اگر می خواهید در منزل شیرسویا تهیه کنید لوبیاهای سویا را پاک کرده و به مدت 10 تا 16ساعت در آب خیس کنید. در صورت دلخواه می توانید پوست دانه های سویا را بگیرید. سویاها را حرارت دهید تا آنزیم های مولد طعم لوبیا، از بین بروند. برای این کار می توانید به مدت دو دقیقه سویاهای خیس خورده را داخل مایکروویو قرار دهید یا اینکه داخل فر بگذارید.سویای خیس خورده را به همراه یک لیتر آب داخل مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید یا اینکه می توانید سویا های خیس خورده را کاملا آسیاب کنید و با یک لیتر آب مخلوط کنید.
سپس مایع مخلوط شده را آبکش کنید. مایعی که از آبکش رد شده، شیر سویا نام دارد. شیر سویا را مدت 5 تا 10 دقیقه بجوشانید. بعد از خنک شدن، شیر سویا آماده مصرف است و می توانید تا سه روز آن را در یخچال نگه دارید. برای بهبود طعم شیر سویا می توانید مقداری نمک به آن اضافه کنید، چون شیر گاو هم حاوی مقدار زیادی نمک است. شکلات، وانیل یا طعم دهنده های میوه ای نیز مناسب هستند.
شیر بادام؛ جایگزینی لذیذ برای شیر گاو
شیربادام نوشیدنی است که می توانید آن را به تنهایی یا به صورت ترکیبی با بعضی نوشیدنی های دیگر مصرف کنید. برای تهیه شیربادام ابتدا تعداد 15 تا 20 عدد مغز بادام خام را به همراه مقداری آب در یک ظرف ریخته و روی حرارت می گذاریم. به محض اینکه آب به جوش آمد ظرف را از روی حرارت برداشته وبادامها را پوست می گیریم.
سپس بادامها را با دو لیوان آب سرد، سه قاشق غذاخوری عسل و دو تا سه تکه یخ در مخلوط کن ریخته تا به مدت پنج الی هفت دقیقه کاملا مخلوط شوند.شیربادام مانند شیرسویا فاقد کلسترول ، چربی های اشباع و لاکتوز است، اما بر خلاف آن پروتئین کمی دارد، بنابراین بهتر است از شیربادام غنی شده استفاده کنید تا ویتامین ها و مواد آلی لازم برای بدن را به دست آورید. شیربادام برای کسانی که از عارضه نارسایی لاکتوز رنج می برند مناسب است، اما به کسانی که آلرژی دارند توصیه نمی شود.
ادامه دارد ...
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید