاي گياهي راكاهش دهد .
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست، زنان و زایمان و ... بیابید و به بسیاری از سولات کاربران و پاسخ پزشکان و متخصصان در هر زمینه ای دسترسی داشته باشید.
همانطور كه گفتيم اغلب توصيه هاي مصرف پروتئين بر اساس منابع حيواني پروتئين نظير گوشت ها ،شيرو لبنيات و تخم پرندگان است . به هر حال تحقيقات به وضوح نشان داده اند كه رژيم هاي غذائي كه براي تامين پروتئين مورد نياز بدن منحصرا برمنابع گياهي تكيه مي كنند هم مناسب هستند و مي توانند نياز هاي روزانه بزرگسالان را به اسيد هاي آمينه ضروري را تامين كنند حتي اگر منبع دريافت پروتئين تنها يك گياه مانند برنج باشد.
نكته ديگر آنكه نيازي به مصرف پروتئين هاي متفاوت در هر وعده نيست زيرا در طول روز انواع مختلفي از غذاهاي غني از پروتئين خورده ميشود.
جدول مقدار تقريبي پروتئين در بعضي غذاها
نوع غذا | میزان پروتئین |
گوشت شتر مرغ | 10 گرم در هر 30 گرم |
گوشت گاو | 7 گرم در هر 30 گرم |
گوشت مرغ و خروس | 7گرم در هر 30 گرم |
ماهی | 7 گرم در هر 30 گرم |
تخم مرغ بزرگ | 7 گرم در یک عدد |
شیر | 8 گرم در یک فنجان |
پنیر(مثلاً چدار) | 7 گرم در 30 گرم |
نان | 4 گرم در یک برش |
غلات | 4 گرم در نصف فنجان |
سبزیجات | 2 گرم در نصف فنجان |
سویا(خشک) | 10 گرم در 30 گرم |
عدس(خشک) | 6.5 گرم در 30 گرم |
لوبیا قرمز | 6 گرم در 30 گرم |
سیب زمینی(کباب شده) | 9 گرم در 250 گرم |