لنتیگو لک هایی دایره ای شکل و معمولا به رنگ قهوه ای تا سیاه هستند که توسط پوست طبیعی احاطه شده اند. این لک ها ممکن است به آهستگی و طی چندین سال ایجاد شوند و یا یکباره پدید بیایند. مهمترین عامل ایجاد کننده آن نور آفتاب می باشد ولی ممکن است در اثر عوامل ژنتیکی و سندروم های سیستمیک نیز ظاهر شوند. این لک ها معمولا به عنوان علامتی از آفتاب سوختگی شدید فرد در گذشته بوده و شخص مبتلا ممکن است نسبت به افراد دیگر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پوست باشد.
مهم ترین عامل ایجاد کننده لنتیگو، نور خورشید است، اما ممکن است در اثر عوامل ژنتیکی و یا بیماری های سیستمیک نیز ظاهر شود. عواملی همچون:
احتمال ابتلا به لنتیگو را افزایش می دهند.
امکان ابتلا به این عارضه پوستی در هر سنی و با هر جنسیتی وجود دارد. تشخیص لنتیگو بر عهده متخصص پوست و مو می باشد. پزشک ابتدا به بررسی لک های پوستی و یا بیوپسی می پردازد تا از عدم ابتلا به سرطان پوست نیز مطمئن شود.
جهت کمرنگ شدن این لک ها، برخی از اقدامات زیر از سوی متخصص ارائه می شود:
جهت پیشگیری از لنتیگو بهتر است تا حد امکان از تماس مستقیمم با نور خورشید، به خصوص در ساعات 10 صبح تا 2 بعدازظهر، دوری کنید. حتما از کرم های ضد آفتاب استفاده کنید.
لنتیگو، یک عارضه پوستی بی خطر است و لک ها نیز غیرسرطانی هستند. این لک ها به مرور زمان بزرگ تر می شوند، به خصوص اگر در معرض نور خورشید قرار بگیرید. در برخی افراد، این عارضه می تواند با سایر شرایط نیز مرتبط باشد. شدت این عارضه به علت ایجاد لک بستگی دارد.
کرایوتراپی ، رادیوسرجری و لیزر اصلی ترین روش های درمانی موثر در لنتیگو است.
یکی از روش های درمانی موثر برای افراد مبتلا به ضایعات لنتیگو، استفاده از روش سرما درمانی است که باعث تخریب ضایعه شده و پس از بهبودی اکثرا این لکه های پوستی برطرف می شوند. البته این مساله ممکن است چند ماه طول بکشد.
در واقع سرمادرمانی یا کرایوتراپی را می توان به عنوان اصلی ترین روش درمان انتخاب کرد که معمولا سرپایی و در زمان کوتاه انجام می شود.