بیضه غده جنسی موجود در همه پستانداران نر است. دو وظیفه مهم از وظایف بیضه به شمار می آید که یکی ساخت و تولید اسپرم است و دیگری ترشح هورمون تستوسترون. البته بجز تستوسترون، هورمون های دی هیدروتستوسترون و اندرستن دیون نیز از بیضه ترشح می شوند. تحریک و کنترل بیضه برای تولید اسپرم و ترشح تستوسترون به وسیله غده هیپوفیز انجام می شود.
بیضه دارای لوله های پیچ خورده فراوانی است که اسپرم ساز نام دارند و ساخت اسپرم درون این لوله ها انجام می شود. سپس اسپرم های تولید شده به لوله دیگری درون بیضه که اپیدیدیم نام دارد منتقل و در آنجا ذخیره می گردد. بیضه هم مانند اندام دیگر، در افراد مختلف با اندازه های متفاوت وجود دارد. بیضه ها همراه با کیسه بیضه، ارگان های تولید کننده اسپرم هستند. طول متوسط بیضه ها بین 4.5 تا 5.1 سانتی متر (حدود 1.8 تا 2 اینچ) است و بیضه با اندازه کمتر از 3.5 سانتی متر (حدود 1.4 اینچ) از حد معمول کوچکتر است.
بیشتر بدانید: دلایل آتروفی بیضه یا کوچک شدن بیضه
برخی عوامل می تواند موجب کوچک شدن بیضه شود که این عوامل عبارتند از:
یکی از خطرات داشتن بیضه های کوچک این است که می تواند به ناباروری منجر شود. چون به اندازه کافی تستوسترون، هورمونی که به تولید اسپرم کمک می کند، را تولید نمی کند. به همین دلیل است که مردان با بیضه های کوچک، تعداد اسپرم های کمی دارند.
همشهریان عزیز، برای بهره مندی از درمان بیماری های کلیه و مجاری ادراری که هم در زنان و هم مردان مشاهده می شود به متخصص اورولوژی در اصفهان مراجعه نمایید.