هیپوسپادیاس به تشکیل نابجای سوراخ آلت تناسلی در قسمت پایین مجرای ادراری گفته میشود؛ که در یک درصد از کودکان پسر متولد شده مشاهده میگردد.
در صورت برخورد با چنین موردی در کودک خود لازم است با متخصص اورولوژی مشورت نمایید؛ ضمن اینکه با خواندن ادامه مطلب می توانید اطلاعات مفیدی در این زمینه کسب کنید.
جراحی های مربوط به مجرای تناسلی آقایان در اصفهان توسط دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی های لازم با شماره تلفن 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
در حالت معمول و شرایط طبیعی، سوراخ آلت تناسلی باید روی نوک آن قرار داشته باشد؛ ولی در افراد مبتلا به هیپوسپادیاس، سوراخ آلت روی نوک آن قرار ندارد و این سوراخ جایی در راستای تحتانی طول آلت تناسلی قرار گرفته است.
در بیشتر مبتلایان به هیپوسپادیاس، این سوراخ جایی نزدیک به انتهای آلت قرار دارد (دور از میانه). با این وجود، احتمال اینکه سوراخ آلت جایی در میان محور آلت تا قاعده آلت تناسلی یا حتی در کیسه بیضه ایجاد شده باشد (نزدیک به میانه) نیز وجود دارد. البته اغلب پسران مبتلا به این بیماری، به هیپوسپادیاس دور از میانه دچار می شوند.
آلت تناسلی 15 درصد بیماران هیپوسپادیاس، کمی به سمت پایین متمایل شده است؛ که در این حالت فرد به بیماری دیگری به نام پیرونی یا کجی آلت تناسلی نیز مبتلا می باشد. اگر سوراخ مجرا در سمت پایین محور آلت تناسلی تشکیل شده باشد؛ نیمی از افراد با این مشخصات، دچار کجی آلت تناسلی می شوند.
هیپوسپادیاس غالباً در همان بدو تولد تشخیص داده می شود. در این بیماری نه تنها سوراخ آلت تناسلی در جای درستی قرار ندارد بلکه معمولا قسمت زیرین پوست ختنه گاه هم به طور کامل شکل نگرفته است.
درنتیجه کلاهک پشتی به حالتی قرار می گیرد که آلت تناسلی در معرض دید قرار گیرد. این حالت پوست ختنه گاه باعث جلب توجه می شود. البته سوراخ آلت تناسلی برخی از نوزادان در جای درست قرار گرفته است اما پوست ختنه گاه ظاهری غیرطبیعی دارد. پوست ختنه گاه برخی دیگر از نوزادان سوراخ آلت تناسلی غیرطبیعی را پنهان می کند.
مراحل اصلی شکل گیری آلت تناسلی نوزاد بین هفته های ۹ تا ۱۲ بارداری ایجاد می شود. در طی این زمان هورمون های مردانه به بدن فرمان میدهند که مجرای ادرار و پوست ختنه گاه را تشکیل دهد. احتمالا هیپوسپادیاس به دلیل اختلالات هورمونی ایجاد می شود.
درمان بیماری هیپوسپادیاس با جراحی امکان پذیر است. هدف از جراحی هیپوسپادیاس؛ کمک به شکل گیری طبیعی و صاف شدن آلت تناسلی است که نزدیک به نوک مجرای ادراری قرار داشته باشد.
عمل جراحی ترمیم هیپوسپادیاس معمولا بین ۹۰ دقیقه تا ۳ ساعت طول می کشد. در برخی موارد ترمیم در چند مرحله انجام می شود. غالباً عمل جراحی افرادی که سوراخ آلت تناسلی در آنها نزدیک میانه محور این عضو تشکیل شده است و دچار کجی آلت تناسلی شدید هستند؛ در چند مرحله انجام می شود؛ و به طور معمول متخصص اورولوژی قبل از ترمیم مجرای ادراری، آلت تناسلی را صاف می کند.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.