جایگزین های شیربه شکل تجارتی تهیه شده یا خانگی هستند.اکثر انواع تجارتی آنها بر پایه پروتئین سویا تهیه شده اند.مغز دانه کنجد و بادام نیز ممکن است در آنها به کار رود.
این قبیل شیرها با کلسیم،ویتامینAوDوB12وبرخی اوقات ویتامین Kتقویت شده اند.محصولات خانگی آنها معمولا پایه سویا داشته ولی تقویت شده نیستند.اگر این منابع حرارت نبینند عامل آنتی تریپسین موجود در سویای خام تخریب نمیشود و دسترسی پروتئین در بدن به مقدار زیاد تغییر خواهد کرد.شیر سویای خانگی میتواند با اضافه کردن یک قاشق چای خوری کربنات کلسیم در 4/1لیترآن و قرص حاوی 25میلی گرم ویتامین B12در هر 2/1لیتر تقویت گردد. KOKKOHبرخی اوقات تهیه میشود و توسط گیاهخواران تام به عنوان شیرخشک مورد استفاده قرار میگیرد.
این غذاها با 30درصد مغز دانه کنجد؛30درصد برنج قهوه ای،20درصد برنج قهوه ای شیرین و 10درصد لوبیا AZUKIتهیه میشود.مابقی 10 درصد وزنی شامل لوبیای سویا،گندم و جو دوسر میباشد.این برای تغذیه شیر خواران با نتایج نامطلوب به کار برده شده است.پروتئین KOKKOH از کیفیت بالایی برخوردار است.ولی چون به شکل بسیار رقیق استفاده میشود،حجم لازم برای تامین نیاز انرژی و پروتئین شیرخوار بیش از توان دریافت وی خواهد بود.
نسخه اصلی مطلب جایگزین های شیر را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.