بسیاری از افراد با مشکلات گوناگون پوستی مواجه هستند که این مشکلات، می تواند عوارض ژنتیکی یا بیماری های پوستی باشد. یا ضایعاتی باشد که متاثر از عوامل محیطی و افزایش سن به وجود آمده اند. در این بحث به شرح مختصر برخی از بیماری های پوستی خواهیم پرداخت. همچنین توضیحات کامل پیرامون این بیماری ها را می توانید در لینک های ایجاد شده ملاحظه فرمایید.
جوش یا آکنه بیماری است که غدد چربی پوست را درگیر می نماید. منافذ کوچک روی پوست شما در زیر پوست با غدد چربی در ارتباط هستند. این غدد یک ماده روغنی به نام سبوم تولید می کنند. منافذ از طریق کانال هایی به نام فولیکل با غدد در ارتباط هستند. داخل فولیک ها این ماده روغنی سلول های مرده پوست راه به سطح پوست انتقال می دهند. یک موی نازک معمولاً از طریق فولیکول در سطح خارجی پوست رشد می نماید. هنگامی که فولیکول یک غده پوستی مسدود می شود، یک جوش رشد می نماید. جوش اغلب، روی صورت، گردن، کمر، سینه و شانه ها دیده می شود. جوش یا آکنه، یک مشکل جدی تهدید کننده حیات نیست اما می تواند منجر به ایجاد اسکار یا جای جوش گردد. گاهی اوقات، مو، سبوم و سلول های پوستی در یک پلاک قرار می گیرند. باکتری های موجود در پلاک منجر به تورم خواهند شد و سپس هنگامی که پلاک تجزیه می شود یک جوش رشد می نماید .
جای جوش یا اسکار آکنه یکی از بیماری های پوستی است که هم ممکن است برای فرد، بسیار نازیبا و آزار دهنده باشد و هم سخت به درمان پاسخ می دهد. این بیماری معمولاً درپی جوش های ایجاد شده در جوانان و نوجوانان، حوالی سن بلوغ، به وجود می آید. اسکار آکنه به دو دسته اصلی فرو رفته یا هیپوتروفیک و برآمده یا هایپرتروفیک تقسیم بندی می شود. البته لازم به ذکر است که اسکارهای فرورفته خود به چند گونه مجزا تقسیم می شوند که هر کدام درمان خاص خود را دارند. پیلینگ نقطه ای، میکرودرم ابریژن، درم ابریژن، سابسیژن، کراس، تزریق پرکننده ها، درمان با لیزر، درماپن، آراف فرکشنال و درمان های دارویی از انواع شیوه های درمانی برای اسکار آکنه هستند که به صلاحدید پزشک ممکن است برای فرد درگیر جاش جوش، مناسب در نظر گرفته شوند.
کهیر تورمی قرمز رنگ، برجسته و اغلب خارش دار است که به اندازه های مختلف در پوست ظاهر و سپس ناپدید می شوند. آنژیوادما یا تورم رگی، باعث تورم عمیق تر در سطح پوست به خصوص اطراف لب و چشم می گردد. یک حالت وخیم تر (آنژیوادمای ارثی) غیر شایع بوده و به طور ناگهانی، شدید و سریع باعث تورم صورت، بازوها، ساق پا، اندم ها، دستگاه تناسلی، مجاری هوایی و دستگاه گوارش می گردد. در بیشتر بیماران کهیر و آنژیوادما بی ضرر بوده و هیچ علامت پایداری بر جای نمی گذارد. آنژیوادم شدید در صورتی که باعث انسداد راه هوایی در اثر تورم زبان یا گلو شود، می تواند تهدید کننده حیات باشد و باعث کاهش سطح هوشیاری گردد.
تماس با مواد و موقعیت های مختلف، ممکن است پوست را با مشکلات گوناگونی مواجه کند. هر ساله بیش از 12 میلیون نفر در آمریکا به علت تحریک پوستی مانند التهاب پوست به پزشک مراجعه می نمایند. درماتیت یا اگزما به یک التهاب پوستی اطلاق می شود. درماتیت علل مختلفی دارد و به اشکال گوناگونی بروز می نماید. عموماً درماتیت به التهاب، قرمزی و خارش پوست اطلاق می گردد. درماتیت یک مشکل شایع است، ولی مسری و تهدید کننده حیات نیست. مجموعه ای از مراقبت های شخصی و داروها می توانند شما را در درمان درماتیت و علائم آن کمک نمایند.
پسوریازیس یا صدفک، یک بیماری پوستی است که منجر به پوسته ریزی و تورم می گردد. در این بیماری، سلول های پوست در عمق پوست رشد نموده و به آهستگی از سطح پوست بلند می شوند. این فرآیند Turn Over (تولید مجدد) سلولی نامیده می شود. این بیماری، در حدود یک ماه بطول می انجامد. این بیماری می تواند منجربه لکه های ضخیم، با پوسته های نقره ای رنگ شود، که این لکه ها می توانند ایجاد خارش نمایند و یا باعث احساس زخم گردند. لکه ها اغلب در آرنج، زانوها، دیگر قستهای پا، پوست سر، پائین کمر، صورت، کف دست و کف پاها دیده می شوند. اما لکه ها می توانند در دیگر نواحی بدن نظیر ناخن انگشتان دست و پا، ناحیه تناسلی و داخل دهان نیز بروز نمایند.
ویتیلیگو یا لک و پیس، یک بیماری پوستی است که در آن لکه های پوستی سفید رنگ در سطوح مختلف بدن ظاهر می شود. این بیماری به دنبال تخریب سلول های رنگدانه دار در پوست ایجاد می شود. لک و پیس هم چنین توانائی درگیری سطوح مخاطی نظیر دهان، بینی و چشم ها را نیز دارد. علت این بیماری ناشناخته است. لک و پیس ممکن است یک بیماری خود ایمنی باشد. در این بیماری، سیستم ایمنی سلول های رنگدانه دار (ملانوسیت) پوستی را تخریب می نماید و این احتمال وجود دارد که یک یا بیشتر از یک ژن را تخریب نمایند و برخی نیز یک عامل منفرد، نظیر نور خورشید یا فشارهای روحی را عامل این آسیب می دانند. علائم این بیماری به شکل لکه های سفید پوستی ظاهر می شوند. این لکه ها به صورت شایعتر، در نواحی در معرض آفتاب پوست مشاهده می شوند و ممکن است دست، پا، بازوها، صورت و لب را گرفتار نماید.
به رشد غیر سرطانی پوست است که توسط ویروس پاپیلومای (HPV) انسانی ایجاد می گردد، زگیل گفته می شود. بیش از 60 نوع از این ویروس شناخته شده است. برخی از انواع HPV منجر به ایجاد زگیل بر روی پوست شما می گردد. زگیل اغلب روی دست ها، انگشتان و نزدیک ناخن های شما ایجاد می گردد. انواع دیگر ویروس تمایل به ایجاد زگیل در نواحی مانند کف پا و ناحیه تناسلی و ... دارند. یکی از پرمخاطره ترین زگیل ها، زگیل های ناحیه تناسلی هستند که درمان قطعی ندارند ولی با روشهایی مانند کرایوتراپی می توان این ضایعات را از روی پوست برداشت.
میخچه ضایعه ای پینه ای شکل از پوست مرده است که معمولاً در سطوح نازک و بدون موی پوست به خصوص در قسمت پشتی پنجه پا یا انگشتان یا در قسمت ضخیم تر پوست کف دست و پا ایجاد می شود. میخچه زمانی به وجود می آید که فشار وارده بر پوست حالتی بیضوی یا شبیه بیضی در پوست ایجاد کند که مرکز آن کانون فشار است و به مرور زمان گسترده می شود. اگر تحریک به طور مستمر روی بافت های تولید کننده میخچه ادامه یابد، حتی پس از حذف آن، پوست مجدداً تولید میخچه می کند.
همشهریان گرامی، برای داشتن چهره ای زیبا و جوان می توانید بهترین تزریق ژل گونه در اصفهان را با مراجعه به کلینک های پوست، مو و زیبایی، زیر نظر متخصصین پوست فعال در این شهر تجربه نمایید.