برجسته شدن و پر پیچ و خم شدن وریدها در ناحیه ساق پا و ران را واریس می گویند که به صورت عنکبوتی (تلانژکتاتیک) و واریس عمومی است. در قدیم از جوراب ضد واریس یا جراحی برای درمان واریس استفاده می شد ولی امروزه روشهای نوین درمان واریس شامل اسکلروتراپی و لیزر RFA است که در ادامه به بررسی این روشها خواهیم پرداخت.
در اسکلروتراپی مواد اسکلروزان به داخل ورید تزریق می شود که درمان بعد از 6 ـ 3 هفته شروع می شود و ممکن است به چند جلسه درمان نیاز باشد معمولا 85 الی 90 درصد به درمان جواب می دهد و برای درمان نوع عنکبوتی روش انتخابی می باشد. این روش معمولا عارضه خاصی ندارد ولی گاهی ممکن است پیگمانتاسیون یا Matting و عفونت اتفاق بیفتد که تماما قابل پیشگیری و درمان هستند.
پیگمانتاسیون دال بر تیره شده رگ است که به علت دوز بالای تزریق صورت می گیرد و Matting در افراد سفید و چاق دیده می شود که به علت به وجود آمدن عروق جدید در محل درمان شده است که می توان گفت شانسی است و مربوط به مهارت پزشک یا ماده مورد استفاده نمی باشد و عفونت که احتمال آن بسیار کم است. در اسکلروتراپی چند روز بعد از درمان معمولا شکل محل درمان به نظر بدتر می آید ولی بعد از سه هفته رگ ها شروع به محو شدن می کنند و امکان عود نیز در این نواحی وجود ندارد.
در این روش کاتتر مخصوص از یک سوراخ کوچک وارد رگ شده و داخل رگ سوزانده می شود بعد از مدتی رگ اضافی که باعث بد منظره شدن نمای ساق و ران شده از بین می رود در این روش هیچگونه درد یا جای جراحی برای بیمار وجود ندارد. عوارض خاصی در این روش وجود ندارد. کمی احساس گزگز یا مور مور شدن و آسیب عصب به علت حرارت که بعد از مدتی قابل برگشت است. این روش احتیاج به وسایل نوین و مهارت پزشک انجام دهنده دارد که نقش مهمی در مراحل درمان واریس دارد.
مطلب پیشنهادی : هزینه لیزر FR برای درمان واریس
بله در درمان ندول های خوش خیم تیروئید که می تواند در یک جلسه یا چند جلسه انجام شود و معمولا ندول تیروئید بعد از چند هفته شروع به کوچک شدن می کند معمولا عود در آن وجود ندارد. همچنین در درمان تومور های بدخیم کبدی نظیر هپاتوما و متالتازهای کبدی که نقش بارز در افزایش طول عمر بیمار دارد.
نسخه اصلی مطلب بررسی درمان عروق واریسی با اسکلروتراپی و لیزر را در سایت دکتر محمد اعظمی بخوانید.