بهترین رژیم غذایی برای مبتلایان به کم کاری تیروئيد
کم کاری تیروئيد، به حالتی گفته می شود که بدن به اندازه ی کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند. هورمون تیروئيد به کنترل رشد، ترمیم و سوخت وساز بدن کمک می کند. درنتیجه افراد مبتلا به کم کاریتیروئید ممکن است خستگی، ریزش مو، افزایش وزن،یبوست ، احساس سردی، ناامیدی و نشانه های دیگری را تجربه کنند. ۱ تا ۲ درصد از مردم در سرتاسر دنیا به کم کاری تیروئيد دچار می شوند و تعداد زنان مبتلا به این بیماری ده برابر بیشتر از مردان است
این مقاله به شما کمک می کند تا بهترین رژيم غذایی را برای کم کاری تیروئيد پیدا کنید و بفهمید که باید از چه غذاهایی استفاده و از چه غذاهایی اجتناب کنید.
کم کاری تیروئيد چیست ؟
غده ی تیروئيد، غدهای کوچک به شکل پروانه است که در نزدیکی پایه ی گردن قرار دارد. این غده، هورمون های تیروئيد را تولید و ذخیره می کند، هورمون هایی که تقریبا همه ی سلولهای بدن را تحت تأثیر قرار می دهند.
وقتی غده ی تیروئید هشداری به نام TSH (هورمون تحریک کننده ی تیروئید) را دریافت می کند، هورمون های تیروئيد را در رگ های خونی آزاد می نماید. این هشدار، در زمان کاهش سطح هورمون تیروئید و از غده ی کوچکی در پایه ی مغز که هیپوفیز نام دارد ارسال می شود.
گاهی اوقات غده ی تیروئيد حتی با وجود TSH فراوان، باز هم هورمون تیروئيد ترشح نمی کند. این اختلال، کم کاریتیروئید اولیه نامیده می شود و شایعترین نوع کم کاری تیروئيد هم هست.
تقریبا ۹۰ درصد از کم کاری تیروئيد ناشی از تیروئيدیت هاشیموتو (Hashimoto’s thyroiditis) است، تیروئيدیت هاشیموتو نوعی بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به غده ی تیروئيد حمله می کند. علتهای دیگر کم کاری تیروئيد اولیه عبارتند از کمبود یُد، اختلال ژنتیکی، مصرف برخی داروها و برداشتن بخشی از غده ی تیروئيد با عمل جراحی.
گاهی اوقات غده ی تیروئید هشدار TSH را برای ترشح هورمون تیروئیدِ بیشتر دریافت نمی کند. این اتفاق زمانی می افتد که غده ی هیپوفیز به درستی کار نکند؛ که به کم کاری تیروئید ثانویه معروف است.
هورمون های تیروئيد بسیار مهم هستند. آنها به کنترل رشد، ترمیم، سوخت وساز بدن (فرآیندی که طی آن بدنتان غذایی را که می خورید تبدیل به انرژی می کند) کمک می کنند.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.