فیناستراید داروی درمان تاسی مردانه یا آلوپسی آندروژنیک است که با توجه به اینکه حدود بیست تا سی درصد مردان به آن مبتلا هستند طبعاً پرسش های زیادی درباره آن وجود دارد. در این مقاله سعی داریم به پرسش های رایج در مورد این دارو پاسخ دهیم.
تاسی مردانه یا آلوپسی آندروژنیک (Androgenetic Alopecia) یک بیماری وابسته به هورمون های مردانه یا آندروژن است. در مردانی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند، هورمون DTH یا دی هیدروتستوسترون که متابولیت قوی تستوسترون است نقش اصلی را در ایجاد تاسی مردانه ایفا می کند. در واقع DTH باعث ضعیف شدن فولیکول مو و ایجاد ریزش مو می شود. تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون توسط آنزیمی به نام 5-آلفا-ردوکتاز صورت می گیرد.
فیناستراید که با نام پروپشیا (Propecia) هم وجود دارد مهار کننده اختصاصی آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز است. با مهار آنزیم 5-آلفا-ردوکتاز تبدیل تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون کاهش می یابد. کاهش یافتن دی هیدرو تستوسترون در پوست سر به معنی کاهش اثر منفی این هورمون بر فولیکول های مو است.
فیناستراید در درمان تاسی مردانه با هدف کاهش ریزش مو و افزایش رشد موها به کار می رود.
فیناستراید به شکل قرص های 1 میلی گرمی است که روزی یک عدد مصرف می شود.( هر موقع از روز و همراه یا بدون غذا)
خیر. مهمترین ضرر فیناستراید برای خانم ها این مساله است که اگر باردار شوند مشکلات جدی برای جنین ایجاد می شود. بنابراین تجویز آن برای خانم های مجرد مشکلی ندارد ولی به طور کلی توصیه می شود که این دارو برای خانم ها تجویز نشود.
حداقل سه ماه درمان با فیناستراید لازم است تا بیمار متوجه کاهش ریزش مو یا افزایش رشد موها شود.
مهمترین عارضه فیناستراید کاهش میل جنسی و اختلال نعوظ است که در دو درصد بیماران مشاهده می شود. البته با قطع دارو معمولاً این عوارض برطرف می شود ولی به تازگی مواردی از مصرف فیناستراید گزارش شده که عوارض جانبی فیناستراید از جمله اشکال در نعوظ و کم شدن توان جنسی در برخی مردان مدت طولانی پس از قطع مصرف، برطرف نشده است. از طرف دیگر در اغلب بیمارانی که به درمان ادامه می دهند نیز عوارض برطرف می شود.
بله. بررسی های علمی نشانگر این مطلب است که مصرف همزمان فیناستراید و مینوکسیدیل اثری بیشتر از مصرف هرکدام از این داروها به تنهایی دارد.
قبلاً توصیه می شد که مردان یکماه قبل فیناستراید را قطع کنند ولی مقالات جدید هیچ اثر بدی در زنانی که حین مصرف فیناستراید توسط شوهرشان باردار شده اند را نشان نداده است. فیناستراید بر اسپرماتوژنز و تولید اسپرم اثری ندارد.
بی تردید بسیاری از همشهریان عزیز در پی مراجعه به کلینیک های پوست و مو، برای افزایش حجم و فرم دهی یا رفع چین و چروک در نواحی مختلف صورت و بدن، به دنبال بهترین تزریق چربی در اصفهان، می باشند. به همین منظور، با مراجعه به مراکز تخصصی پوست و اطمینان از مهارت و توانایی پزشک متخصص، بهترین نتایج تزریق چربی را با حداقل عوارض تجربه کنید.