ماینوکسیدیل به عنوان یکی از بهترین روشهای درمان ریزش مو شناخته شده است. میزان مصرف، عوارض، مزایا و معایب این روش درمان دارویی، مواردی است که در این مطلب قصد داریم به آنها بپردازیم.
یک یا دو مرتبه در روز، هر بار یک سی سی یا 15 قطره روی پوست سر خشک، با قطره چکان ریخته شود و برای توزیع بهتر، کمی ماساژ داده شود. در مورد ماینوکسیدیل هایی که حالت اسپری دارند هر بار باید 7 پاف استفاده شود. یک ساعت زمان برای جذب ماینوکسیدیل لازم است. اگر در این مدت موها خیس شد، باید ماینوکسیدیل را دوباره تجدید کرد بعد ازیک ساعت می توان حمام کرد. البته دوش گرفتن بعد از استفاده از ماینوکسیدیل الزامی نیست.
سازمان غذا و داروی آمریکا ماینوکسیدیل 2% را برای خانم ها و 5% را برای آقایان مناسب دانسته است. ولی با تشخیص پزشک می توان 5% را برای خانم ها نیز استفاده نمود.
در مورد مصرف ماینوکسیدیل در درمان ریزش مو باید خیلی صبور بود. ماینوکسیدیل در ماه اول مصرف ریزش را تشدید می کند و همین امر باعث می شود بسیاری از افراد درمان را قطع کنند. لازم است درمان ماینوکسیدیل ادامه یابد تا به تدریج ریزش مو کم شود.
اوج اثر ماینوکسیدیل 6 تا 12 هفته بعد شروع مصرف است. اگر چه ممکن است اثرات مثبت آن خیلی زودتر شروع شود. در مراحل اول ماینوکسیدیل باعث جلوگیری از ریزش مو می شود و در مراحل بعد باعث رویش مجدد مو نیز خواهد شد.
اگر فردی قبل از مصرف ماینوکسیدیل پوسته ریزی و قرمزی کف سر(سبورئیک درماتیت) داشته باشد باید درمان شود. درغیراین صورت با مصرف ماینوکسیدیل خارش تشدید می شود.
برخی از بیماران به دنبال مصرف ماینوکسیدیل دچار خارش سر می شوند. معمولاً این افراد به ماده پروپیلن گلیکول که درون محلول ماینوکسیدیل وجود دارد آلرژی دارند. بهتر است این بیماران از فرآورده های ماینوکسیدیل بدون پروپیلن گلیکول ماینوکسیدیل مثل فوم روگین استفاده نمایند. البته گاهی تغییر نوع ماینوکسیدیل یا درصد آن باعث بهبود خارش می شود.
پرمویی به دنبال مصرف ماینوکسیدیل در خانم ها مشکل ساز است. معمولا این عارضه دائمی نیست و با قطع ماینوکسیدیل برطرف می شود. این عارضه با غلظت های بالاتر و همچنین در کسانی که از قبل صورت پرمو داشته اند شایع تر است.
تشدید ریزش مو، به دنبال مصرف ماینوکسیدیل معمولا دو تا هشت هفته پس از آغاز مصرف ایجاد می شود و با ادامه مصرف ماینوکسیدیل خودبه خود برطرف می گردد.
بررسی های متعدد در حیوانات نشان از آسیب به جنین و ترشح شدن ماینوکسیدیل در شیر دارد. بنابراین مصرف ماینوکسیدیل در بارداری و شیردهی ممنوع است. در مورد آقایان در صورتی که همسرشان باردار است می توانند به مصرف ماینوکسیدیل ادامه دهند ولی توصیه می شود مصرف فیناستراید را قطع کنند.
تاکنون مقالات علمی به این نتیجه نرسیده اند که ماینوکسیدیل بتواند عوارض جنسی در پی داشته باشد. به همین دلیل معتقد هستند که معمولا علت دیگری باعث این اختلالات است. مهمترین آن مصرف هم زمان فیناستراید است. از جمله سایر علل می توان به داروهای خوراکی، افسردگی، اختلالات خواب و استرس اشاره کرد.
همشهریان گرامی! برای بررسی علل و درمان مشکلات پوستی خود می توانید به بهترین متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسی های لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.