بیماری شایع پوستی کهیر چیست؟
دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]آدرس وب سایت : www.drhassanzadeh.netآدرس مطب : سنندج ، خیابان آبیدر ، چهارراه صفری ، مجتمع ژینا ، طبقه سوم تلفن مطب : 33246361 - 087
کهیر یکی از بیماری های شایع پوستی است که از هر پنج نفر، یک نفر در طول زندگی حداقل یک بار به آن مبتلا می شود. این بیماری به صورت ضایعات متورم سفید یا قرمز و خارش دار ظاهر می شود. ضایعات کهیر گذرا هستند و بعد از مدت کوتاهی از بین رفته و در جای دیگری ظاهر می شوند. کهیرهایی که کمتر از شش هفته طول می کشند، کهیر حاد و آن هایی که بیشتر طول می کشند، کهیر مزمن نامیده می شوند. علت بیشتر موارد کهیر حاد مصرف بعضی داروها، غذاها، عفونت های ویروسی، گزش حشرات و استفاده از مواد آرایشی، عطر و ادکلن است.
در صورت ابتلا به کهیر، به موارد زیر توجه کنید:
- نگران نباشید، زیرا در اکثر موارد کهیر از نوع حاد بوده و بعد از مدتی خودبه خود بهبود می یابد.
غذاها و داروهای زیر می توانند موجب کهیر شوند:
- غذاها: تنقلاتی مانند آدامس، شکلات و آجیل، ماهی، تخم مرغ، فلفل و ادویه جات، سوسیس، کالباس، غذاهای کنسروی، گوجه فرنگی، کیوی، موز، توت فرنگی، خربزه، سیر و پیاز، نوشابه های الکلی و غیرالکلی.
- داروها: مسکن هایی مانند آسپرین، ایبوپروفن، پیروکسیکام، مفنامیک اسید و دیکلوفناک، داروها و مواد مخدر مانند کدئین، بعضی آنتی بیوتیک ها مانند آمپی سیلین، پنی سیلین و کوتریموکسازول و ویتامین ها و قرص های سرماخوردگی.
- برای مشخص شدن علت کهیر، می توانید لیستی از غذاها، داروها و موادی که با آن ها سروکار داشته اید تهیه کرده و ارتباط آن ها با کهیر را بررسی کنید.
- اثر داروهای تجویزی در کهیر تا زمان مصرف آن ها است و مصرف آن ها در یک دوره از عود ضایعات در دوره های بعد جلوگیری نمی کند.
- در اکثر موارد کهیر نیازی به تجویز داروهای کورتون مانند بتامتازون، دگزامتازون، تریامسینولون، پردنیزولون و متیل پردنیزولون نیست. با توجه به عوارض این داروها، در موارد معمولی کهیر باید از مصرف آن ها خودداری کنید.
- در صورت بروز تنگی نفس، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
- اگر دوره کهیر بیش از شش هفته طول بکشد، لازم است بررسی های تشخیصی توسط پزشک انجام شود.
نسخه اصلی مطلب
بیماری شایع پوستی کهیر چیست؟ را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید