سونوگرافی پستان یک روش حساس و غیر تهاجمی است که بطور رایج برای بررسی برخی ازعلایم سرطان پستان بویژه در خانمهای جوان که بافت سینه آنها متراکم تراست به کار میرود . در واقع سونوگرافی رایج ترین روش برای بررسی مشکلات پستان است و دقت آن مستلزم وجود سونوگرافیست مجرب می باشد .
سونوگرافی سینه در هر سنی قابل انجام است و بدلیل نداشتن اشعه انجام آن در بارداری ( در صورت لزوم ) و شیردهی مانعی ندارد. سونوگرافی ازهر دو سینه و معمولا با بررسی زیر بغل انجام میشود و برای غربالگری روتین استفاده نمیشود. بهترین زمان انجام سونوگرافی پستان پس از اتمام دوره پریود می باشد.
سونوگرافی سینه برای بررسی توده پستان مشکوکی که در معاینه لمس میشوند بکار میرود. شایعترین توده های سینه در خانمها از نوع فیبروادنوم پستان و بیماری فیبرو کیستیک پستان هستند که ممکن است با درد پستان همراه باشند .
گاهی نتیجه ماموگرافی مبهم گزارش میشود مخصوصا در مواردی که بافت سینه متراکم بوده وضایعات زیرین به خوبی قابل تشخیص نباشند . در این موارد سونوگرافی سینه بعنوان روش تکمیلی کاربرد دارد.
سونوگرافی سینه بهترین روش تشخیص نوع توده درخانمهای جوان است. سونوگرافی در هرسنی میتواند انجام شود حتی در دختران نوجوان که در سینه خود توده ای لمس میکنند.
در دوران شیردهی ممکن است مشکلاتی ایجاد شود که نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد. ازجمله ورم و قرمزی پستان. سونوگرافی سینه بهترین روش تشخیص ضایعات التهابی و آبسه پستان و افتراق ماستیت از آبسه در دوران شیردهی می باشد.بدلیل اینکه اشعه ندارد در بارداری کاملا بی خطر می باشد.
گاهی برای تشخیص قطعی نیاز به نمونه برداری از توده است . برای توده های غیر قابل لمس و یا عمقی ، بیوپسی سوزنی تحت گاید سونوگرافی انجام میشود.با استفاده از سونوگرافی پستان ، میزان دقت نمونه برداری افزایش و نتایج منفی کاذب کاهش می یابد.
سونوگرافی سینه بهترین روش تشخیص کیست پستان است. درمعاینه سینه و لمس نمیتوان تشخیص دا د که آیا توده لمس شده کیست است یا توده توپر؟ و سونوگرافی دراین موارد بسیار کمک کننده است.
انتخاب سونوگرافی یا ماموگرافی برای بیمار با توجه به شرایط و با نظر پزشک متخصص تعیین میشود. تفاوت سونوگرافی با ماموگرافی به پارامترهای مختلفی مربوط می شود.حساسیت و دقت ماموگرافی به سن بیمار، تراکم پستان ، هورمون درمانی و اندازه و محل تومور بستگی دارد.سونوگرافی پستان بهترین روش برای تمایز ضایعات خوش خیم از ضایعات بدخیم که در ماموگرافی مشخص شده اند وهمچنین بهترین روش افتراق توده های توپر از کیست پستان می باشد.گاهی بیماران در معاینه پستان متوجه توده ای میشوند اما در معاینه توسط پزشک وحتی ماموگرافی قابل شناسایی نیست که سونوگرافی در این موارد کمک کننده است.سونوگرافی رسوب کلسیم را تشخیص نمیدهد و در بررسی پستانهای بزرگ و پرچربی به اندازه ماموگرافی کارایی ندارد. در خانمهای جوان که بافت سینه انها متراکم تر است حساسیت و دقت ماموگرافی کمتراز زنان مسنی است که معمولا پستانهای نرمی دارند و سونوگرافی سینه برای آنها ارجح است.
سونوگرافی حساسیت بالایی در تشخیص توده و کیست پستان دارد اما دقت تشخیص ان بستگی به دقت سونوگرافیست دارد. معمولا زمانی که خانمها درگیرهر یک ازمشکلات و علایم پستان می شوند و به متخصص زنان مراجعه میکنند بعد از شرح حال و معاینه توسط پزشک ، بنا به صلاحدید متخصص ، سونوگرافی پستان و یا ماموگرافی درخواست می شود . طبیعتا همه بانوان ، نگران سلامتی خود و مخصوصا سلامتی بافت پستان خود هستند و در این مورد ترجیح می دهند به بهترین جراح ومتخصص زنان اصفهان مراجعه کنند . جهت انجام بهترین سونوگرافی پستان در اصفهان ، متخصص زنان به شما بهترین مراکز سونوگرافی سینه در اصفهان را معرفی خواهند کرد.
بانوان عزیز : در صورتی که با هریک از علایم و مشکلات پستان مواجه هستید ، جهت ارزیابی سلامت پستان خود و معاینه سینه و غربالگری ها ، می توانید به کلینیک دکتر منصوره پژمان منش ، بهترین جراح و متخصص زنان اصفهان ، فوق تخصص زنان ، نازایی و زیبایی مراجعه فرمایید.
تلفن تماس : 03136206186 09383657786