تغذیه یکی از مهمترین عواملی ست که مادر شیرده باید به آن توجه کند . تغذیه انحصاری کودک با شیرمادر تا سن 6 ماهگی یکی از مهمترین دلایلی است که اهمیت تغذیه صحیح و کامل را در دوره ی شیردهی نشان می دهد .نوزاد تا 6 ماهگی به صورت انحصاری و تا دو سالگی در کنار غذای کمکی به شیر مادر نیاز دارد . در این مطلب به موارد تغذیه ای که موجب افزایش شیر میشوند اشاره می کنیم .
ترشح شیر مادر درواقع ارتباط مستقیمی با هر آنچه در طول روز میل میکنید دارد . به همین علت توصیه به مصرف مایعات بخصوص نوشیدن اب در این دوران بسیار مهم است . مادر شیرده روزانه بین 6 تا 8 لیوان آب اشامیدنی باید دریافت کند . آبگوشت ، سوپها ،آشها ، سالادها هم جزو مواردی هستند که باعث افزایش حجم شیر می شوند .
ماءالشعیر یکی از بهترین موارد برای افزایش شیر محسوب میشود . روزانه یک لیوان ماءالشعیر ترجیحا بدون قند و شکر و طعم میتواند به افزایش حجم شیر منجر شود . جو دو سر به دلیل گالاکتوژن و آهن بالایی که دارد و همچنین پروتیین ، ویتامین و مواد معدنی بالا ، یکی دیگر از کلیدهای تغذیه ای شیردهی به حساب می آید .
خیلی از مادران عزیز از ما میپرسند که برای پرچرب شدن و مغذی شدن شیر باید چه کنیم ؟
در پاسخ به این عزیزان جوانه ها و آجیلها را پیشنهاد میکنیم . جوانه ها ، آجیلها و مغزها مثل بادام درختی و کنجد پرچرب و مغذی بوده و میان وعده ی خوبی در شیردهی محسوب میشوند .گیاه رازیانه و یا عرق رازیانه نیز جزو موارد شیر افزا در طب سنتی معرفی میشود .