شواهد علمی موجود نشان می دهند که نوشیدن متعادل قهوه با افزایش خطر سرطان در بیشتر قسمت های بدن ارتباط ندارد . بین مصرف قهوه و افزایش خطر بروز سرطان مری، معده، لوزالمعده، کلیه، پروستات، سینه، تخمدان یا پوست ارتباطی وجود ندارد . نتایج تحقیقات نشان می دهند که مصرف قهوه ممکن است با کاهش خطر بروز سرطان در قسمت هایی از بدن، شامل دهان/ حلق، کبد، آندومتر، مغز، روده بزرگ و راست روده ارتباط داشته باشد.
قهوه و خطر بروز سرطان
فراتحلیلی که اخیرا در مورد 40 تحقیق گروهی آینده نگرانه، شامل 2 میلیون شرکت کننده در سراسر اروپا، آمریکای شمالی و آسیا انجام شد و به ارزیابی کمّی ارتباط بین مصرف قهوه و احتمال بروز سرطان در انسان پرداخت، نشان داد که مصرف قهوه ارتباطی با افزایش خطر بروز سرطان ندارد. در مورد برخی از انواع سرطان، مصرف قهوه ارتباطی معکوس با خطر بروز بیماری داشت. علاوه بر این، مطالعه گروهی گسترده ای که در ژاپن انجام شد، نشان داد که ارتباطی میان مصرف قهوه و افزایش خطر مرگ ناشی از سرطان وجود ندارد . تحقیقات اخیر نشان می دهد که بین مصرف قهوه و خطر بروز سرطان حلق/ دهان ارتباطی معکوس وجود دارد.
قهوه و سرطان کبد
سرطان کبد پنجمین نوع شایع سرطان در سرتاسر جهان و چهاردهمین نوع شایع در اروپا است. مطالعات انجام شده در مورد ارتباط بین مصرف قهوه و خطر بروز سرطان کبد حاکی از وجود ارتباطی معکوس است و به نظر می رسد که مصرف قهوه با کاهش پیشرفت بیماری های کبد مرتبط باشد.پنج فراتحلیل انجام شده حاکی از کاهشی چشمگیر در احتمال بروز سرطان کبد هستند. به طور میانگین، این کاهش خطر در میان کسانی که قهوه مصرف می کنند، 30% بیش از سایر افراد است و در میان کسانی که به میزان زیادی قهوه مصرف می کنند، کاهش خطر تا 55% ه هم می رسد.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه ، پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.