غذاهای دارای فسفر و کلسیم بالا
مهمترین کار کلیه ها حفظ تعادل الکترولیتها و مواد معدنی است. با این وجود، این کار در بیماران مبتلا به اختلالات کلیوی مانند سندروم نفروتیک امکان پذیر نیست. از این رو، به آنها توصیه میشود تا مصرف غذاهای غنی از فسفر، کلسیم و حتی پتاسیم را به حد اقل برسانند.
غذاهایی که بیماران مبتلا به سندروم نفروتیک باید مصرف کنند
غذاهای دارای پروتئین
اگر چه در آزمایش خون بیماران پروتئین کمی دیده میشود، ولی باید از مصرف بیش از حد آن اجتناب کنند زیرا کلیه ها مجبور میشوند برای فیلتر کردن پروتئین اضافی بیشتر کار کنند. و این میتواند باعث آسیب توبولار به کلیه ها گردد. مصرف متعادل پروتئین قطعاً میتواند به حفظ عمل کرد کلیوی کمک کند. غذاهایی مانند گندم، جوانه ها، حبوبات، سفیده ی تخم مرغ، گوشت بدون چربی (مرغ پوست کنده)، ماهی خشک و حبوبات منبع غنی از پروتئینها هستند اما باید به اندازه مصرف شوند
غذاهای کم چرب
هنگامی که از رژیم غذایی کم چرب سخن به میان می آید، نمیتوان به سادگی از کنار سبزیجات و میوه جات گذشت. آنها به طور طبیعی فاقد چربی هستند و علاوه بر این منبع خوبی از مواد مغذی ضروری به حساب می آیند. همان طور که قبلاً ذکر شد، برای کاهش مصرف نمک به جای غذاهای کنسرو شده به سراغ سبزیجات تازه بروید
تذکر: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جهت آگاهی خوانندگان است و به هیچ وجه نباید جای گزین توصیه های پزشک متخصص شود.
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی، و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.