درد مفصل زانو ، دردی شایع در سنین بزرگسالی است که معمولا بوسیله ی سایش و پارگی ساختارهای مختلف آن در طول فعالیت های روزانه مانند پیاده روی، بلندکردن اشیا و سرپا ایستادن و در طول زمان ایجاد می شود. گاهی نیز برخی افراد احساس می کنند که درد مفصل زانو، دردی جدی نیست و نیازی به درمان ندارد زیرا آسیب یا ضربه ای جدی به زانو وارد نشده است اما باید توجه داشت که آسیب های وارده به مفصل زانو که به آرامی و در طول زمان بوجود می آیند؛ می توانند دردی به اندازه ی آسیب های حاصل از تصادف داشته باشند.
بنابراین توجه به درد مفصل زانو در هر سن و شرایط جسمانی و سبک زندگی امری ضروری است. اصلی ترین دلایل درد مفصل زانو مربوط به افزایش سن، صدمات فیزیکی و یا فشار مداوم بر زانو است که برای تشخیص هر یک از آسیب های زانو روش های سی تی اسکن، ام آر آی یا آرتروسکوپی ممکن است بکاربرود. در ادامه اصلی ترین دلایل درد مفصل زانو بیان شده است.
این حالت معمولا زمانی ایجاد می شود که در اثر پرتاب پا، کششی ناگهانی به زانو وارد شود یا زانو دچار چرخش ناگهانی گردد. علائم این نوع آسیب ها شامل درد، تورم و بادکردگی و سختی راه رفتن است.
ضربه به زانو می تواند باعث پارگی منیسک زانو شود. منیسک زانو جزوی از بافت پیوندی است که در بین استخوانهای زانو نقش جذب شوک فیزیکی را دارد. پارگی غضروف میتواند در اثر پیچ خوردگی زانو نیز رخ دهد. روش درمانی نیز میتواند شامل آتل بندی در طی فعالیت و نیز جراحی های ترمیمی باشد.
این پدیده می تواند در اثر استفاده بیش از حد از تاندون ها در طی فعالیت هایی خاص مانند دویدن، پریدن و یا دوچرخه سواری رخ دهد. التهاب تاندون پاتلار بعنوان زانوی جهنده شناخته می شود. این بیماری زمانی بروز میکند که در ورزش هایی مانند بسکتبال، نیرویی حاصل از برخورد با زمین پس از پرش به زانو وارد شود. تکرار این حرکت باعث آسیب زانو می شود.
انواع مختلف آرتروز میتوانند موجب درد زانو شوند. استئوآرتریت متداولترین نوع آرتروز است که در طی آن غضروف بین استخوانهای مفصل زانو به تدریج ساییده شده و از بین میرود. این رخداد معمولا در میانسالی و پیری خود را بروز میدهد. اضافه وزن و فشار مداوم و تکرارشونده به مفصل زانو میتوانند موجب ایجاد استئوآرتریت شوند. نوع شایع دیگر آرتروز، آرتروز روماتوئید یا همان روماتیسم است که از بین رفتن غضروف همراه با پاسخ التهابی مزمنی است که موجب سفتی مفصل می شود و معمولا در سنین پایین تری نسبت به استئوآرتریت خود را بروز میدهد. این بیماری خود ایمن، با التهاب و ضخیم شدن بافت اطراف مفصل همراه است و همراه با درد و محدودیت حرکتی مفصل است.
نقرس نیز نوعی آرتروز است و زمانی ایجاد می شود که اوریک اسید خون افزایش می یابد که این اوریک اسید اضافی می تواند موجب التهاب مفصل شود. نقرس حاد موجب درد شدید می شود و معمولا نیز تنها یکی از مفاصل را درگیر می کند.
این مشکل هم در ورزشکاران و هم افرادی که ورزشکار حرفه ای نیستند ممکن است بروز کند اما معمولا علت آن استفاده بیش از حد از زانو است. این مشکل گرچه در خود مفصل زانو ایجاد نمی شود اما میتوان درد را در مفصل زانو ظاهر کند. علت بورسیت التهاب یا آسیب کیسه های کوچکی به نام کیسه های بوریس است که در قسمت های مختلف بدن و نیز در اطراف زانو حضور دارند. این کیسه ها در داخل خود دارای مایعی لغزان هستند که باعث تسهیل حرکت و لغزش عضلات و استخوان ها روی هم می شود. درد بورسیت میتواند طولانی مدت یا تیز و کوتاه مدت باشد.
در کنار دلایل ذکرشده که شایع ترین دلایل درد زانو هستند، بیماری های کمتر شایعی نیز وجود دارند که موجب درد زانو می شوند. بیماری هایی چون ازگود اشلاتر ، سندروم ایلیوتیبیال و سندروم درد پاتلوفمورال نیز می توانند موجب درد در زانو شوند.
در صورت بروز این مشکلات، برای بررسی بیشتر به متخصص زانو مراجعه کنید.
هرچه روی سئوی سایت شما بهتر کار شود و مخاطبان هدف بیشتری پیدا کنید؛ شانس مراجعه به شما افزایش خواهد یافت. گروه نرم افزاری پزشک آنلاین دارای یک تیم تخصصی بهینه سازی وب سایت می باشد که با ارئه موفق ترین پروژه های سئو ، توانسته اند تجربیات مفیدی در این زمینه کسب نمایند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.