پركاري تيروئيد (هپيرتيروئيديسم)
شايعترين علت اين عارضه (85 درصد موارد)، بيماري بنام گريو است، كه ناشي از تحريك بيش از حد غده تيروئيد توسط سيستم ايمني است. مصرف بيش از اندازه هورمون تيروئيد يا داروهاي حاوي هورمون تيروئيد، فعاليت بيش از حد ندول هاي غده تيروئيد و همچنين التهاب تيروئيد كه باعث ذخيره شدن و ترشح مقدار زيادي هورمون در خون مي شود از ساير عوامل ابتلا به پركاري تيروئيد هستند. پركاري تيروئيد در بين زنان شايعتر از مردان (4 به 1) است و بيشتر در سنين 20- 40 سالگي بروز مي كند. افزايش ترشح هورمونهاي تيروئيد مي تواند سطح متابوليك بدن را 60-100برابر افزايش دهد. اين امر باعث بروز دامنه وسيعي از علائم زير مي شود.
علايم پركاري تيروئيد
كاهش وزن سريع، عليرغم افزايش اشتها و حتي مصرف زياد غذا، بي حوصلگي و تحريك پذيري شديد، كاهش تمركز، ايجاد حالات و تنشهاي عصبي، اضطراب و نگراني، اختلال خواب، افزايش ضربان قلب و تپش قلب به دنبال انجام كارهاي معمول، افزايش فشار خون، تعريق بيش از حد، ضعف عضلاني، لرزش و تنشهاي غيرارادي، خصوصاً در دستان و انگشتان، بر هم خوردن عادت ماهيانه و كاهش خونريزي در بعضي از افراد، مشكلات بينايي و بيرون زدگي غيرطبيعي كره چشم يا اگزوفتالمي، گواتر يا بزرگ شدن غده تيروئيد، افزايش حساسيت و تحريك پذيري نسبت به گرما، تغيير حركات طبيعي روده بزرگ، اسهال و يبوست و ريزش مو.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.