اگر آسیبی به پوست وارد شود و موجب جراحت در پوست گردد؛ پوستی تشکیل می شود تا جای زخم را ترمیم کند. در برخی از موارد، این بافت بیش ازحد رشد می کند و توده هایی نرم یا سخت به نام کلویید ایجاد می کند. کلویید ها می توانند از خود زخم اولیه بسیار بزرگتر باشند. نواحی که بیشتر مستعد ایجد کلویید می باشند عبارتند از: قفسه سینه، شانه ها، لاله گوش و گونه
اما به طور کلی کلوئید ممکن است در هر قسمتی از بدن ایجاد شود. هرچند گوشت اضافه یا کلویید هیچ ضرری برای سلامتی ندارد اما از لحاظ زیبایی، ظاهری ناخوشایند دارد که موجب ایجاد انگیزه از بین بردن آن می شود. اگر جای زخم کلوییدی شما بسیار بزرگ یا در محل در معرض دید مانند گوش یا صورت باشد، می تواند در اعتماد به نفس فرد تأثیر منفی بگذارد و موجب شود احساس خجالت زدگی داشته باشد.
اگر گوشت اضافه یا همان بافت کلوئیدی در حال گسترش است و یا علائم دیگری پیرامون آن بروز می نماید؛ لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید. با مراجعه به پزشک علاوه بر بررسی کلویید، می توان به روش جراحی، کلویید را برداشت. بافت های کلوییدی توده های کاملا خوش خیمی هستند اما رشد کنترل نشده آنها، می تواند نشانه سرطان پوست باشد.
کلویید یک نوع اسکار است که به دلیل ترمیم زخم به صورت برآمده ایجاد می شود. کلوئید یا همان گوشت اضافه یک حالت برجسته و توپر نسبت به پوست اطرافش دارد به طوری که معمولا از نظر زیبایی مشکل ساز است.
برخی افراد مبتلا به کلوئید استعداد ژنتیکی دارند و ترمیم پوستشان پس از اَعمالی مانند برداشتن خال ، جراحی، بریدگی و زخم به شکل کلوئید است. کلوییدها گاهی خود به خود و بدون زخم در بدن ایجاد می شوند. این نوع کلوئید پس از ضربه های معمولی ایجاد می شوند که به زخم منجر نمی شود و یا اینکه پس از خوب شدن ضایعات التهابی مانند آکنه به وجود می آیند.
کلوئید یا گوشت اضافه که در واقع همان اسکار برآمده است، معمولا دراثر جراحات، سوختگی و جای بخیه ایجاد می شود. درمان کلوئید یا گوشت اضافه در سنندج توسط دکتر جمال الدین حسن زاده با بکارگیری روشهای مختلف از جمله لیزر قابل انجام است. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 33246361 - 087 تماس حاصل فرمایید.
کلویید در سیاه پوستان نسبت به سفید پوستان اروپایی، آسیایی بیشتر است. همچنین مردان بیشتر از زنان به بیماری کلوئید مبتلا می شوند. درمان کلوئید با دارو یکی از علل رشد مجدد برای افرادی که به صورت ژنتیک مبتلا به کلوئید شده اند، است. اقدام های درمانی در برخی افراد هم کلوئید را برطرف نمی کند و حداکثر ممکن است مقداری از ضخامت آن کم کند.
علاوه بر زمینه ژنتیکی، قسمتهایی از بدن استعداد بیشتری برای ساختن کلوئید دارند، در زمان جراحی در این قسمت ها به بیمار اطلاع دهند که احتمال گوشت اضافه بعد از ترمیم زخم، وجود دارد. سوراخ کردن گوش، کلوئید به اندازه یک نخود در لاله گوش ایجاد می کند. اندازه کلوئید به ضایعه قبل از آن یا وسعت جراحی بستگی دارد، کلوئید همراه با آکنه معمولا در حد یک نخود است در صورتی که در فردی که عمل جراحی قلب باز انجام می دهد و از بالای جناغ سینه تا پایین دنده هایش شکافته شده است، گوشت اضافه به شکل یک خط ممتد به ابعاد بزرگ تر ایجاد می شود.
رایج ترین درمان کلویید، استفاده از پمادهای کورتونی است. در صورت عدم پاسخ درمان های موضعی طی چند ماه، می توان تزریق آمپول کورتون به داخل کلوئید را انجام داد. همچنین علاوه بر تزریق، از روش انجماد و فریز کردن با کرایوتراپی هم برای درمان گوشت اضافه استفاده می شود.
اکر با انجام روشهای مذکور، بهبود کلوئید حاصل نشد؛ به عنوان آخرین راهکار قبل از جراحی، می توان به لیزر درمانی فکر کرد. کلوئید گاهی با خارش و سوزش و در مناطق پرمو ایجاد می شود. دراین مناطق مو رشد کرده هر چند وقت یک بار باعث زخم، ترشح و عفونت می شوند و در صورت عدم بروز این سه مشکل درمان آن الزامی نیست.
درمان کلوئید با جراحی به این معنا است که گوشت اضافه را در جریان عمل جراحی سرپایی، کوچک کنیم تا با بافت اطراف از لحاظ رنگ و ساختار مشابهت داشته باشد. اگر چه جراحی کلوئید باعث یک نتیجه زیبایی لذت بخش یا بهبود زخمی که التیام خوبی نداشته، می شود اما اسکار هیچگاه به طور کامل رفع و ناپدید نخواهد شد.
نسخه اصلی مطلب درمان کلوئید یا گوشت اضافه چگونه انجام می شود؟ را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.