یکی از مشکلات تغذیهای که پزشکان، مخصوصا در دوران دانشجویی، در ردههای مختلف با آن مواجه هستند، غذا خوردن به تنهایی و به دلیل نوع ساعات کاریشان است. معمولا این افراد، مخصوصا اگر قرار باشد شیفت شب کار کنند، نمیتوانند الگو و ساعت خورد و خوراک خود را با خانواده تنظیم کنند و به همین دلیل مجبور میشوند تعداد بیشتری از وعدههای غذایی خود را در طول هفته بهتنهایی میل کنند. بهتر است بدانید نتایج مطالعات جدید نشان میدهند افرادی که حداقل 2 بار در طول روز بهتنهایی غذا میخورند، احتمال ابتلا به نشانگان متابولیک را در بدنشان بالا میبرند که میتواند زمینه ابتلا به بیماریهایی مانند فشار خون بالا، کلسترول خون بالا و پیشدیابت را فراهم کند.
معمولا غذا خوردن بهتنهایی رغبت چندانی برای داشتن الگوی غذایی سالم برای فرد ایجاد نمیکند و تمایل به مصرف غذاهای چرب، آماده و انواع هلههولهها را در او بهوجود میآورد. از اینرو، گرایش به این سبک غذا خوردن میتواند پزشکان را مانند سایر افراد جامعه در معرض ابتلا به چاقی، اضافهوزن و عوارض ناشی از آن قرار دهد.
با اینحساب به پزشکان عزیز توصیه میشود در صورت امکان، هر وعده غذایی که توانستند را در منزل و کنار اعضای خانواده میل کنند و در اوقاتی که امکان غذا خوردن با اعضای خانواده برایشان فراهم نیست، حتما غذا را در جمع همکاران و دوستان خود میل کنند تا کمتر در معرض عوارض ناشی از غذا خوردن بهتنهایی قرار بگیرند.
نقل از هفته نامه سلامت ویژه روز پزشک