آیا تابه حال اسم سندرم متابولیک به گوشتان خورده است ؟ در این مطلب به توضیح این سندرم و راه های پیشگیری و کنترل آن از طریق تغذیه و رژیم درمانی می پردازیم .
فشار خون بالاتر از 13/8 ، چربی خون تری گلیسیرید بالاتر از 150 ، قند خون بالای 100 ، چاقی شکمی بالا و پایین بودن چربی خوب خون یعنی (HDL) .شخصی دارای سندرم متابولیک است که حداقل سه مورد از موارد بالا را در بدن خود داشته باشد و چنین شخصی باید به سرعت به فکر کنترل روند این بیماریها از طریق تغذیه و یا حتی دارودرمانی زیر نظر پزشک خود باشد .
اکنون به بررسی راه های دیگر در کنترل و پیشگیری از این سندرم میپردازیم .لزوم تحرک بدنی و ورزش در پیشگیری از بسیاری از بیماریها بر هیچ کس پوشیده نیست . حتی به افرادی که هیچ بیماری خاصی نداشته و حتی اضافه وزن هم ندارند ، روزانه سی دقیقه پیاده روی یا هر ورزش هوازی دیگر پیشنهاد شده است . تحرک بدنی به بالا رفتن خون رسانی به بدن و افزایش سوخت و ساز و متابولیسم کمک شایانی میکند و همین موضوع در کنترل وزن و درنهایت کنترل چربی و قند و دورشکم نیز موثر است .
سبک غذایی رژیم مدیترانه ای یکی از بهترین روشهایی ست که میتواند شما را به هدف سلامتیتان نزدیک تر کند ! در این سبک از رژیم غذایی ، گوشت قرمز ، قند و شکر ، نوشیدنی های شیرین مصنوعی و فست فودها ؛ اجتناب شده و با موادی مثل ماهی، سبزیجات تازه ، میوه ها، مغزها ، زیتون و روغن زیتون جایگزین میشوند . تحقیقات بسیاری اثر مثبت رژیم مدیترانه ای را بر پایین آمدن چربی بد خون و بالا رفتن چربی خوب خون و همچنین پایین آوردن ریسک بیماری های قلبی ، نشان داده اند.
مصرف الکل و بطور کلی نوشیدنی های الکل دار و همچنین سیگار و قلیون یکی دیگر از عوامل خطر و ریسک در سندرم متابولیک هستند . پس یکی دیگر از ممنوعیت های ما در سبک زندگی سالمباید این دسته باشند .اگر خلاصه ای از این دو قسمت بخواهیم بگوییم :
تغییر سبک زندگی ( لایف استایل ) در جهت تناسب اندام و سالم خوری موثرترین روش برای پیشگیری و کنترل بسیاری از بیماری های مزمن و شایع کنونی است .
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون جراحی زیبایی، رادیولوژی و سونوگرافی، کنترل درد و ... بیابید و همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.