از عمل لیزیک میتوان برای مونوویژن ساختن فرد استفاده کرد. در این روش یک چشم برای دید نزدیک و چشم دیگر برای دید دور اصلاح میشود. برای استفاده از این روش باید آگاهی کامل در زمینه عدم هماهنگی تصویر دو چشم و کاهش خفیف دید دور چشمی که برای دید نزدیک تنظیم خواهد شد به بیمار داده شود.
در روش دیگر (PresbyLASIK)که هنوز در مرحله آزمایشهای بالینی قرار دارد با استفاده از لیزر Excimer مناطق چند کانونی در قرنیه ایجاد شده تا توانایی دید برای فواصل مختلف ممکن شود.
در روش تعویض انکساری عدسی (Refractive lens exchange) نیز با عمل جراحی، عدسی سفت و سخت شده چشم را با یک عدسی مصنوعی چندکانونی (مولتی فوکال) جایگزین مینمایند .
لنزهای مصنوعی چند کانونی (راست) در مقابل لنزهای تک کانونی (چپ)
در این نوع از لنزها چندین منطقه یا حلقه در لنز داخل چشمى طراحی شده تا بسته به جایی که نور از طریق آن وارد میشود، فرد قادر به دیدن اجسام در فاصله دور و یا نزدیک میگردد. طراحى لنزهای تطابقی، به ماهیچههای داخل چشمی اجازه میدهد تا لنز داخل چشم به سمت جلو و یا عقب حرکت کرده و مانند عدسیهای طبیعی امکان تمرکز روی اشیاء دور و نزدیک فراهم گردد .
لنزهای تطابقی که به دنبال انقباض عضلات مژگانی داخل چشم، با تغییر محل خود امکان دید نزدیک را فراهم میسازند.
افرادی که در طول شب رانندگی میکنند یا برای انجام کارهای نزدیک نیاز به ديد دقيق دارند، ممکن است از لنزهاى داخل چشمى مونوفوکال رضایت بیشتری داشته باشند. در واقع در لنزهای تک کانونی، کیفیت و حدت دید دور بهتر از انواع چند کانونی میباشد. باید توجه داشت که در استفاده از این نوع لنزها احتمال تعویض لنز داخل چشمی به علت عدم رضایت بیماران وجود دارد.
پیرچشمی
تشخیص پیرچشمی