سرطان روده بزرگ سومین سرطان پر شیوع در جهان است که همه ساله قربانیان زیادی بر جای میگذارد.میزان شیوع ابتلا به این بیماری در زنان و مردان یکسان است. در ابتلا به انواع سرطان عوامل گوناگونی از جمله عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی نقش عمده ای ایفا می کنند.در بین عوامل محیطی رژیم غذایی ارتباط تنگاتنگی در ابتلا به سرطان دارد.به طوری که علت 60-30در صد از انواع سرطان رژیم غذایی نا درست است.
در بین انواع مواد غذایی اگرچه مواد غذایی سرطان زا وجود دارد اما مواد غذایی ضد سرطان نیز شناخته شده اند.شیر و فراورده های ان از جمله مواد غذایی ضدسرطان هستند.کلسیم ویتامینD نوعی اسید چرب به نام اسید لینولئیک اسید بوتیریک کازئین و وجود برخی باکتری ها مانند لاکتوبا سیلوس اسیدوفیلوس در شیر و فراورده های ان این مواد غذایی را به مواد غذایی ضد سرطان معروف کرده است.
رژیم های غذایی که غنی از چربی و فقیر از فیبر هستند در بروز سرطان روده ی بزرگ نقش بسیاری دارند.افزایش دریافت انرژی در طول روز نیز در ابتلا به بیماری سرطان روده بزرگ بسیار تاثیر دارند.کلسیم موجود در شیر و فراورده های ان رشد و تقسیم سلول های پوششی و همچنین پرزهای موجود در لوله ی گوارش را تنظیم کرده و از تکثیر بیش از حد سلول ها پیش گیری می کنند.
مواد موجود در مواد دفعی مانند اسید های صفراوی و سموم باکتری ها اگر به طور مستقیم و دائم با مخاط روده بزرگ تماس داشته باشند میتوانند به سلول ها اسیب رسانده و رشد و تکثیر سلولس را از حالت طبیعی خارج کنند.
نسخه اصلی مطلب اثر شیر و فرآورده های آن در پیشگیری از سرطان روده بزرگ را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.