یائسگی:رژیم غذایی :مشکل اصلی در یائسگی ،از دست رفتن مواد معدنی استخوان (عمدتا کلسیم)به علت کاهش ترشح استروژن تخمداناست.دردوران یائسگی ممکن است تا 20% از چگالی مواد معدنی استخوان از دست برود که این امر می تواند خطر استئوپروز و شکستگی استخوان را به شدت افزایش دهد.
زنان یائسه،باید به منظور حفظ ثبات و یکپارچگی استخوان هایشان بر مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم،منیزیم،و ویتامین های DوKتاکید داشته باشند.همچنین،باید از مصرف مقادیر زیاد فسفر (که در گوشت قرمز،مواد غذایی فرآیند شده و نوشیدنی های کولا دار وجود دارد )پرهیزنمایند.مقادیر زیاد فسفر در رژیم غذایی از دست رفتن مواد معدنی از استخوان هارا سرعت می بخشد.
کاهش دریافت سدیم،کافئین و پرونئین می تواند به ثبات ذخایر کلسیم بدن کمک کند.فقدان استروژن دردوران یائسگی هم چنین موجب افزایش میزان کلسترول LDLو کاهش میزان کسترول HDLخون می شود که می تواند موجب افزایش خطر حمله قلبی و سکته مغزی در زنان گردد.به منظور حفظ میزان چربی های خون در محدوده ی طبیعی و سالم،میزان مصرف چربی های اشباح در رژیم زنان باید از طریق کم کردن مصرف گوشت قرمز،تخم پرندگان و محصولات شیری پرچرب کاهش یابد.
نسخه اصلی مطلب یائسگی را در سایت شهزاد محمدیان بخوانید.