به نظر می رسد قهوه برای کبد مناسب است ، به ویژه به دلیل آن که در برابر مسائلی مانند بیماری کبد چرب محافظت می کند.
قهوه باعث کاهش ساخت چربی در کبد می شود. همچنین باعث افزایش آنتی اکسیدان های محافظ در کبد می شود. ترکیبات موجود در قهوه همچنین به آنزیم های کبدی کمک می کند تا بدن را از مواد مسبب سرطان خلاص کنند و مصرف روزانه آن در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کبدی توصیه شده است
مصرف بلغور جو دوسر راهی آسان برای افزودن فیبر به رژیم غذایی است. فیبر ابزاری مهم برای هضم است و الیاف خاص موجود در جو دوسر ممکن است به ویژه برای کبد مفید باشد. جو و جو دوسر از نظر ترکیبات بنام بتا-گلوکان سرشار هستند.
بتا-گلوکان ها از نظر بیولوژیکی در بدن بسیار فعال هستند. آنها به تعدیل سیستم ایمنی بدن و مقابله با التهاب کمک می کنند و ممکن است در مبارزه با دیابت و چاقی نیز موثر باشند
افرادی که به دنبال اضافه کردن جو یا جو دوسر به رژیم غذایی خود هستند ، باید به جای جو دوسر بسته بندی شده ، به دنبال جو کامل باشند. بلغور جو دوسر بسته بندی شده ممکن است حاوی مواد افزودنی مانند پودر یا قند باشند که برای بدن مفید نخواهند بود.
چای سبز ممکن است به کاهش مقدار کلی چربی بدن ، مبارزه با استرس اکسیداتیو و کاهش سایر علائم بیماری کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) کمک کند.
به این نکته باید توجه داشت که ممکن است مصرف آن به صورت چای بهتر از عصاره چای باشد ، زیرا برخی عصاره ها به جای ترمیم کبد ممکن است سبب آسیب کبدی شوند
اضافه کردن سیر به رژیم غذایی ممکن است به تحریک کبد کمک کند.
سیر باعث کاهش وزن بدن و چربی در افراد مبتلا به کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) می شود
بسیاری از انواع توت های تیره مانند زغال اخته ، تمشک حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول هستند که ممکن است به محافظت از کبد در برابر صدمه کمک کند.
همچنین خوردن منظم انواع توت ها ممکن است به تحریک سیستم ایمنی بدن کمک کند.
انگور ، آب انگور و دانه های انگور سرشار از آنتی اکسیدان هایی هستند که ممکن است با کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب کبدی به سلامت کبد کمک کنند.
گریپ فروت حاوی دو آنتی اکسیدان اصلی است: نارینگی (naringin) و نارینژنین .(naringenin) اینها ممکن است با کاهش التهاب و محافظت از سلولهای کبدی ، از کبد در برابر آسیب محافظت کنند.
این ترکیبات همچنین ممکن است باعث کاهش ساخت چربی در کبد شده و آنزیم هایی که چربی را می سوزانند را افزایش دهند وگریپ فروت را به ابزاری مفید در مبارزه با کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) تبدیل کنند.
به طور کلی غذاهای گیاهی حاوی ترکیباتی هستند که برای سلامت کبد مفید هستند.
نمونه هایی از این گروه شامل موارد زیر می باشد:
آووکادو، موز، چغندر و آب چغندر، کلم بروکلی، برنج قهوه ای، هویج، انجیر، سبزیجاتی مانند کلم، لیمو، هندوانه
توصیه می شود این مواد به عنوان بخشی از یک رژیم کامل و متعادل خورده شوند
مصرف ماهی و مکمل روغن ماهی ممکن است به کاهش تأثیرات منفی شرایطی مانند کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) کمک کند.
ماهی چرب سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که جزو چربی های مفید برای بدن هستند که به کاهش التهاب کمک می کنند. این چربی ها ممکن است به ویژه در کبد مفید باشند ، زیرا به نظر می رسد مانع از تولید چربی های اضافی در کبد شده و حفظ سطح آنزیم های کبدی کمک می کنند.
توصیه می شود هر هفته دو یا چند بار ماهی روغنی بخورید. اگر برایتان مقدور نیست، سعی کنید یک مکمل روغن ماهی روزانه مصرف کنید.
خوردن آجیل ممکن است روش ساده دیگری برای سالم نگه داشتن کبد و محافظت در برابر کبد چرب غیر الکلی (NAFLD) باشد. آجیل ها به طور کلی حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده ، ویتامین E و آنتی اکسیدان ها هستند. این ترکیبات ممکن است به جلوگیری از NAFLD و همچنین در کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو کمک کند.
هر روز خوردن یک مشت آجیل مانند گردو یا بادام ممکن است به حفظ سلامت کبد کمک کند.
خوردن بیش از حد چربی برای کبد مفید نیست ، اما برخی از چربی ها ممکن است به آن کمک کنند. اضافه کردن روغن زیتون به رژیم غذایی ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و بهبود عملکرد کبد کمک کند. این به دلیل داشتن مقدار زیاد اسیدهای چرب اشباع نشده در روغن است.
ممکن است به علت اثرات آنتی اکسیدان به سلامت کبد شما کمک کند
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.